Φωτιστικά για το βοηθητικό δωμάτιο και την είσοδο - πληροφορίες και έμπνευσηΦΩΤΙΣΤΙΚΆ ΣΏΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΌ ΔΩΜΆΤΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΊΣΟΔΟ
Όταν επιλέγετε φωτισμό για την είσοδό σας να θυμάστε ότι πρέπει να είναι φιλόξενος τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας. Θα πρέπει να είναι ζεστός και άνετος, αλλά αρκετά φωτεινός ώστε να μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σας και να μην σκοντάφτετε στα παπούτσια σας. Η είσοδος είναι το πρώτο δωμάτιο που συναντάτε όταν μπαίνετε σε ένα σπίτι, οπότε πρέπει να είναι φιλόξενο. Ο φωτισμός πρέπει να είναι λειτουργικός, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργεί ατμόσφαιρα και αρμονία στο δωμάτιο. Διαθέτουμε πολλές επιλογές φωτισμού εισόδου - φωτιστικά τοίχου, κρεμαστά, επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά.Από την αποθήκευση μέχρι το πλυντήριο και πολλά άλλα, το βοηθητικό δωμάτιο εξυπηρετεί πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Ο πιο πρακτικός φωτισμός του βοηθητικού χώρου προέρχεται από ψηλά, οπότε τα σποτ, τα μενταγιόν και τα φωτιστικά οροφής είναι όλες καλές επιλογές. Είναι επίσης καλή ιδέα να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός λειτουργικού φωτισμού και γενικού φωτισμού για να γίνει το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς την εργασία.

Διαθέτουμε μια τεράστια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων για την είσοδο, το διάδρομο και το βοηθητικό δωμάτιο. Το μόνο πράγμα που περιορίζει την επιλογή του φωτισμού είναι η δική σας φαντασία. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες πληροφορίες και έμπνευση που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό για το δωμάτιό σας.


Οροφικά φωτιστικά ή κρεμαστά για την είσοδο - τι να επιλέξετε; (Ή μήπως και τα δύο...)


Το μέγεθος της εισόδου διαφέρει από σπίτι σε σπίτι και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις φωτισμού. Συχνά θα δείτε φωτιστικά οροφής ή κρεμαστά φωτιστικά εγκατεστημένα στις εισόδους, και είναι και οι δύο καλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Είναι επίσης ένας σούπερ τρόπος βελτιστοποίησης του χώρου σε ένα δωμάτιο που γενικά δεν είναι πολύ μεγάλο εξ αρχής.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα μενταγιόν και φωτιστικών οροφής που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε μια είσοδο.
Το IC S2 κρεμαστό από την Flos είναι ένα πολύ ελκυστικό φωτιστικό με απλό και κομψό σχεδιασμό και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια είσοδο ή ένα χωλ. Η κομψότητά του τονίζεται από το υπέροχο στρογγυλό φυσητό γυάλινο κάλυμμα.

Λόγω του ημιδιαφανούς σκιάστρου, τα κρεμαστά φωτιστικά όπως αυτό παρέχουν αρκετά περισσότερο φως από άλλα φωτιστικά με πιο κατευθυνόμενο φωτισμό. Το IC S2 διατίθεται σε ορείχαλκο και χρώμιο και διατίθεται σε δύο μεγέθη.
Το φωτιστικό Plaff-On Wall/Ceiling Luminaire του ισπανικού παραγωγού Marset είναι ένα εκλεπτυσμένο και ανεπιτήδευτο φωτιστικό με διάφορα εφέ φωτισμού. Ο διαχύτης είναι κατασκευασμένος από λευκό γυαλί και το εσωτερικό του καλύμματος από αλουμίνιο λειτουργεί ως ανακλαστήρας. Μέρος του φωτός φιλτράρεται προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα απαλό φωτοστέφανο γύρω από το φωτιστικό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του φωτός λάμπει απευθείας προς τα κάτω. Το Plaff-On είναι μια εξαιρετική επιλογή γενικής χρήσης για εισόδους και διαδρόμους.

Αυτό το φωτιστικό οροφής διατίθεται σε μαύρο και ασημί φινίρισμα και με διάμετρο 20 ή 33 cm.

