Akari

Ο γλυπτός λαμπτήρας φαίνεται ασυνήθιστος αλλά παραδοσιακός. Η σύγχρονη πηγή φωτός φωτίζει την παραδοσιακή χειροτεχνία και αναδεικνύει το φυσικό σχήμα του φωτιστικού. Οι λαμπτήρες Akari δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ούτε ως λειτουργικό προϊόν ούτε ως τέχνη, αλλά κάπου ενδιάμεσα. Όταν το φως λάμπει μέσα από το λεπτό χαρτί, στέλνει ένα ζεστό και ευχάριστο φως στο δωμάτιο, κάνοντας το περιβάλλον να φαίνεται ήρεμο και φιλόξενο. Με άλλα λόγια, οι λαμπτήρες δεν παρέχουν μόνο φως στο δωμάτιο, αλλά προσθέτουν επίσης μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό.
Akari 1N Επιτραπέζιο φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 28-06-2024
Akari 21A Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 14-08-2024
Akari E Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 09-07-2024
Akari 55A Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 03-07-2024
Akari BB3-55DD Φωτιστικό δαπέδου - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari 20N Επιτραπέζιο φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 03-07-2024
Akari 45X Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 14-08-2024
Akari 3X Επιτραπέζιο φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 27-06-2024
Akari 25N Φωτιστικό δαπέδου - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari 15A Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari 16A Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 03-07-2024
Akari YA2 Επιτραπέζιο φωτιστικό - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari UF1-H Επιτραπέζιο φωτιστικό - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari 14A Φωτιστικό δαπέδου - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Akari 70EN Κρεμαστό φωτιστικό - Vitra
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 16-08-2024
Akari BB3-33S Φωτιστικό δαπέδου - Vitra
Αναμένεται σε: 150 - 180 ημέρες
Εμφάνιση 36 από 42 προϊόντα

Akari 10A

Βελτιστοποιήστε το φωτισμό σας με το Akari 10A, ένα εικονικό φωτιστικό από τη συλλογή χειροποίητων χάρτινων φωτιστικών του οραματιστή καλλιτέχνη και σχεδιαστή Isamu Noguchi. Με τον απλό αλλά εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, το Akari 10A προσδίδει μια διακριτική κομψότητα σε κάθε δωμάτιο.

Δημιουργημένο με παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές χειροτεχνίας και κατασκευασμένο από ριζόχαρτο, ξύλο και μπαμπού, το Akari 10A αποπνέει καλλιτεχνική φινέτσα. Το απαλό και διάχυτο φως του δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ιδανική τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Ο αριθμός "10A" σηματοδοτεί αυτό το μοντέλο μέσα στη διάσημη σειρά Akari και αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό του δημιουργικού οράματος και της δεξιοτεχνίας του Noguchi. Ανακαλύψτε την τέχνη του φωτισμού με το Akari 10A και προσθέστε μια πινελιά διαχρονικής ομορφιάς στη διακόσμησή σας. Αγοράστε τώρα για να απολαύσετε ένα μοναδικό έργο τέχνης που όχι μόνο φωτίζει αλλά και εμπλουτίζει το περιβάλλον σας με αισθητική και γοητεία.

Akari 1A


Ανακαλύψτε τη λεπτή ομορφιά του Akari 1A, μια λαμπρή αναπαράσταση της μοναδικής σχεδιαστικής κληρονομιάς του Isamu Noguchi. Ως μέρος της εμβληματικής σειράς Akari, το Akari 1A προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιαπωνικής δεξιοτεχνίας και νεωτερικότητας.

Με την κομψή κατασκευή από χαρτί, ξύλο και μπαμπού, το Akari 1A δημιουργεί ένα ζεστό και διάχυτο φως που μεταμορφώνει κάθε χώρο σε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Ένα έργο τέχνης από μόνο του, αυτό το χειροποίητο φωτιστικό αποπνέει μια διαχρονική απλότητα που ταιριάζει απόλυτα τόσο με το μοντέρνο όσο και με το κλασικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού.

