Piet Hein Φωτιστικά

Οι λαμπτήρες Piet Hein δεν είναι απλώς συσκευές φωτισμού, αλλά αρχιτεκτονικά έργα τέχνης που συνδυάζουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα με μοναδικό τρόπο. Το όνομα Piet Hein έχει μια κληρονομιά καινοτομίας και κομψότητας, και αυτό αντικατοπτρίζεται σαφώς σε κάθε λαμπτήρα που φέρει το όνομά του. Είτε πρόκειται για επιτραπέζιο φωτιστικό Piet Hein είτε για κρεμαστό, κάθε προϊόν αποπνέει διαχρονική ομορφιά και εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Με τα μοναδικά τους σχέδια και την εξαιρετική δεξιοτεχνία τους, τα φωτιστικά Piet Hein αποτελούν μια εμπλουτιστική προσθήκη σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας τόσο την ατμόσφαιρα του δωματίου όσο και την αισθητική του γοητεία - όλα μαζί, δανέζικος σχεδιασμός στα καλύτερά του!
RA 250 P Chrome - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
RA 250 P White - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Bikube 290P Κρεμαστό φωτιστικό Όπαλ/Μαύρο - Piet Hein
RRP EUR 427.00
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
RA 250 P Black - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
SuperEgg 200 P Μαύρο - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Funco Επιτραπέζιο φωτιστικό - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Bikube 290P Κρεμαστό φωτιστικό Όπαλ/Λευκό - Piet Hein
RRP EUR 427.00
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Super 115 Όπαλ/Λευκό Καλώδιο - Piet Hein
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Εμφάνιση 36 από 39 προϊόντα

Λαμπτήρες Piet Hein - μια εμβληματική συγχώνευση μορφής και λειτουργίας


Οι λαμπτήρες Piet Hein διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά όλοι έχουν το ίδιο βασικό χαρακτηριστικό: έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον φωτισμού. Μεταξύ των πιο δημοφιλών σχεδίων είναι οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες και οι κρεμαστοί Piet Hein, οι οποίοι προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη πινελιά σε κάθε εσωτερικό χώρο με την κομψή σιλουέτα τους και την απαλή απόδοση φωτός.

Piet Hein - Ένας πολυιστορικός και δάσκαλος του σχεδιασμού


Ο Piet Hein, ένας Δανός πολυιστορικός, ήταν γνωστός για το λαμπρό μυαλό του και τη βαθιά του διορατικότητα στο σχεδιασμό. Ήταν δεξιοτέχνης στο συνδυασμό μαθηματικών και αισθητικής, και αυτή η εκλεπτυσμένη ευαισθησία αντανακλάται σε κάθε φωτιστικό που φέρει το όνομά του.

Ο διάσημος Δανός σχεδιαστής δεν ήταν μόνο ένας δημιουργός της τέχνης του φωτισμού, αλλά και μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα σε διάφορους δημιουργικούς κλάδους. Γεννημένος στη Δανία το 1905, ο Piet Hein ήταν ένας οραματιστής στοχαστής που περιπλανιόταν με ευκολία ανάμεσα στα μαθηματικά, τη φιλοσοφία, την ποίηση και το σχεδιασμό. Η μεγαλοφυΐα του δεν περιοριζόταν σε έναν μόνο τομέα- ήταν ένας πολυιστορικός του οποίου οι συνεισφορές κυμαίνονταν από την εφεύρεση της θρυλικής μορφής παιχνιδιού "Sifka" έως την ανάπτυξη της περίφημης ποιητικής μορφής Grook.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Piet Hein ήταν βαθιά ριζωμένη στην αναζήτηση της αρμονίας και της ισορροπίας, εμπνευσμένη από το ενδιαφέρον του για τα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την κατασκευή του "Superellipse" - ένα σχήμα που αποτελεί ενδιάμεσο μεταξύ κύκλου και ορθογωνίου και αργότερα έγινε βασικό στοιχείο σε πολλά από τα σχέδιά του, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών του. Ο Piet Hein χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το superellipse για το Sergels Torv στη Στοκχόλμη το 1959. Τα επόμενα χρόνια, έπαιξε με άλλες χρήσεις αυτού του αρμονικού σχήματος. Αυτές περιλάμβαναν Super Eggs, αθλητικές αρένες, δίσκους, υφάσματα και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα. Το βασικό σχήμα είναι τόσο ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου που μας μένει ένα σχέδιο που βρίσκεται πάνω από τις ιδιοτροπίες της μόδας και αδιαφορεί για τις τάσεις και τα περσινά μοντέλα.

