Φωτιστικά σώματα για το γραφείο - μορφή και λειτουργίαΦΩΤΙΣΤΙΚΆ ΣΏΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ
Χρειάζεστε καλό φωτισμό είτε κάθεστε στο γραφείο σας για ολόκληρη την ημέρα είτε μόνο για μερικές ώρες. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας - ο αποτελεσματικός φωτισμός του χώρου όπου θα εργάζεστε και η επιλογή του σωστού φωτισμού για το είδος της εργασίας που θα κάνετε.

Ο χώρος εργασίας σας πρέπει να φωτίζεται καθαρά και πρακτικά - ένα υψηλής ποιότητας ευέλικτο φωτιστικό γραφείου είναι μια καλή αρχή. Μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι ο συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτισμού, αν αυτό είναι εφικτό στο γραφείο σας. Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας σας χρησιμοποιώντας υπολογιστή, θα χρειαστείτε ακόμη περισσότερο φως στο χώρο εργασίας σας - στοχεύστε σε μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του φωτισμού εργασίας σας και της οθόνης σας.

Το σχήμα και η λειτουργία συμβαδίζουν όταν δημιουργείτε καλό φωτισμό και ο καλός φωτισμός αποτελεί ζωτικό μέρος της δημιουργίας του σωστού περιβάλλοντος εργασίας.


Ένα φωτιστικό γραφείου LED;

Ο φωτισμός γραφείου LED δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας και σας εξοικονομεί χρήματα. Μια πηγή φωτός LED θα παρέχει τον πιο αποτελεσματικό φωτισμό του χώρου εργασίας σας, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα των LED που αξίζει να έχετε κατά νου όταν ψωνίζετε για ένα νέο φωτιστικό γραφείου.

Οι λαμπτήρες LED έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής - από 10 έως 25 χρόνια - οπότε θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να χρειαστεί να αντικαταστήσετε έναν. Χρησιμοποιούν επίσης πολύ λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και θα παρατηρήσετε τη διαφορά στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σας ρεύματος. Ένα τελευταίο πλεονέκτημα των LED είναι ότι δεν εκπέμπουν θερμότητα, οπότε δεν θα επηρεάσουν το εσωτερικό κλίμα του γραφείου σας.

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις φωτιστικών σωμάτων που είναι κατάλληλα για γραφεία και γραφεία, τόσο με όσο και χωρίς LED. Τα φωτιστικά γραφείου δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιούν LED, αλλά πιστεύουμε ότι αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή.
Το επιτραπέζιο φωτιστικό Kelvin της ιταλικής μάρκας Flos είναι το ιδανικό φωτιστικό για γραφεία και χώρους εργασίας. Η ενσωματωμένη πηγή φωτός LED του προβάλλει όλη τη φωτεινή του ισχύ προς τα κάτω στο χώρο εργασίας σας, δηλαδή ακριβώς εκεί που θέλετε.

Αυτό το κομψό και λειτουργικό φωτιστικό γραφείου διαθέτει επίσης μια ανακλινόμενη κεφαλή, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολη την προσαρμογή του φωτιστικού στις ανάγκες σας. Το Kelvin είναι επίσης εξοπλισμένο με ροοστάτη αφής 3 βημάτων. Διατίθεται επίσης σε δύο μεγέθη και τέσσερα ουδέτερα χρώματα - μαύρο, λευκό, χρώμιο και ανθρακί.

Εικόνα από το Pinterest
Αυτό το φωτιστικό είναι εμπνευσμένο από τα φύλλα σε ένα δέντρο - το σχήμα του φωτιστικού αλλάζει καθώς γέρνετε το κεφάλι με τον ίδιο τρόπο που τα φύλλα αλλάζουν σχήμα καθώς χορεύουν στο αεράκι. Το επιτραπέζιο φωτιστικό Leaf της δανέζικης μάρκας Muuto είναι ιδανικό για χρήση πάνω σε ένα γραφείο και λειτουργεί καλά τόσο ως φωτιστικό εργασίας όσο και ως φωτιστικό ανάγνωσης.

