Σχεδιασμός φωτιστικών για παιδιά και παιδικό δωμάτιο

Στο Luminaireemesteren θα βρείτε μια ποικιλία από γλυκά και γοητευτικά φωτιστικά για το παιδικό δωμάτιο, ένα μέρος όπου δεν θέλετε να κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την ασφάλεια. Τα παιδιά μας αξίζουν τον καλύτερο φωτισμό και αυτό ακριβώς θα βρείτε εδώ. Διαβάστε τον οδηγό μας και βρείτε πολλή έμπνευση και υπέροχες ιδέες φωτιστικών για το παιδικό σας δωμάτιο.

Παιδικά φωτιστικά σώματα LED - ναι ή όχι;

Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με το αν τα παιδικά φωτιστικά πρέπει να χρησιμοποιούν LED ή όχι, αλλά το συνιστούμε. Τα LED εξοικονομούν πολλή ενέργεια, οπότε μπορείτε εύκολα να αφήσετε ένα φωτιστικό αναμμένο όλη τη νύχτα χωρίς να ανησυχείτε για το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Έχουν επίσης πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής - κατά μέσο όρο 25.000 ώρες. Επιπλέον, οι λαμπτήρες LED δεν ζεσταίνονται όπως οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, ώστε τα παιδιά σας να μην μπορούν να καούν από την πηγή φωτός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση LED - όχι μόνο στο παιδικό δωμάτιο, αλλά σε ολόκληρο το σπίτι.


Σχεδιασμός φωτιστικών στο παιδικό δωμάτιο - η κορυφαία επιλογή μας

Σχεδιασμός φωτιστικών στο παιδικό δωμάτιο - η κορυφαία επιλογή μας

Η #1 σύστασή μας για ένα σχεδιαστικό φωτιστικό για το παιδικό δωμάτιο είναι η συλλογή από γλυκά πλασματάκια της Mr Maria. Μία από τις συναδέλφους μας εδώ στο Luminaireemesteren έχει ένα Nanuk στο δωμάτιο του γιου της και ένα Miffy στο δωμάτιο της κόρης της και είναι και τα δύο τεράστια σουξέ!

Αυτά τα φωτιστικά από τον Mr Maria ρυθμίζονται μέσω ενός μικρού στρογγυλού κουμπιού, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο πρακτικό από ένα ροοστάτη 3 βημάτων, αφού μπορούν να χαμηλώσουν τελείως, ώστε να είναι σχεδόν σβηστά. Η συνάδελφός μας αφήνει τα δικά της αναμμένα όλη τη νύχτα στη χαμηλότερη ρύθμιση, και επειδή είναι LED δεν χρειάζεται να σκεφτείτε καθόλου την κατανάλωση ενέργειας.
Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, η Nanuk είναι μια αξιολάτρευτη πολική αρκούδα ύψους 41 εκατοστών. Σκορπίζει ζεστό και ατμοσφαιρικό φως το βράδυ και φαίνεται εξίσου υπέροχη κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν είναι απενεργοποιημένη - ένας γλυκός φίλος που κάθε παιδί θα αγαπήσει.  

Η Miffy, ο Nanuk και όλοι οι ζωικοί φίλοι τους από τον Mr Maria είναι διεξοδικά δοκιμασμένοι και εγκεκριμένοι. Αυτά τα φωτιστικά είναι απλώς μια εξαιρετική επιλογή - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια ή τον λογαριασμό της ενέργειας και, καθώς δεν ζεσταίνονται ποτέ, το παιδί σας μπορεί να τα αγκαλιάσει όποτε θέλει. Πιστέψτε μας - θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών σας σε χρόνο μηδέν.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του @bytved μέσω Instagram

Ένα άλλο δημοφιλές φωτιστικό για το παιδικό δωμάτιο είναι το Eos από τη Vita. Το φωτιστικό φτερό, όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα χνουδωτό και διασκεδαστικό φωτιστικό που φαίνεται υπέροχο σχεδόν οπουδήποτε στο σπίτι αλλά ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Εξοπλίστε το με μια χρωματική λάμπα από τη Philips Hue και επιλέξτε ανάμεσα σε 16 εκατομμύρια χρώματα μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σας.
Η Eos διατίθεται σε λευκό, καφέ ή γκρι χρώμα και σε διάφορα μεγέθη, καθώς και σε εκδόσεις για κρεμαστό, επιτραπέζιο, δάπεδο και τοίχο - οποιαδήποτε από αυτές θα έδειχνε φανταστική στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Βρείτε ολόκληρη τη σειρά Eos από τη Vita εδώ.