Η προσέγγισή του στο σχεδιασμό δεν ήταν μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική. Πίστευε στον συνδυασμό της ομορφιάς με τη χρησιμότητα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις λάμπες του, οι οποίες δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικές αλλά και πρακτικές και αποτελεσματικές πηγές φωτός. Η ικανότητα του Piet Hein να ενσωματώνει τις μαθηματικές αρχές και τις αισθητικές αξίες είχε ως αποτέλεσμα διαχρονικά σχέδια που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να εμπνέουν σήμερα.

Μέσω των λαμπτήρων Piet Hein, το πνεύμα του ζει ως μνημείο του ταλέντου και της καινοτομίας του. Τα σχέδιά του, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών έργων όπως το κρεμαστό Sinus, το κρεμαστό Super, το κρεμαστό Super egg και το επιτραπέζιο φωτιστικό RA, συνεχίζουν να εξυμνούνται για την ομορφιά, τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους. Η κληρονομιά του Piet Hein ως ενός από τους σημαντικότερους σχεδιαστές του 20ου αιώνα παραμένει ανεξίτηλη και η συμβολή του τόσο στην τέχνη όσο και στην επιστήμη θα μνημονεύεται για τις επόμενες δεκαετίες.

Επιτραπέζιο φωτιστικό RA - μια εκδήλωση εκλέπτυνσης


Ανάμεσα στη συλλογή φωτιστικών του Piet Hein περιλαμβάνεται το κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό RA. Με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του και τις διακριτικές λεπτομέρειες, αυτό το επιτραπέζιο φωτιστικό αποπνέει μια μεγαλειώδη κομψότητα που δύσκολα μπορεί κανείς να χάσει. Το επιτραπέζιο φωτιστικό RA δεν είναι απλώς ένα λειτουργικό αντικείμενο- είναι ένα έργο τέχνης που αναβαθμίζει κάθε χώρο με το απαλό και ευχάριστο φως και τη μοναδική αισθητική του.

Κρεμαστά φωτιστικά Piet Hein - μια επανάσταση στο φωτισμό


Ανάμεσα στα φωτιστικά Piet Hein, βρίσκουμε επίσης μια επιλογή από εντυπωσιακά κρεμαστά φωτιστικά που περιλαμβάνουν εμβληματικά σχέδια όπως το κρεμαστό Sinus, το κρεμαστό Super και το κρεμαστό Super egg. Αυτά τα μενταγιόν δεν είναι απλώς πηγές φωτισμού, αλλά μοναδικά στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης από μόνα τους, προσθέτοντας χαρακτήρα και στυλ σε κάθε χώρο. Το κρεμαστό Sinus είναι ένα αριστούργημα ισορροπημένου σχεδιασμού, όπου η μορφή και η λειτουργία συνδυάζονται αρμονικά. Το καμπυλωτό σχήμα και το απαλό φως δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ιδανική τόσο για ιδιωτικές κατοικίες όσο και για δημόσιους χώρους. Το κρεμαστό Super χαρακτηρίζεται από τον κομψό και κομψό σχεδιασμό του που εκτείνεται από την οροφή με μια σχεδόν αιωρούμενη ελαφρότητα. Η μινιμαλιστική αισθητική του και το φωτεινό του φως το καθιστούν δημοφιλή επιλογή στο σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό. Το κρεμαστό φωτιστικό Super Egg είναι ένα εικονικό φωτιστικό Piet Hein που συνδυάζει την οργανική μορφή με την εξαιρετική ποιότητα φωτός. Το γλυπτό κρεμαστό φωτιστικό σε σχήμα αυγού δημιουργεί απαλό και άνετο φωτισμό που προσθέτει ζεστασιά και κομψότητα σε κάθε χώρο.

Με τα κομψά τους σχήματα, τον καινοτόμο σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα φωτός, τα κρεμαστά φωτιστικά Piet Hein έχουν θέσει ένα νέο πρότυπο στο φωτισμό και συνεχίζουν να εμπνέουν και να ενθουσιάζουν τους σχεδιαστές και τους λάτρεις του φωτισμού σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Piet Hein εδώ
Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!