Ο αριθμός "1A" προσδιορίζει αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο της σειράς Akari και φέρει περήφανα το σχεδιαστικό όραμα του Noguchi. Εμπλουτίστε το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας με εξαίσιο φωτισμό και αισθητική επενδύοντας στο Akari 1A. Αγοράστε τώρα για να βιώσετε τη συγχώνευση της λειτουργίας και της ομορφιάς σε αυτό το μοναδικό φωτιστικό που θέτει τα πρότυπα για τον κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό.

Γνήσιες ιαπωνικές λάμπες από ριζόχαρτο με μια μοντέρνα πινελιά


Το 1951, ο ιαπωνοαμερικανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής άρχισε να σχεδιάζει γλυπτά φωτός που ονομάστηκαν "Araki", που στα ιαπωνικά σημαίνει "φως". Ο Noguchi τόνισε ότι η τέχνη του θα έπρεπε να έχει τόσο πρακτικές όσο και κοινωνικές λειτουργίες. Σε ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία, επισκέφθηκε το Gifu - μια πόλη γνωστή για την κατασκευή φαναριών και χάρτινων ομπρελών - όπου σχεδίασε τα πρώτα σκίτσα για τα γλυπτά φωτός Akari. Μέσα στα επόμενα χρόνια, δημιούργησε περισσότερα από 100 μοντέλα κρεμαστών, επιτραπέζιων, επιδαπέδιων φωτιστικών και φωτιστικών οροφής σε μεγέθη από 24 έως 290 εκατοστά.

Από τότε που ο Isamu Noguchi σχεδίασε για πρώτη φορά τα φωτεινά γλυπτά Akari, αυτά κατασκευάζονται χειροποίητα στο εργαστήριο Ozeki στο Gifu της Ιαπωνίας. Χρειάζονται περίπου 6 ώρες για να παραχθεί ένα φωτιστικό και όλα γίνονται από τους καλύτερους Ιάπωνες τεχνίτες του χώρου. Οι εγκάρσιοι στύλοι μπαμπού τεντώνονται σε καλούπια που καθορίζουν το σχήμα του φωτιστικού. Στη συνέχεια, το χαρτί κολλιέται προσεκτικά στον ξύλινο σκελετό - ένα κομμάτι τη φορά για να εξασφαλιστεί η τέλεια εφαρμογή. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, το καλούπι αφαιρείται και η σκιά μπορεί πλέον να διπλωθεί και να αποσταλεί ή να αποθηκευτεί σε επίπεδα κουτιά.

Ο ιαπωνοαμερικανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Isamu Noguchi άρχισε να σχεδιάζει γλυπτά φωτός το 1951. Δημιούργησε περισσότερα από 100 χειροποίητα χάρτινα μοντέλα Shoji που περιλάμβαναν επιτραπέζιες λάμπες, επιδαπέδιες λάμπες και λαμπτήρες δαπέδου. Η σειρά ονομάστηκε "Araki", που στα ιαπωνικά σημαίνει "φως". Σήμερα, ολόκληρη η σειρά αποτελείται από περισσότερα από 40 διαφορετικά φωτιστικά που συνδυάζουν ιαπωνικό και σκανδιναβικό σχεδιασμό με μια διαχρονική και μινιμαλιστική έκφραση.

Τα φωτιστικά διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα - ορισμένα στην καθαρή τους μορφή και άλλα με γραφικές απεικονίσεις. Κοινό χαρακτηριστικό των φωτιστικών Akari είναι το ανθεκτικό υλικό χαρτί Shoji, το οποίο εξασθενεί το φως και κρύβει την πηγή φωτός, ενώ επιτρέπει την εξάπλωση ενός ευχάριστου και ομοιόμορφου φωτός σε όλο το περιβάλλον.
Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!