Jaime Hayon

Γεννήθηκε: 1974 στη Μαδρίτη
Δημοφιλή έργα: Τα βάζα Ikebana για την Fritz Hansen και τα φωτιστικά Formakami για την &tradition. Οι καρέκλες Jaime Hayon: Hanson και Elefy Chair για την &tradition.
Εκπαίδευση: Βιομηχανικός σχεδιασμός στο European Institute of Design

Ο Ισπανός σχεδιαστής και καλλιτέχνης Jaime Hayon γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1971. Η εκπαίδευσή του στον βιομηχανικό σχεδιασμό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα σχέδιά του, από τα απλά έπιπλα Jaime Hayon μέχρι τα πιο κομψά φωτιστικά του.

Είναι διάσημος για το ότι βρίσκει πάντα νέες προοπτικές και σπρώχνει τα όρια της τέχνης και του σχεδιασμού. Εκτός από το ταλέντο του να συνδυάζει αντικείμενα με λειτουργικότητα, ο Jaime Hayon καταφέρνει να σχεδιάζει προϊόντα με προσωπικότητα και ιστορία. Σχετικά με το θέμα της δουλειάς του, λέει ότι είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι τα σχέδιά του είναι από ανθρώπους για ανθρώπους. Κατά τη γνώμη του, τα σχέδια πρέπει να έχουν προκλητικό αποτέλεσμα και να κάνουν τον χρήστη να αισθάνεται άνετα.

Jaime Hayon Studio

Το 1997, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον βιομηχανικό σχεδιασμό, πήγε στη Fabrica: την ακαδημία σχεδιασμού και επικοινωνίας που υποστηρίζεται από την Benetton. Ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία από φοιτητής σε επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Jaime αποφάσισε να δοκιμάσει να ανοίξει ένα στούντιο, το οποίο ονόμασε Hayon Studio. Δεν άργησε να βρει την επιτυχία -αρχικά σε παιχνίδια σχεδιαστών, κεραμικά και έπιπλα, ενώ αργότερα προχώρησε στη διακόσμηση και τις εγκαταστάσεις.

Το Hayon Studio εδρεύει στη Βαλένθια της Ισπανίας. Το έργο του έχει παρουσιαστεί στις πιο διάσημες εκδόσεις τέχνης και σχεδιασμού στον κόσμο και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Elle Decoration International Design Award. Το περιοδικό Time τον ανακήρυξε ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς δημιουργούς της εποχής μας, ενώ το περιοδικό Wallpaper τον χαρακτήρισε ως έναν από τους δημιουργούς με τη μεγαλύτερη επιρροή της τελευταίας δεκαετίας.

Jamie Hayon και Fritz Hansen

Τα σχέδια του Jaime Hayon εντάσσονται άψογα στο DNA της Fritz Hansen που εστιάζει όχι μόνο στην ποιότητα και τη λειτουργία αλλά και στην αισθητική. Σε συνδυασμό με την υψηλή λειτουργικότητα, ο Hayon δίνει προσωπικότητα σε κάθε σχέδιο, δίνοντάς του ψυχή με την οποία ο χρήστης μπορεί να ταυτιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα βάζα Jaime Hayon που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε κομμένα λουλούδια σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο. Το ίδιο το λουλούδι είναι ιδιαίτερα διακοσμητικό και φαίνεται υπέροχο είτε είναι γεμάτο με λουλούδια είτε εντελώς μόνο του. Το Happy Hook του Hayon αξίζει επίσης να το ελέγξετε. Ο λειτουργικός γάντζος έχει ένα σχέδιο με τσίπα, το οποίο είναι σαφώς εμπνευσμένο από το χαμόγελο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Βρείτε τα αξεσουάρ σπιτιού Jaime Hayon από την Fritz Hansen εδώ

Jaime Hayon και &tradition

Η σειρά &tradition περιλαμβάνει μερικά από τα δημοφιλή φωτιστικά Formakami του Jaime Hayon. Τα φωτιστικά είναι εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά φωτιστικά από ρυζόχαρτο που συνδέονται συχνότερα με το ιαπωνικό στυλ. Ο ίδιος ο σχεδιαστής λέει ότι το Formakami αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το "παρελθόν γίνεται παρόν". Το φωτιστικό συνδυάζει το υπέροχο άνετο φως που λάμπει μέσα από το λεπτό υλικό με μια μοντέρνα σκανδιναβική έκφραση.

Βρείτε τα αξεσουάρ σπιτιού Jaime Hayon από την &tradition εδώ
Ikebana Vase Small - Fritz Hansen
Σε απόθεμα τώρα
Ikeru Vase Low - Fritz Hansen
RRP EUR 149.00
Σε απόθεμα τώρα
Ikeru Vase High - Fritz Hansen
Σε απόθεμα τώρα
Happy Hook Blush - Fritz Hansen
Σε απόθεμα τώρα
Ikebana Vase Long - Fritz Hansen
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Ikebana Vase Large - Fritz Hansen
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
JH Tray Oregon Pine/Brass- Fritz Hansen
Αναμένεται σε: 3 - 5 ημέρες
Εμφάνιση 17 από 17 προϊόντα
Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!