Φωτιστικά για το σαλόνι - διαβάστε τον οδηγό μας και επιλέξτε το σωστό

Υπάρχουν όλων των ειδών τα φωτιστικά σώματα σαλονιού για να διαλέξετε και πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε σχετικά με την τοποθέτηση, το στυλ, την τιμή και τον συνδυασμό διαφορετικών φωτιστικών.

Ως πρώτο βήμα, καλό είναι να αναρωτηθείτε ποιες ακριβώς είναι οι πρακτικές σας ανάγκες. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε μια απόφαση σχετικά με το πώς θέλετε να φαίνεται το/τα νέο/α φωτιστικό/ά σας - επιθυμείτε ένα συγκεκριμένο στυλ φωτιστικού κλασικού σχεδιασμού ή σας ενδιαφέρει περισσότερο το πώς θέλετε να φωτίζεται το σαλόνι σας;

Για να σας βοηθήσουμε, θα σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές μας σχετικά με τον φωτισμό ενός σαλονιού, ώστε να βρείτε ακριβώς το κατάλληλο φωτιστικό για το σαλόνι που θα διακοσμήσει το σπίτι σας.

Ποια φωτιστικά τοίχου χρησιμοποιούνται στο σαλόνι;

Ποια φωτιστικά τοίχου χρησιμοποιούνται στο σαλόνι;

Πάντα υπάρχει κάτι μοντέρνο και όταν πρόκειται για φωτιστικά τοίχου στο σαλόνι, βλέπουμε μια σαφή τάση προς τα μεγάλα και ευέλικτα.

Η Lampe Gras είναι μια απίστευτα δημοφιλής μάρκα όταν πρόκειται για φωτιστικά τοίχου, καθώς διαθέτει μια τεράστια ποικιλία.  Μπορείτε να τα αποκτήσετε για απευθείας τοποθέτηση ή, όπως φαίνεται εδώ, σε στύλο. Επιπλέον, διατίθενται σε διαφορετικά μήκη, χρώματα και μπορείτε να επιλέξετε πόσες στροφές θέλετε στον στύλο. Τα φώτα Lampe Gras είναι απίστευτα ευέλικτα και επομένως είναι εξαιρετικά χρήσιμα στο σαλόνι, καθώς μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε το φως σας ανάλογα με τις ανάγκες.  

Η εικόνα είναι από τον πελάτη μας στο Instagram @camillaathena
Το φωτιστικό τοίχου 214 της Lampe Gras είναι ένα από αυτά που βλέπουμε σε πολλά σπίτια. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι τόσο απίστευτα ευέλικτο και επειδή ταιριάζει καλά με το σκανδιναβικό στυλ. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη λάμπα προς τα πάνω και προς τα κάτω και μπορείτε να μετακινήσετε τις ράβδους και την κεφαλή της λάμπας, έτσι ώστε να έχετε τόσο χρήσιμο και ευέλικτο φωτισμό, αλλά και ένα πολύ κομψό και όμορφο φωτιστικό τοίχου. Το βασικό σχήμα δεν έχει βίδες ή συγκολλημένους αρμούς.

Περιηγηθείτε στη μεγάλη γκάμα της Lampe Gras εδώ και εμπνευστείτε.


Η εικόνα είναι από τον πελάτη μας στο Instagram @lk.living

Ένα άλλο δημοφιλές φωτιστικό τοίχου είναι το  Mantis BS2 fra Schottlander. Εδώ έχετε ένα καλοσχεδιασμένο και διαφορετικό φωτιστικό που ταιριάζει επίσης καλά με τις τρέχουσες τάσεις και στυλ.

Το Mantis BS2 αποτελεί μέρος μιας ενδιαφέρουσας σειράς φωτιστικών με κομψή βιομηχανική εμφάνιση - ένα σχέδιο που διαρκεί. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά η σειρά Mantis χρονολογείται από το 1951 και παρά την ηλικία της, ολόκληρη η σειρά είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.

Χρησιμοποιώντας αντίβαρα, ο λαμπτήρας μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα και κομψά σε τέσσερα διαφορετικά στάδια και, ανάλογα με το μοντέλο, η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί μεταξύ 180º και 360º και να πάρει κλίση.  
Το Mantis είναι κομψό και κομψό και το βλέπουμε όλο και περισσότερο, ειδικά επειδή έχει γίνει πλέον αποδεκτό να απομακρυνθούμε από το παραδοσιακό και νομίζω ότι γι' αυτό τα μεγάλα φωτιστικά τοίχου έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος. Δεν λέω ότι τα μικρά φωτιστικά τοίχου είναι εκτός, αντίθετα, βλέπουμε επίσης τα AJ Wall, Caravaggio Read, τα μικρά φωτιστικά τοίχου από τη Lampe Gras και πολλά άλλα, αλλά δεν είναι μυστικό ότι έχει γίνει μόδα να επιλέγουμε κάτι μεγάλο και όμορφο που τραβάει την προσοχή στο δωμάτιο.    