Το Leaf διαθέτει ενσωματωμένη φωτεινή πηγή LED με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός ανάλογα με την περίσταση. Διατίθεται τόσο ως επιτραπέζιο όσο και ως επιδαπέδιο φωτιστικό και διατίθεται σε λευκό, μαύρο, πράσινο και γκρι χρώμα.

Εικόνα από το Pinterest


Φωτιστικά σώματα και οροφή γραφείου - τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν επιλέξετε ένα φωτιστικό οροφής ή ένα κρεμαστό φωτιστικό για το γραφείο σας, σκεφτείτε το γραφείο σας. Είναι πάντα καλή ιδέα να αξιοποιείτε στο έπακρο το φυσικό φως στο δωμάτιο, οπότε θα πρέπει να τοποθετήσετε το γραφείο σας έτσι ώστε το φως της ημέρας να έρχεται από το πλάι - αυτό βοηθά στην αποφυγή αντανακλάσεων στην οθόνη του υπολογιστή σας. Η ίδια αρχή ισχύει και για τον τεχνητό φωτισμό. Η τοποθέτηση ενός φωτιστικού οροφής ή ενός κρεμαστού φωτιστικού είτε πάνω είτε ακριβώς μπροστά από την οθόνη σας θα δημιουργήσει αντανακλάσεις, γι' αυτό σας συνιστούμε να το τοποθετήσετε στο πλάι. Πειραματιστείτε με διαφορετικές θέσεις προτού βγάλετε την εργαλειοθήκη σας και εγκαταστήσετε μόνιμα το φωτιστικό. Το ύψος είναι επίσης ένας παράγοντας. Η συμβουλή μας είναι να κρεμάσετε ένα κρεμαστό φωτιστικό τουλάχιστον 120 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια εργασίας σας, αλλά αν το γραφείο σας έχει ψηλή οροφή μπορείτε να κρεμάσετε το φωτιστικό όσο ψηλότερα θέλετε.

Συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα με κρεμαστά φωτιστικά γραφείου και φωτιστικά οροφής με εξαιρετική εμφάνιση.
Το κρεμαστό PH 5 pendant από την Louis Poulsen είναι ένα πραγματικό κλασικό σχεδιαστικό προϊόν. Αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές φωτιστικό λειτουργεί εξίσου καλά στο γραφείο όσο και στο υπόλοιπο σπίτι. Χάρη στο σύστημα πολλαπλών σκιάσεων που διαθέτει, το PH 5 παρέχει διάχυτο φωτισμό και δεν εκτυφλώνει 100%.

Αυτό το υπέροχο κρεμαστό φωτιστικό διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που ταιριάζουν με τις σημερινές τάσεις διακόσμησης και διατίθεται επίσης σε διάφορα μεγέθη. Το PH 5 παράγει υψηλής ποιότητας φως εργασίας, καλύπτοντας αποτελεσματικά το χώρο εργασίας σας χωρίς να τυφλώνει. Τα φωτιστικά PH 5 σχεδιάστηκαν από τον Poul Henningsen.
Being από την Philips Hue είναι ένα απλό και κομψό φωτιστικό οροφής που αποτελεί ιδανική προσθήκη στο γραφείο. Προβάλλει φως απευθείας προς τα κάτω μέσα στο δωμάτιο καθώς και πλευρικά προς τα πλάγια, το οποίο αντανακλάται από την οροφή και βγαίνει στο δωμάτιο. Αυτό το έξυπνο φωτιστικό διαθέτει το σύστημα Hue White Ambiance, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ένταση και το χρώμα του στο επίπεδο που χρειάζεστε.

Για βέλτιστο φωτισμό εργασίας θα πρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος σε περίπου 4.000 kelvin- για μια επιπλέον ώθηση ενέργειας, ανεβάστε την στα 6.500 kelvin. Being διαθέτει πολλά ακόμη πρακτικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας αυτό το φωτιστικό οροφής ιδιαίτερα χρήσιμο στο Γραφείο. Το Being διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα.