Εικόνες από το Pinterest

Αν είστε στην αγορά για ένα φωτιστικό οροφής μπορούμε να σας προτείνουμε το Being από τη Philips Hue - ένα όμορφο και διαχρονικό φωτιστικό με μεγάλη λειτουργικότητα. Το Being διαθέτει ενσωματωμένο LED το οποίο μπορεί να ελεγχθεί από την ίδια εφαρμογή με τον έγχρωμο λαμπτήρα σας. Αν νομίζετε ότι αυτό ακούγεται πολύ τεχνικό - αν και στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο στη χρήση - περιλαμβάνεται ένα τηλεχειριστήριο με προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις.

Το Being διαθέτει πηγή φωτός White Ambiance, που σημαίνει ότι παρέχει λευκό φως το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε ανάλογα με το αν θέλετε ψυχρό ή θερμό φωτισμό. Εκτός από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας φωτός, μπορείτε επίσης να χαμηλώσετε το Being για να ελέγξετε την ένταση του φωτός. Μπορείτε να κάνετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις μέσω της εφαρμογής Hue ή του τηλεχειριστηρίου που συνοδεύει το φωτιστικό - το Being καθιστά απίστευτα εύκολο να έχετε ακριβώς τον φωτισμό που θέλετε. Τα φωτιστικά οροφής προβάλλουν φως τόσο απευθείας προς τα κάτω όσο και πλευρικά προς τα πλάγια. Το πλευρικό φως ανακλάται από την οροφή και στη συνέχεια προς τα κάτω και έξω στο δωμάτιο. Αυτό το φωτιστικό είναι τόσο έξυπνο όσο και όμορφο.
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε τα LightStrips, επίσης από τη Philips Hue. (Όπως πιθανώς έχετε παρατηρήσει, είμαστε πραγματικά μέσα στο Philips Hue, αλλά ολόκληρη η σειρά προϊόντων είναι τόσο έξυπνη και τόσο εύκολη στη χρήση).

Τα LightStrips μπορούν να σχηματιστούν και να διαμορφωθούν ακριβώς όπως τα θέλετε και να κοπούν στο μήκος που χρειάζεστε - στη συνέχεια, απλά συνδέστε τα στην πρίζα και συνδέστε τα στη γέφυρα.
Μπορείτε να τονίσετε διαφορετικές περιοχές του δωματίου και να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ έμμεσου φωτισμού. Τα Hue LightStrips διαθέτουν κόλλα στο πίσω μέρος, ώστε να είναι απίστευτα εύκολη η εγκατάστασή τους - απλά κολλήστε τα εκεί που θέλετε.

Δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε γύρω από το κρεβάτι ή το γραφείο του παιδιού σας ή κάτω από μια συρταριέρα. Μπορείτε να τα προγραμματίσετε να ανάβουν αργά το πρωί και να σβήνουν αργά το βράδυ. Υπάρχουν 16 εκατομμύρια χρώματα για να διαλέξετε και μπορείτε να ρυθμίσετε την απόδοση του φωτός, να τα κάνετε να αναβοσβήνουν και πολλά, πολλά άλλα.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με το φως!


Καλό είναι να γνωρίζετε για το φωτισμό στο παιδικό δωμάτιο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φωτίσετε το δωμάτιο ενός παιδιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα φωτιστικό οροφής, το οποίο χρησιμεύει ως κεντρικός φωτισμός. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτισμό διάθεσης και ένα φως νύχτας ή ένα φωτιστικό γραφείου για ένα μεγαλύτερο παιδί.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό νυκτός στον τοίχο δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού σας, επιλέξτε ένα με έμμεσο φως για να αποφύγετε την αντανάκλαση. Για μικρότερα παιδιά επιλέξτε ένα φωτιστικό με την πηγή φωτός προστατευμένη πίσω από ένα σκίαστρο, ώστε το παιδί σας να μην μπορεί να αγγίξει τη λάμπα. Επιλέξτε ένα φωτιστικό νυκτός με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός - δεν θα το μετανιώσετε.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα φωτιστικό δαπέδου, όπως ένα από τα Mr Maria ζώα που αναφέραμε παραπάνω - ένα φωτιστικό που θα αρέσει στο παιδί σας, που ρυθμίζεται, που χρησιμοποιεί τεχνολογία LED, που δεν ζεσταίνεται και που είναι δοκιμασμένο και εγκεκριμένο.

Αναφέρουμε ξανά τη δοκιμή και την έγκριση, επειδή γνωρίζουμε ότι κάποιοι αγοράζουν αντίγραφα/απομιμήσεις ή άλλα παιδικά φωτιστικά από ιστοσελίδες με gadget. Πολλά από αυτά τα φωτιστικά δεν έχουν κατασκευαστεί από εγκεκριμένα υλικά και μπορεί να είναι τοξικά. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτά τα φωτιστικά δεν έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί ως προς την ασφάλεια και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καλύτερα να πληρώσετε λίγο παραπάνω και να αποκτήσετε ένα σωστό φωτιστικό για το παιδί σας - απλά η γνώμη/συστασή μας που ελπίζουμε ότι μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες που μπορεί να μην είναι ενήμεροι για την κατάσταση.