Philips Hue - μπείτε σε έναν εντελώς νέο κόσμο φωτός!

PHILIPS HUE - ΟΔΗΓΌΣ
Η σειρά προϊόντων Philips Hue εισάγει έναν εντελώς νέο τρόπο φωτισμού του σπιτιού σας. Η εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου συστήματος ελέγχου φωτισμού απαιτούσε παλαιότερα έναν ακριβό ηλεκτρολόγο - τώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λαμπτήρας Hue, μια γέφυρα και η εφαρμογή Philips Hue. Τα προϊόντα Philips Hue αποτελούν πραγματικά έναν νέο τρόπο σκέψης για τον φωτισμό. Χρησιμοποιήστε το Hue για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Μπορείτε να το προγραμματίσετε να σας ξυπνάει, να σας δίνει το βέλτιστο φως εργασίας, να σας δίνει ενέργεια, να σβήνει τα φώτα σας όταν φεύγετε από το σπίτι το πρωί και να τα ανάβει ξανά όταν επιστρέφετε στο σπίτι και πάλι το βράδυ.

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με το σωστό τρόπο, συντάξαμε αυτόν τον μικρό οδηγό. Θα βρείτε περιγραφές προϊόντων, σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για την εγκατάσταση του νέου σας Philips Hue. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για το σπίτι σας και θα σας εμπνεύσει να κάνετε το πρώτο βήμα σε έναν εντελώς νέο κόσμο φωτός.Τι το ιδιαίτερο έχει το Philips Hue;

Το Philips Hue είναι η νεότερη και πιο πρωτοποριακή εξέλιξη στον κόσμο του φωτισμού. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου όρια για το πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά και για το είδος της ατμόσφαιρας που μπορούν να δημιουργήσουν. Ακριβώς όπως το gaming, η κηπουρική ή η συλλογή, το Philips Hue μπορεί να γίνει ένα νέο χόμπι! Μπορείτε να συνδέσετε έως και 50 λαμπτήρες Hue σε ένα μόνο σετ εκκίνησης, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 16 εκατομμυρίων διαφορετικών χρωμάτων και μπορείτε να συγχρονίσετε το Hue με την τηλεόραση ή το μουσικό σας σύστημα, ώστε ο φωτισμός να ταιριάζει με τον ήχο.

Τα προϊόντα Hue είναι απίστευτα γρήγορα και εύκολα στην εγκατάσταση, τη χρήση και την επέκταση. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα φωτιστικά σας να σβήνουν όταν φεύγετε και να ανάβουν ξανά όταν βρίσκεστε σε ορισμένη απόσταση από το σπίτι σας. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, να αναμίξετε λευκούς και έγχρωμους λαμπτήρες Hue και να τα βάλετε να προβάλλουν πολλά διαφορετικά χρώματα ταυτόχρονα - και όλα αυτά ελέγχοντάς τα με μία μόνο έξυπνη συσκευή. Μπορείτε να παίξετε με διαφορετικούς χρωματικούς τόνους και να δημιουργήσετε τον τέλειο φωτισμό διάθεσης, και το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους λαμπτήρες Hue σε κλασικές, ευρέως διαδεδομένες υποδοχές E27.


Ξεκινώντας - πώς να ρυθμίσετε το νέο σας Philips Hue

Ο εγκέφαλος του συστήματος Philips Hue είναι το Bridge. Απλώς συνδέστε το στο δίκτυο WiFi - η διαδικασία αυτή περιγράφεται λεπτομερώς στο εγχειρίδιο που συνοδεύει το Bridge - και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο! Στη συνέχεια, κατεβάστε την εφαρμογή Philips Hue στην έξυπνη συσκευή σας και μπορείτε να προγραμματίσετε τους λαμπτήρες Hue να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλετε.

Η εφαρμογή σας καθοδηγεί, βήμα προς βήμα, κατά τη διαδικασία - εκπλαγήκαμε με το πόσο γρήγορη και εύκολη είναι.

Το Philips Hue Bridge είναι συμβατό με την τεχνολογία Apple HomeKit, οπότε μπορείτε να ζητήσετε ακόμη και από τη Siri να ανάβει και να σβήνει τα φώτα για εσάς!