Φωτιστικά γραφείου, εργονομία και εσείς

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος όταν κάθεστε στο γραφείο σας και εργάζεστε σκληρά. Όταν αυτός ο φωτισμός παίρνει τη μορφή φωτιστικού γραφείου, είναι σημαντικό ο φωτισμός να προέρχεται από το πλάι και κάτω από το επίπεδο των ματιών - αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις αντανακλάσεις στην οθόνη του υπολογιστή σας και την τύφλωση από το φωτιστικό. Συνιστούμε να τοποθετήσετε το φωτιστικό στην αντίθετη πλευρά από το κυρίαρχο χέρι σας, δηλαδή αν είστε δεξιόχειρας, τοποθετήστε το φωτιστικό στα αριστερά κ.ο.κ. (Μια τελευταία συμβουλή για την αποφυγή αντανακλάσεων στην οθόνη - αν εργάζεστε κοντά σε παράθυρο, τοποθετήστε την οθόνη σας σε γωνία 90° προς το παράθυρο).

Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα φωτιστικό γραφείου που είναι ευέλικτο/ρυθμιζόμενο, ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε. Ένα φωτιστικό με ασύμμετρη κατανομή φωτός είναι μια άλλη πρακτική επιλογή, καθώς αυξάνει την ποσότητα φωτισμού που προβάλλεται πλευρικά στην επιφάνεια εργασίας σας.

Ενώ τα φωτιστικά γραφείου και τραπεζιών είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές για τον φωτισμό του χώρου εργασίας σας, κυρίως λόγω της ευελιξίας και της φορητότητάς τους, βλέπουμε φωτιστικά τοίχου σε όλο και περισσότερα γραφεία. Υπάρχουν πολλά πρακτικά, ρυθμιζόμενα φωτιστικά τοίχου στην αγορά που είναι ιδανικά για χρήση σε γραφεία - ελπίζουμε να εμπνευστείτε από τα παραδείγματα που συμπεριλάβαμε παρακάτω μαζί με μερικά εξαιρετικά φωτιστικά γραφείου.
Το επιτραπέζιο φωτιστικό Tolomeo από την Artemide είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια φωτιστικά στον κόσμο, με υψηλή απόδοση φωτός και εξαιρετική ευελιξία.

Ολόκληρο το σώμα του φωτιστικού είναι ρυθμιζόμενο, δίνοντάς σας πλήρη έλεγχο του φωτός του. Ο σχεδιασμός του Tolomeo είναι κομψός και απλός και είναι σαφές ότι η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία. Αυτό το πανέμορφο επιτραπέζιο φωτιστικό διατίθεται σε αλουμίνιο, μαύρο και λευκό και θα ταιριάξει εύκολα σχεδόν σε κάθε γραφείο. Η ευρύτερη οικογένεια φωτιστικών Tolomeo περιλαμβάνει και άλλα μοντέλα επιτραπέζιων/γραφείων σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.
Για ένα πραγματικά κλασικό επιτραπέζιο φωτιστικό, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το Επιτραπέζιο φωτιστικό AJ της Louis Poulsen. Το μοναδικό σχήμα αυτού του κομψού και όμορφου φωτιστικού δημιουργήθηκε από τον θρύλο του σχεδιασμού Arne Jacobsen. Είναι ένα τέλειο φωτιστικό γραφείου, παρέχοντας την ασύμμετρη κατανομή του φωτός που είναι βέλτιστη για την εργασία.

Η εντυπωσιακή κεφαλή του φωτιστικού επίσης γέρνει, ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε το φως ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε.

Το AJ διατίθεται σε 10 υπέροχα χρώματα - το φωτιστικό στην εικόνα είναι σε ανοιχτό πετρόλ.
Το 265 φωτιστικό τοίχου της ιταλικής μάρκας Flos είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο φωτιστικό - μπορεί να αντικαταστήσει ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα κρεμαστό. Το 265 διαθέτει βραχίονα μήκους 2 μέτρων, προσφέροντάς σας τεράστια ευελιξία και ακρίβεια όσον αφορά τον φωτισμό του γραφείου σας.