(Γιατί να μην εμπνευστείτε λίγο περισσότερο από αυτή την εικόνα και να προσθέσετε ένα υπέροχο επιτραπέζιο φωτιστικό όπως το  από την GUBI);
Η σειρά Beat Light από την Tom Dixon είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα φωτιστικών, που ήδη διακοσμεί πολλά δωμάτια σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη. Ολόκληρη η σειρά κατασκευάζεται από μασίφ ορείχαλκο και κάθε ένα από τα τέσσερα διαφορετικά σχήματα διατίθεται σε τέσσερα φινιρίσματα - ορείχαλκο, μαύρο, γκρι και λευκό.

Αυτή η πολύ δροσερή σειρά λαμπτήρων θα φωτίσει σίγουρα την είσοδό σας. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα μεμονωμένο φωτιστικό μόνο του ή να δημιουργήσετε μια ομαδοποίηση όπως αυτή που φαίνεται στην εικόνα. Με όλα τα διαφορετικά σχήματα και φινιρίσματα έχετε πολλούς πιθανούς συνδυασμούς για να δουλέψετε!


Το επιτραπέζιο φωτιστικό για μια ζεστή λάμψη στο χωλ της εισόδου

Όταν ο σημαντικός βασικός φωτισμός στο χωλ της εισόδου έχει τακτοποιηθεί, μια επιπλέον λάμπα μπορεί να είναι χρήσιμη για τη δημιουργία της φιλόξενης ατμόσφαιρας. Αν έχετε μια συρταριέρα, ένα μικρό τραπέζι ή ένα περβάζι στο χωλ της εισόδου σας, ένα απλό και κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική λύση. Εκτός από την προσθήκη άνετου φωτισμού στο δωμάτιο, αυτά είναι συχνά διακοσμητικά, προσθέτοντας μια πινελιά προσωπικότητας σε έναν κατά τα άλλα απρόσωπο χώρο.

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο χωλ, καθιστώντας το ιδανικό για μικρότερους χώρους και διαδρόμους. Επίσης, δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί στον τοίχο ή στην οροφή, οπότε μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με έναν άλλο λαμπτήρα ή να μεταφερθεί σε άλλη θέση.
Το υπέροχο επιτραπέζιο φωτιστικό Kizu από την New Works είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα όταν επιλέγετε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για το χωλ της εισόδου σας. Το αντίστροφο ακρυλικό φωτοσκιάδιο φωτίζεται από την εσωτερική πηγή φωτός, φωτίζοντας το δωμάτιο με ένα άνετο και ατμοσφαιρικό φως. Ο συνδυασμός δύο απλών γεωμετρικών σχημάτων δίνει στο φωτιστικό μια συναρπαστική έκφραση. Το αντισυμβατικό luminaireshade φαίνεται να ισορροπεί πάνω στη στιβαρή μαρμάρινη βάση.

Καθώς τα φυσικά υλικά έχουν εισχωρήσει στη διακόσμηση σε όλο τον κόσμο, το μάρμαρο έχει γνωρίσει μια αναζωπύρωση της δημοτικότητας. Ένα όμορφο και κομψό φωτιστικό που διατίθεται σε δύο μεγέθη με μαύρη, γκρι ή λευκή μαρμάρινη βάση.


Φωτισμός αιθουσών και εισόδων - τα πλεονεκτήματα των LED

Η μεγάλη διάρκεια ζωής τους τα καθιστά ακόμη πιο πρακτικά - εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα επειδή δεν χρειάζεται να αντικαθιστάτε τόσο συχνά τους λαμπτήρες. Η επιλογή μας περιλαμβάνει πολλά φωτιστικά με ενσωματωμένες πηγές φωτός LED, καθώς και φωτιστικά στα οποία μπορείτε να επιλέξετε έναν λαμπτήρα LED αντί για λαμπτήρα πυρακτώσεως ή αλογόνου. Τα LED παρέχουν εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων και δημιουργούν άμεσο φωτισμό στην είσοδο ή το χωλ σας.

