Φωτιστικά σώματα για το μπάνιο - διαβάστε αυτόν τον οδηγό και κάντε τη σωστή επιλογήΦΩΤΙΣΤΙΚΆ ΣΏΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΆΝΙΟ
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΌ ΚΑΙ ΚΆΝΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΉ ΕΠΙΛΟΓΉ
Σήμερα οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο μπάνιο, οπότε είναι σημαντικό να έχετε ακριβώς τον κατάλληλο φωτισμό για τις ανάγκες σας. Είναι διασκεδαστικό να σκέφτεστε δημιουργικά όταν πρόκειται για τον φωτισμό του μπάνιου, αλλά πρέπει επίσης να φωτίζετε το δωμάτιο με πρακτικό τρόπο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κωδικούς IP, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την ασφάλεια ενός φωτιστικού σώματος έναντι εισβολής από πράγματα όπως τα δάχτυλα/χέρη, η σκόνη και το νερό - ιδιαίτερα σημαντικό στο μπάνιο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους κώδικες IP και την ασφάλεια εδώ..


Φωτισμός μπάνιου LED - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Ένα σαφές πλεονέκτημα της χρήσης LED στο μπάνιο είναι το γεγονός ότι παρέχουν φυσικό φως. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε τη θερμοκρασία χρώματος που χρειάζεστε από τα LED σας, καθώς μπορούν να παράγουν φως που είναι ψυχρό, θερμό ή κάπου στο ενδιάμεσο.

Σήμερα τα LED είναι η προτιμώμενη πηγή φωτός για τα μπάνια, καθώς παράγουν ποιοτικό φωτισμό σε ένα εύρος εντάσεων. Μια ζεστή και άνετη θερμοκρασία χρώματος θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται φυσικό στον καθρέφτη - ένα πλεονέκτημα όταν βάφεστε ή ξυρίζεστε. Ένα μικρό μειονέκτημα των LED είναι η τιμή τους, αλλά αυτή η αρχική επένδυση θα αποπληρωθεί με την πάροδο του χρόνου, αφού έχουν διάρκεια ζωής 10-25 χρόνια.

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία φωτιστικών σωμάτων μπάνιου με LED και συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις και έμπνευση για να σας βοηθήσουμε να φανταστείτε πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο μπάνιο σας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα κλασικό σχέδιο φωτισμού μπάνιου. Ένα φωτιστικό τοίχου Mood 2 της LIGHT-POINT είναι τοποθετημένο πάνω από την μπανιέρα, προβάλλοντας φως τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. Πρόκειται για ένα κομψό και απλό φωτιστικό LED μπάνιου που δίνει άνετο και διάχυτο φως. Το Mood 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία του μπάνιου και έχει βαθμό προστασίας IP20.

Πάνω από τον καθρέφτη υπάρχουν δύο ενσωματωμένοι προβολείς και εδώ στο Lampemesteren διαθέτουμε πολλές επιλογές προβολέων. Μεταξύ αυτών είναι η σειρά Logic series της LIGHT-POINT, η οποία διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές. Το Logic είναι ένα απλό και διακριτικό σποτ οροφής. Είναι επίσης μια ευέλικτη λύση, καθώς μπορεί να έχει κλίση κατά 28 μοίρες και να περιστρέφεται.
Ένας έξυπνος, μοντέρνος και εύκολος τρόπος για να φωτίσετε το μπάνιο σας είναι να χρησιμοποιήσετε Philips Hue LightStrips. Τα LightStrips διαθέτουν κόλλα στο πίσω μέρος, ώστε να μπορείτε απλώς να τα κολλήσετε στη θέση τους όπου θέλετε. Το Philips Hue είναι ένας εντελώς νέος τρόπος σκέψης για τον φωτισμό. Τα LightStrips παράγουν 16 εκατομμύρια χρώματα, οπότε υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία θερμών και ψυχρών σχημάτων φωτισμού.

Τα Philips Hue LightStrips χρησιμοποιούν ασφαλή τεχνολογία LED και έχουν βαθμό προστασίας IP20.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έξυπνα LightStrips της Philips Hue. Συμβάλλουν στην κομψά απλή εμφάνιση αυτού του μπάνιου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια εσοχή οροφής, γύρω από έναν καθρέφτη ή οπουδήποτε αλλού πιστεύετε ότι θα φαίνονται καλά.


Ο περίφημος κύβος Cube από την Fabbian - ένα κλασικό για το μπάνιο


Το πολύ δημοφιλές φωτιστικό Cube από την Fabbian διατίθεται ως φωτιστικό οροφής ή επίτοιχο. Είναι ένα φωτιστικό που λειτουργεί εξαιρετικά καλά στο μπάνιο και το βλέπουμε όλο και περισσότερο σε μπάνια σε όλη την Ευρώπη.

Το φωτιστικό οροφής Cube παρέχει σε αυτό το μπάνιο ποιοτικό φωτισμό από ψηλά και είναι απλό και κομψό. Το Cube παρέχει εξαιρετικό φωτισμό ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο το τοποθετείτε και έχει γίνει ένα κλασικό μοντέλο σύγχρονου σχεδιασμού.

Ολόκληρη η σειρά φωτιστικών κατασκευάζεται από υλικά υψηλής ποιότητας και ο γεωμετρικός αλλά διαχρονικός σχεδιασμός του θα αποτελέσει ευπρόσδεκτη προσθήκη σε κάθε σπίτι. Το Cube διατίθεται σε πέντε χρωματικές παραλλαγές.