Το 265 είναι ένα εντυπωσιακό και πολύ ελκυστικό φωτιστικό, του οποίου ο πανέμορφος σχεδιασμός θα κοσμήσει κάθε γραφείο. Τόσο από άποψη εργονομίας όσο και από άποψη ρυθμισιμότητας, είναι εξαιρετικά πρακτικό. Αυτό το επίτοιχο φωτιστικό επιτυγχάνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ αισθητικής και απόδοσης και μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητάς σας! Το 265 διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα.
Το φωτιστικό τοίχου Bestlite BL6 από τον Δανό παραγωγό GUBI είναι ένα διαχρονικά κλασικό φωτιστικό με υπέροχα κομψό σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα ευέλικτο φωτιστικό, καθώς τόσο η κεφαλή του φωτιστικού όσο και ο βραχίονας είναι ρυθμιζόμενα. Το BL6 είναι ιδανικό για χρήση στο γραφείο, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τον φωτισμό στον χώρο εργασίας σας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του, το BL6 υπήρξε το αγαπημένο φωτιστικό των αρχιτεκτόνων και των σχεδιαστών και έκανε τις ώρες εργασίας τους πιο ευχάριστες και παραγωγικές. Αυτό το υπέροχο φωτιστικό τοίχου διατίθεται σε εννέα διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και είναι βέβαιο ότι θα φωτίσει το γραφείο σας.
Τραπεζικό φωτιστικό Kimya Brass/Marble από την Lindby είναι ένα απίστευτα κομψό και διακοσμητικό σχέδιο με τη δύναμη να μεταμορφώσει κάθε βαρετό γραφείο. Το φωτιστικό είναι ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός μιας υπέροχης μαρμάρινης βάσης, ενός εξαιρετικού ορειχάλκινου πλαισίου και ενός όμορφου φωτιστικού σώματος σε σχήμα μπάλας με ορατό λαμπτήρα που ολοκληρώνει την οπτική έκφραση του φωτιστικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικό λαμπτήρα με ματ επιφάνεια για να ελαχιστοποιήσετε την αντανάκλαση, ενώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε λαμπτήρα με δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού, ώστε να έχετε τον έλεγχο της φωτεινότητας. Αν θέλετε μια λειτουργική πηγή φωτός και ένα αισθητικό στοιχείο για το γραφείο σας, το Kimya είναι η τέλεια λύση.
Τραπεζικό φωτιστικό Ελένη Λευκό από την Lindby διαθέτει απλό και μοντέρνο σχεδιασμό, για να μην αναφέρουμε την υψηλή λειτουργικότητα που καθιστά αυτό το φωτιστικό ένα απόλυτο must-have για το γραφείο σας. Μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ τεσσάρων ρυθμίσεων από 3000 έως 6200 Kelvin, που κυμαίνονται από ένα ζεστό λευκό έως ένα ψυχρό φως. Μπορείτε επίσης να αλλάζετε τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας, ώστε να έχετε πάντα τον τέλειο φωτισμό. Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε το φωτιστικό να απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 60 λεπτά. Επιπλέον, ο βραχίονας και η κεφαλή είναι και οι δύο εξαιρετικά ευέλικτοι, ώστε να μπορούν να γέρνουν και να προσαρμόζονται ώστε να βλέπουν προς όποια κατεύθυνση χρειάζεστε. Αυτό το μοντέρνο, εξοικονόμησης ενέργειας φωτιστικό αναβαθμίζει το γραφείο σας.
Το Profina Table Luminaire Bronze της Lindby είναι ένα κλασικό σχέδιο σε μια μοντέρνα και κομψή έκδοση. Το φωτιστικό έχει μια διαχρονική και αποκλειστική έκφραση που αναδεικνύει το γραφείο σας. Το φωτιστικό αποτελείται από ένα γυαλισμένο πλαίσιο σε μπρούντζο ή σκουριά, εξασφαλίζοντας μια εκπληκτική αντίθεση με το ακατέργαστο λευκό φωτιστικό που μπορεί να ρυθμιστεί όπως εσείς κρίνετε. Το ακατέργαστο λευκό γυάλινο φωτιστικό φως εκπέμπει ένα απαλό και άνετο φως προς κάθε κατεύθυνση, ενώ για να το σβήσετε, τραβάτε τον τραβηχτό διακόπτη που σας γυρίζει πίσω στις παλιές εποχές. Ο εμβληματικός σχεδιασμός έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, οπότε το αισθητικό και διαχρονικό φωτιστικό είναι έτοιμο να κοσμήσει το γραφείο σας για τα επόμενα χρόνια.
ΒΡΕΊΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΆ ΦΩΤΙΣΤΙΚΏΝ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΜΑΣ ΕΔΏ