Λόγω των ιδιοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας, ο φωτισμός LED είναι μια πολύ πρακτική λύση εισόδων και διαδρόμων. Τα LED έχουν πολύ νόημα σε χώρους όπως οι αίθουσες και οι είσοδοι, όπου τα φωτιστικά σώματα μένουν συχνά αναμμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σίγουρα θα δείτε τη διαφορά στους λογαριασμούς ενέργειας - με τη χρήση LED μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 80%!
Το κρεμαστό φωτιστικό Aim pendant του γνωστού ιταλικού παραγωγού Flos είναι ένα όμορφο φωτιστικό με ενσωματωμένη πηγή φωτός LED. Αυτό το πρακτικό και έξυπνο κρεμαστό φωτιστικό μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να κρεμαστεί σε όποιο ύψος θέλετε. Ο μοντέρνος, γραφικός σχεδιασμός του είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει λίγο στυλ στο διάδρομο ή την είσοδό σας.Το φωτιστικό οροφής Being της Philips Hue είναι ένα άλλο εξαιρετικό φωτιστικό με ενσωματωμένη πηγή φωτός LED. Ο κομψός και απλός σχεδιασμός του είναι βέβαιο ότι θα ταιριάξει απόλυτα στην είσοδο ή στο χωλ σας. Όντας εξοπλισμένο με όλες τις ειδικές λειτουργίες για τις οποίες είναι γνωστή η Philips Hue - μπορείτε να ρυθμίσετε το χρώμα του φωτός, την ένταση του φωτός και πολλά άλλα.

Αυτό το φωτιστικό οροφής παρέχει πολύ φως που κατευθύνεται προς τα κάτω, καθώς και προβάλλει λίγο φως προς τα πλάγια, το οποίο θα αναπηδά από την οροφή και θα αντανακλάται προς τα κάτω και προς τα έξω στο δωμάτιο. Αυτή η αντανάκλαση στην οροφή θα βοηθήσει και τον κατά τα άλλα μικρό ή στενό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Διατίθεται σε μαύρο ή λευκό χρώμα και έχει διάμετρο περίπου 35 cm.

Με επιπλέον πληροφορίες για το Philips Hue


Το Philips Hue είναι η νεότερη και πιο πρωτοποριακή εξέλιξη στον κόσμο του φωτισμού. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου όρια στο πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα φωτιστικά και στο είδος της ατμόσφαιρας που μπορούν να δημιουργήσουν. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 16 εκατομμυρίων διαφορετικών χρωμάτων και μπορείτε να συγχρονίσετε το Hue με την τηλεόραση ή το μουσικό σας σύστημα, ώστε ο φωτισμός να ταιριάζει με τον ήχο. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα φωτιστικά σας να σβήνουν όταν φεύγετε και να ανάβουν ξανά όταν βρίσκεστε σε ορισμένη απόσταση από το σπίτι σας. Μπορείτε να τα χαμηλώσετε, να παίξετε με διαφορετικούς χρωματικούς τόνους και να δημιουργήσετε τον τέλειο φωτισμό διάθεσης - και όλα αυτά ελέγχοντάς τα με μία μόνο έξυπνη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα για το σύμπαν του Philips Hue εδώ.
Το κρεμαστό φωτιστικό Terho της δανέζικης μάρκαςMater είναι ένα κομψό, απλό και πολύ σκανδιναβικό φωτιστικό που θα δημιουργήσει μια άνετη και φιλόξενη διάθεση στο χωλ ή την είσοδό σας. Η χρήση του φυσικού ξύλου δίνει σε αυτά τα κρεμαστά φωτιστικά μια απαλή αίσθηση ζεστασιάς και τα φυσητά γυαλιά από οπάλιο γυαλί παρέχουν ποιοτικό φωτισμό. Ο σχεδιασμός είναι ταυτόχρονα μοντέρνος και διαχρονικός.

Το Terho διατίθεται σε τρία μεγέθη - χρησιμοποιήστε τα μόνα τους ή δοκιμάστε να τα κρεμάσετε σε μια ομάδα.


Ωραία να γνωρίζετε για τα φωτιστικά σχεδιαστών για το βοηθητικό δωμάτιο και την είσοδο

Είναι πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσετε φωτισμό υψηλής ποιότητας στην είσοδο και ειδικά στο βοηθητικό δωμάτιο, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με πολλές διαφορετικές λειτουργίες - αποθήκευση, πλυντήριο ρούχων κ.λπ. Και οι δύο χώροι απαιτούν καλό γενικό φωτισμό, καθώς και φως εργασίας σε περιοχές με ιδιαίτερη εστίαση.