Φωτιστικά σώματα για τον καθρέφτη - κλασικά, μοντέρνα ή μη παραδοσιακά;


Τα φωτιστικά μέσα, πάνω και γύρω από τον καθρέφτη του μπάνιου αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές φωτισμού σε ολόκληρο το δωμάτιο. Όταν έρθει η ώρα να εγκαταστήσετε όποιο φωτιστικό και αν επιλέξετε, θυμηθείτε να το τοποθετήσετε στο ύψος των ματιών για να αποφύγετε τις σκιές.

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μοντέρνα και μη παραδοσιακά φωτιστικά για το μπάνιο τους, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές όμορφες κλασικές επιλογές - ενσωματωμένα σποτ, φωτιστικά τοίχου, φωτιζόμενα ράφια και καθρέφτες με ενσωματωμένο φωτισμό. Στη Luminaireemesteren διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία φωτιστικών σωμάτων για να χρησιμοποιήσετε με τον καθρέφτη του μπάνιου σας - εδώ είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες.

Το φωτιστικό τοίχου Romeo Babe W, από τον ιταλικό παραγωγό Flos, είναι ένα πραγματικά κλασικό φωτιστικό για το μπάνιο. Μπορεί να είναι ένα μικρό φωτιστικό αλλά είναι απίστευτα αποτελεσματικό. Είναι ενδιαφέρον και διακοσμητικό και θα δείχνει υπέροχα στο μπάνιο σας.

Το Romeo Babe W διαθέτει ένα κομψό διάφανο γυάλινο κάλυμμα που παρέχει ένα φανταστικό φως χωρίς θάμβωση και το παιχνίδι του φωτός στο ίδιο το κάλυμμα είναι χαριτωμένο και εκλεπτυσμένο.

Συνολικά, πρόκειται για ένα ασυνήθιστα όμορφο, πρακτικό και υψηλής ποιότητας φωτιστικό τοίχου.
Lampe Gras είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μάρκα και αρχίζουμε να τη βλέπουμε να χρησιμοποιείται σε νέα και δημιουργικά σημεία στο σπίτι.

Η σειρά Luminairee Gras διατίθεται σε μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων και ως φωτιστικό δαπέδου, φωτιστικό τοίχου, επιτραπέζιο φωτιστικό και κρεμαστό - υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη χρήση ενός φωτιστικού στο σπίτι σας.  Το φωτιστικό τοίχου 304L40 της Luminairee Gras είναι ένα εικονικό σχέδιο με απλό, στιβαρό και εργονομικό σχεδιασμό. Είναι ένα όμορφο και κομψό φωτιστικό που θα λειτουργήσει τόσο σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι όσο και σε ένα πιο πλούσιο σχέδιο εσωτερικής διακόσμησης.

Η σειρά Luminairee Gras είναι μια εξαιρετικά πρακτική επιλογή για το μπάνιο, καθώς διατίθεται σε τόσες πολλές ευέλικτες και λειτουργικές παραλλαγές. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αρκετές αρθρώσεις, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τοποθετήσει το φωτιστικό ακριβώς εκεί που χρειάζεται.
Ένα πραγματικά κλασικό φωτιστικό για το μπάνιο είναι το φωτιστικό AJ Wall της εταιρείας Louis Poulsen. Αυτό το σχεδιαστικό φωτιστικό, με τη χαρακτηριστική του μορφή και την ιστορία του, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Η κεφαλή αυτού του μοντέρνου κλασικού φωτιστικού μπορεί να κλίνει προς τα πάνω και προς τα κάτω και να περιστρέφεται κατά 60 μοίρες κίνησης. Πρόκειται για ένα μοναδικό φωτιστικό με άμεσα αναγνωρίσιμο μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Η σειρά AJ σχεδιάστηκε από τον Arne Jacobsen το 1960. Διατίθεται σε 10 πανέμορφα χρώματα, αλλά το νούμερο 1 των κορυφαίων πωλητών μας είναι το μαύρο.
Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το Glo-Ball από την Flos. Πρόκειται για ένα απλό και έξυπνο φωτιστικό τοίχου με οργανική μορφή που λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε ένα μπάνιο.

Το Glo-Ball είναι ένα εξαιρετικό φωτιστικό για μινιμαλιστικούς και κομψούς εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε καθρέφτη - όπως φαίνεται στην εικόνα - και ένα άλλο μοντέλο της σειράς έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
Ένα άλλο δημοφιλές φωτιστικό για το μπάνιο είναι το E27 από την Muuto. Πρόκειται για ένα φωτιστικό με υποδοχή - μια κρεμαστή υποδοχή και μια λάμπα - με κομψό και λιτό σχεδιασμό. Το μοναδικό κρεμαστό E27 - κατασκευασμένο από σιλικόνη και διαθέσιμο σε 13 διαφορετικά χρώματα - είναι εξαιρετικά χρήσιμο και προσαρμόσιμο. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα μόνο του, με έναν φίλο σε ένα ταιριαστό ζευγάρι ή ακόμη και σε ένα σύμπλεγμα πολλών. Και η απλότητά του το καθιστά εύκολο να ενσωματωθεί στο δικό σας εσωτερικό σχεδιασμό, ανεξάρτητα από το στυλ.

Όπως συμβαίνει με όλα τα φωτιστικά σώματα για το μπάνιο, θυμηθείτε να ακολουθείτε τις οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια και τους κώδικες IP.


Αξίζει να ξαναπώ ότι πρέπει πάντα να γνωρίζετε τους κώδικες IP όταν σκέφτεστε για φωτισμό για το μπάνιο ή για οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου η υγρασία αποτελεί παράγοντα - παρακαλούμε διαβάστε τον οδηγό ασφαλείας πριν κάνετε την αγορά σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Βρείτε την επιλογή μας σε φωτιστικά μπάνιου εδώ