Η εικόνα είναι από τον πελάτη μας στο Instagram @palettenoir

Ένα τρίτο δημοφιλές φωτιστικό τοίχου 265 είναι το φωτιστικό τοίχου της Flos. Πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο και χρήσιμο φωτιστικό που παρέχει καλό, άμεσο φως, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση πάνω από το τραπέζι του καφέ.

Το καλό με το 265 είναι ότι δεν απαιτεί πολύ χώρο στον τοίχο, καθώς ο βραχίονας καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο παρά το μέγεθος του λαμπτήρα και παρόλα αυτά έχετε έναν απίστευτα ευέλικτο λαμπτήρα που καλύπτει μια πολύ μεγάλη ανάγκη φωτισμού. Ο μακρύς βραχίονας επιτρέπει στην κεφαλή του λαμπτήρα να κατευθύνεται με ακρίβεια και να στρέφεται ακριβώς εκεί που χρειάζεται, και το αντίβαρο εξασφαλίζει ότι αυτό γίνεται εύκολα και κομψά.

Η εικόνα είναι από τον πελάτη μας στο Instagram @mittlillehjerte

Φωτιστικά σώματα για το σαλόνι - είναι μια φθηνή επιλογή κακή επιλογή;

Μας ρωτούν συχνά αν τα φθηνότερα φωτιστικά είναι κακή επιλογή. Αλλά τι είναι φθηνό και τι ακριβό; Στη Luminaireemesteren διαθέτουμε μόνο ποιοτικά φωτιστικά, αλλά σε διάφορα επίπεδα τιμών!

Είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα των δικών σας αναγκών. Χρειάζεστε ένα φωτιστικό με δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού ή απλώς κάτι που μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε; Πρέπει να έχει ενσωματωμένη μονάδα LED εξοικονόμησης ενέργειας ή η πηγή φωτός είναι άσχετη; Ορισμένοι πελάτες αναζητούν ένα φωτιστικό κλασικού σχεδιασμού, αλλά είναι επίσης διαθέσιμα σε διαφορετικά επίπεδα τιμών, ώστε να μπορείτε πάντα να βρείτε ένα που να είναι φθηνότερο από τα άλλα.

Είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά ένα πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι τα ποιοτικά φωτιστικά μας διατίθενται σε διάφορες τιμές - μπορούμε να ανταποκριθούμε τόσο στις ανάγκες σας όσο και στον προϋπολογισμό σας.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστά και κρεμαστά φωτιστικά σώματα στο σαλόνι;

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστά και κρεμαστά φωτιστικά σώματα στο σαλόνι;

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του καθιστικού σας. Έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο βιώνετε το δωμάτιο και μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη διάθεση αλλάζοντας τον φωτισμό. Σήμερα, τα φωτιστικά σώματα σαλονιού είναι όμορφα αντικείμενα σχεδιασμού - διακοσμούν και δημιουργούν ατμόσφαιρα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα περιορίσετε μόνο στο να κρέμονται πάνω από ένα τραπέζι.

Πάρτε για παράδειγμα αυτή την εικόνα, με ένα κρεμαστό φωτιστικό Tom Dixon Etch pendant από ορείχαλκο να κρέμεται πάνω από τον καναπέ. Θα μπορούσε εξίσου εύκολα να κρεμαστεί πάνω από έναν μπουφέ ή σε μια γωνία με μια πολυθρόνα και ένα μικρό τραπεζάκι. Μπορείτε να δημιουργήσετε "σταθμούς hygge" σε όλο το σαλόνι σας!
Στη δεύτερη εικόνα μπορείτε να δείτε δύο μενταγιόν Etch mini, επίσης από την Tom Dixon. Είναι κρεμασμένα ακριβώς στη μέση ενός τοίχου - μια μη παραδοσιακή θέση, αλλά που πιστεύουμε ότι είναι αποτελεσματική και δείχνει υπέροχη. Απλώς να θυμάστε ότι πρέπει να τα κρεμάσετε σε αρμονία με το περιβάλλον τους, σχεδόν σαν να συνθέτετε μια νεκρή φύση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα την ομορφιά τους ως αντικείμενα καθώς και τον όμορφο τρόπο με τον οποίο φωτίζουν το σαλόνι σας.