Οι λύσεις φωτισμού για ένα βοηθητικό δωμάτιο περιλαμβάνουν κρεμαστά και φωτιστικά οροφής, αλλά μια τρέχουσα τάση που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι η χρήση ευέλικτων και λειτουργικών φωτιστικών τοίχου. Βλέπουμε επίσης φωτιστικά τοίχου σε εισόδους, αλλά τα κρεμαστά παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή φωτισμού.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου το ύψος ανάρτησης όταν εξοπλίζετε ένα βοηθητικό δωμάτιο. Ιδανικά, τα φωτιστικά σώματα θα πρέπει να κρέμονται 75-80 cm πάνω από έναν πάγκο ή μια επιφάνεια εργασίας για να αποφεύγεται η δημιουργία σκιών. Συνιστούμε να συνδυάσετε τα κρεμαστά φωτιστικά χώρου εργασίας με σποτ ή ένα φωτιστικό οροφής για να μεγιστοποιήσετε τον φωτισμό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το ύψος εγκατάστασης εδώ.

Επιλογές φωτισμού
  • Διάχυτο και έμμεσο φως - ιδανικό για γενικό φωτισμό σε ένα δωμάτιο. Τα φωτιστικά σώματα οροφής ή/και τοίχου είναι καλές επιλογές.
  • Άμεσο φως - καλύτερο για φωτισμό εργασίας, καθώς είναι εξαιρετικό για το φωτισμό συγκεκριμένων περιοχών.
  • Φωτισμός προς τα πάνω - εξαιρετικός ως πρόσθετος φωτισμός.
  • Κάτω φωτισμός - χρησιμοποιείται συχνότερα ως φωτισμός διάθεσης ή στην κρεβατοκάμαρα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους φωτισμού στην είσοδο ή στο βοηθητικό δωμάτιο.
Το φωτιστικό τοίχου Bestlite BL6 από την GUBI είναι ένα πραγματικό κλασικό σχεδιαστικό προϊόν με υπέροχα κομψή εμφάνιση. Αυτό το υπέροχο φωτιστικό τοίχου διαθέτει εύκαμπτο βραχίονα και ρυθμιζόμενο κάλυμμα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε ακριβώς πού προβάλλεται το φως. Είναι ιδανικό για ένα διάδρομο ή άλλο δωμάτιο όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Αυτός ο δημοφιλής λαμπτήρας εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Διατίθεται σε 9 παραλλαγές, ώστε να υπάρχει ένας τοίχος Bestlite BL6 για κάθε γούστο.
Το Βαθύ φωτιστικό οροφής LED από την LIGHT-POINT είναι ένα απλό λευκό σποτ που έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται στην οροφή. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο που παρέχει εξαιρετικό φωτισμό εργασίας σε ένα βοηθητικό δωμάτιο. Η ενσωματωμένη πηγή φωτός LED του παρέχει καλή αναπαραγωγή χρωμάτων και εξοικονομεί άφθονη ενέργεια.

Μην περιορίζεστε όμως στο βοηθητικό δωμάτιο - τα σποτ λειτουργούν καλά στις εισόδους και σε πολλά άλλα μέρη επίσης.
Ο Λαμπτήρας τοίχου/οροφής Trama από την Luceplan μπορεί να φωτίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο και ταυτόχρονα χρησιμεύει ως εξαιρετικός φωτισμός εργασίας. Ο άμεσος φωτισμός του το καθιστά ιδανική επιλογή για ένα βοηθητικό δωμάτιο ή μια είσοδο.

Αυτό το υπέροχο φωτιστικό οροφής έχει κομψό και απλό σχεδιασμό, ώστε να μπορείτε εύκολα να το εντάξετε στο δικό σας σχέδιο διακόσμησης του σπιτιού σας.


Ελπίζουμε να βρήκατε τον μικρό μας οδηγό για τον φωτισμό της εισόδου, του διαδρόμου και του βοηθητικού χώρου. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη φιλική και ενημερωμένη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Όλες οι εικόνες είναι από το Pinterest.