Αν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε μια έξυπνη συσκευή για να τρέχετε το σύστημα Hue, μπορείτε να αγοράσετε ένα τηλεχειριστήριο που θα κάνει το ίδιο πράγμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα έναν διακόπτη dimmer Philips Hue στον τοίχο είτε με βίδες είτε με ταινία διπλής όψης. Ο ίδιος ο διακόπτης συνδέεται στη βάση με μαγνήτες, ώστε να μπορείτε να τον παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε στο σπίτι. Ο τηλεχειριζόμενος διακόπτης λειτουργεί με μπαταρίες - δεν απαιτείται άλλη εγκατάσταση!
<hr><font size="+2">Philips Hue Bluetooth</font>


Philips Hue Bluetooth

Το 2020, η Philips Hue άρχισε να προσθέτει Bluetooth στα φωτιστικά και τις πηγές φωτός της. Το σκεπτικό τους είναι απλό: θέλουν να παρέχουν μια ευκολότερη εναλλακτική λύση για τους χρήστες που θεωρούν δύσκολο να διαχειριστούν το Philips Hue. Χάρη στο Bluetooth, είναι απλούστερο -και επομένως ευκολότερο- για τους χρήστες να ξεκινήσουν με το Philips Hue.

Η λειτουργία Bluetooth σας επιτρέπει να συνδέσετε φωτιστικά και πηγές φωτός αμέσως, εξαλείφοντας την ανάγκη για μια γέφυρα Philips Hue Bridge. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Philips Hue Bluetooth στο smartphone σας, να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και αυτό είναι όλο.

Παρόλο που τα προϊόντα Hue είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο Bluetooth, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και με μια γέφυρα Hue Bridge. Εάν έχετε ήδη μια γέφυρα, η λειτουργία Bluetooth δεν αλλάζει τίποτα για εσάς και το σύστημά σας.

Ποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Bluetooth Hue;


Το Bluetooth Hue προορίζεται για νέους πελάτες που θέλουν να βουτήξουν αμέσως και δεν ενδιαφέρονται για μια μαζική εγκατάσταση. Μπορείτε να ξεκινήσετε αποκτώντας μερικές πηγές φωτός και δοκιμάζοντάς τες στα φωτιστικά που ήδη έχετε.

Ίσως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth στα δωμάτια των παιδιών σας για να τους δώσετε άμεση πρόσβαση στην πηγή φωτός από το smartphone ή το tablet τους. Γλιτώνετε τον κόπο της σύνδεσης των νέων πηγών φωτός με το συνολικό σύστημα Hue, ώστε τα παιδιά να ελέγχουν το φως μόνο στα δικά τους δωμάτια.

Το Bluetooth Hue μπορεί επίσης να είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα μέλη της μεγαλύτερης γενιάς που γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν ένα smartphone αλλά δεν χρειάζονται την πλήρη εγκατάσταση του Hue. Η λειτουργία Bluetooth δεν απαιτεί σύνδεση wi-fi. Απλώς πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση περίπου 12 μέτρων από το φωτιστικό, και η εφαρμογή σας επιτρέπει να ελέγχετε έως και 10 συσκευές ταυτόχρονα (η πλήρης ρύθμιση σας επιτρέπει να συνδέσετε 50 συσκευές στο σύστημά σας).


Κιτ εκκίνησης Philips Hue - τι είναι;

Όταν αγοράζετε ένα Philips Hue White Ambiance starter kit θα λάβετε 2 λαμπτήρες E27 πλήρους λειτουργίας, έναν διακόπτη ροοστάτη και μια γέφυρα, η οποία συνδέεται στο WiFi σας και σας επιτρέπει να ελέγχετε ολόκληρη τη διάταξη από μια έξυπνη συσκευή. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα σετ εκκίνησης χωρίς τον διακόπτη ροοστάτη, αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα smartphone ή tablet για τα πάντα.
Νέα στη συλλογή Hue είναι οι λαμπτήρες για υποδοχές GU10 και μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ εκκίνησης με 3 έγχρωμους λαμπτήρες GU10 και μια γέφυρα. Τόσο οι λαμπτήρες E27 όσο και οι λαμπτήρες GU10 είναι επίσης διαθέσιμοι σε Ambiance, οι οποίοι παράγουν μια πλήρη γκάμα λευκών αποχρώσεων, από ζεστό λευκό φωτισμό διάθεσης έως ψυχρό και καθαρό φως εργασίας - όλα σε έναν λαμπτήρα!
<hr><font size="+2">Τι είναι τα Philips Hue LightStrips;</font>


Τι είναι τα Philips Hue LightStrips;

Αν σας αρέσει να παίζετε με το φως, να πειραματίζεστε με τις δυνατότητες και να διασκεδάζετε, ρίξτε μια ματιά στο Philips Hue LightStrip Plus σετ εκκίνησης 2 μέτρων.

Τα LightStrips είναι μακριές πλαστικές λωρίδες με ενσωματωμένες λυχνίες LED - ιδανικές για τη δημιουργία ενδιαφερουσών εφέ σε σκάλες, σε ντουλάπια ή ακόμα και πίσω από την τηλεόραση. Μπορείτε να αλλάξετε το μήκος και το χρώμα τους, και επειδή τοποθετούνται με κόλλα, μετακινούνται εύκολα χωρίς να αφήνουν άσχημες τρύπες από βίδες στους τοίχους σας.