Philippe Starck

Γεννήθηκε: 1968
Πιο γνωστά έργα: Ένα ποντίκι για τη Microsoft, διαστημοδρόμιο για τη Virgin Galactic, φωτιστικά Gun, φωτιστικά K-tribe, φωτιστικά Romeo Moon, φωτιστικά Miss Sissy, φωτιστικά Miss K, φωτιστικά Rosy Angelis, φωτιστικά Arcihmoon από την Flos
Κατάρτιση: Σχεδιαστής

Προϋπηρεσία
Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μόναχο, Λονδίνο, Σικάγο, Κιότο, Βαρκελώνη - όλα εκθέτουν το έργο ενός δασκάλου. Με τον ίδιο τρόπο, ένας μακρύς κατάλογος βραβείων που έχει κερδίσει αφηγείται την ιστορία του έργου του - Σχεδιαστής της Χρονιάς, Grand Prix Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Όσκαρ Σχεδιασμού, Officier des Arts et des Lettres και πολλά άλλα.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Philippe Starck περιλαμβάνουν τα φωτιστικά Gun, τα φωτιστικά K-tribe, τα φωτιστικά Romeo Moon, τα φωτιστικά Miss Sissy, τα φωτιστικά Miss K, τα φωτιστικά Rosy Angelis και τα φωτιστικά Arcihmoon της Flos.

Όταν βιώνουμε έναν χώρο ή ένα αντικείμενο σχεδιασμένο από τον Philippe Starck, εισερχόμαστε σε έναν κόσμο φαντασίας και έκπληξης από τοίχο σε τοίχο. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες αυτός ο μοναδικός και πολυτάλαντος δημιουργός, σχεδιαστής και αρχιτέκτονας αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα αντισυμβατικά του αντικείμενα - που έχουν ως σκοπό να είναι καλά και όχι όμορφα - βγάζουν το κοινό του από τον εαυτό του και το οδηγούν σε κάτι καλύτερο.

Ο πατέρας του Philippe Starck, εφευρέτης και μηχανικός αεροναυπηγικής, ενέπνευσε στον ίδιο την επιθυμία να δημιουργεί και την ικανότητα να ονειρεύεται. Πολλά χρόνια και πρωτότυπα αργότερα κλήθηκε να εργαστεί για τον Γάλλο πρόεδρο François Mitterrand. Τότε ήταν επίσης που άρχισε να δημιουργεί έπιπλα για κορυφαίες ιταλικές και διεθνείς εταιρείες σχεδιασμού.

Ο Philippe Starck σχεδιάζει τα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά του με τον ίδιο τρόπο που ένας σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία. Δημιουργεί σενάρια που βγάζουν τους επισκέπτες από την καθημερινότητα και τους μεταφέρουν σε έναν ευφάνταστο και δημιουργικό νοητικό κόσμο. Αυτά τα ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν γίνει διαχρονικά είδωλα και έχουν προσθέσει μια νέα διάσταση στην παγκόσμια ζωή στην πόλη.

Ο Philippe Starck πίστευε στη δύναμη του πράσινου - πολύ πριν γίνουν μόδα τα οργανικά - από σεβασμό προς τη Γη. Πρόσφατα ανέπτυξε την επαναστατική έννοια της "δημοκρατικής οικολογίας" δημιουργώντας ανεμόμυλους για οικιακή χρήση (και σε προσιτή τιμή), τους οποίους σύντομα θα ακολουθήσουν τα πλοία που κινούνται με ηλιακή ενέργεια και τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου.

Ο Philippe Starck είναι ένας ακούραστος και επαναστάτης πολίτης και θεωρεί καθήκον του να μοιραστεί το ηθικό και ριζοσπαστικό όραμά του για έναν δικαιότερο κόσμο. Είναι συντονισμένος με τα όνειρα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας - μερικές φορές πριν τα συνειδητοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι. Μας αγγίζει με εκλεπτυσμένη και έξυπνη δουλειά, αλλά κυρίως μας αγγίζει επειδή βάζει την καρδιά του στην προσπάθεια να δημιουργήσει αντικείμενα που είναι καλά πριν γίνουν όμορφα.

"Μου αρέσει να ανοίγω την πόρτα στο μυαλό των ανθρώπων". - Philippe Starck
Romeo Soft Φωτιστικό δαπέδου - Flos
RRP EUR 1,600.00
Σε απόθεμα τώρα
Bon Jour T Επιτραπέζιο φωτιστικό Χαλκός/Fumé - Flos
RRP EUR 660.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Romeo Moon S2 Κρεμαστό φωτιστικό - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Romeo Babe W Φωτιστικό τοίχου Γυαλί - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Rosy Angelis Φωτιστικό δαπέδου - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Romeo Babe Soft Κρεμαστό φωτιστικό - Flos
RRP EUR 250.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Romeo Moon Φωτιστικό δαπέδου - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
KTribe W Φωτιστικό τοίχου Transparent - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Miss K Επιτραπέζιο φωτιστικό Fumé - Flos
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Superarchimoon Φωτιστικό δαπέδου - Flos
RRP EUR 10,560.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
KTribe W Φωτιστικό τοίχου Αλουμίνιο Χάλκινο - Flos
RRP EUR 460.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Grid Rosy Angelis Φωτιστικό δαπέδου - Flos
Επιστροφή σε απόθεμα στις: 19-07-2024
KTribe W Φωτιστικό τοίχου Καπνός - Flos
RRP EUR 430.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
KTribe W Φωτιστικό τοίχου Raw White Silk - Flos
RRP EUR 460.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
KTribe T2 Επιτραπέζιο φωτιστικό Raw White Silk - Flos
RRP EUR 930.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Bibliotheque National Φωτιστικό δαπέδου Soft - Flos
RRP EUR 2,250.00
Αναμένεται σε: 14 - 16 ημέρες
Εμφάνιση 36 από 67 προϊόντα
Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!