Τα κρεμαστά φωτιστικά Etch ρίχνουν τις πιο όμορφες σκιές και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για φωτισμό διάθεσης. Αν αναζητάτε πιο άμεσο φως χωρίς σκιές, απλά επιλέξτε έναν διαφορετικό λαμπτήρα. Για παράδειγμα, ένα Etch πάνω από το τραπέζι του καφέ ή της τραπεζαρίας θα λειτουργούσε καλύτερα με έναν λαμπτήρα που προβάλλει το φως προς τα κάτω στην επιφάνεια του τραπεζιού.

Η εικόνα προσφέρθηκε από τον πελάτη μας @krea_pernille μέσω Instagram

Δροσερά φωτιστικά σώματα σαλονιού - τι είναι καυτό αυτή τη στιγμή;

Δροσερά φωτιστικά σώματα σαλονιού - τι είναι καυτό αυτή τη στιγμή;

Αυτό που είναι καυτό αυτή τη στιγμή είναι οι εσωτερικοί χώροι εμπνευσμένοι από τη σκανδιναβική αρχιτεκτονική και μπορείτε να βρείτε πληθώρα έξυπνων, όμορφων και λειτουργικών φωτιστικών σωμάτων σαλονιού που συμπληρώνουν αυτό το στυλ. Δεδομένου ότι έχουμε ήδη ρίξει μια ματιά στα φωτιστικά τοίχου και τα κρεμαστά, θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικά από τα πιο καυτά επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι σας.

Η πρώτη πρόταση είναι ένα κλασικό φωτιστικό PH. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα PH 3/2 Table και ένα PH 3½-2½ Floor σε δύο διαφορετικά σπίτια που μοιράζονται παρόμοιο στυλ - γκρι τοίχους και μινιμαλιστική και κομψή διακόσμηση. Έχουμε ακούσει ότι κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά τα φωτιστικά είναι για την παλαιότερη γενιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα βλέπουμε εξίσου συχνά στα σπίτια των νέων ανθρώπων, καθώς ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγο περισσότερα χρήματα για ποιότητα και εξαιρετικό σχεδιασμό.
Και τα δύο φωτιστικά είναι μέλη της οικογένειας 3-shade, η οποία περιλαμβάνει σήμερα 20 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων τριών φωτιστικών εξωτερικού χώρου. Ο Poul Henningsen ανέπτυξε το σύστημα 3-shade το 1925-1926, όταν σχεδίαζε φωτιστικά για τη Louis Poulsen για να παρουσιαστούν σε μια διεθνή έκθεση στο Παρίσι. Σε όλη του τη ζωή ο Henningsen εργαζόταν για τη δημιουργία φωτισμού χωρίς θάμβωση και κατέληξε όχι σε ένα μεμονωμένο φωτιστικό αλλά σε ένα ολόκληρο σύστημα - τα όμορφα φωτιστικά PH που γνωρίζουμε σήμερα. Ο αριθμός ενός φωτιστικού PH αναφέρεται στο μέγεθος του σκιάστρου του - ένα PH 3½/2½ έχει σκιάστρο με διάμετρο περίπου 35 cm.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το κλασικό φωτιστικό PH μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη σειρά εδώ.

Οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του @bytved και του πελάτη μας @valdealma και μέσω Instagram

Μια άλλη δημοφιλής σειρά φωτιστικών είναι η AJ από την Louis Poulsen. Αυτά τα φωτιστικά είναι τόσο οικεία όσο οι παλιοί φίλοι και βρίσκονται σε πολλά σπίτια λόγω της κλασικής και κομψής εμφάνισής τους.

Το AJ Table δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ένα μπουφέ ή ένα περβάζι παραθύρου. Το σκίαστρο μπορεί να ρυθμιστεί προς τα πάνω και προς τα κάτω, ώστε να μπορείτε να ρίχνετε το φως ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε. Το AJ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο γραφείο ή στο υπνοδωμάτιο, οπότε όταν αγοράζετε ένα φωτιστικό AJ έχετε πάντα ένα ιδανικό μέρος για να το τοποθετήσετε.
Στη Luminaireemesteren, κάνουμε πράξη αυτό που πρεσβεύουμε - εδώ μπορείτε να δείτε ένα Τραπέζι AJ και ένα Δάπεδο AJ στο σαλόνι της γκουρού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Jannie. Είναι σαφές ότι -λόγω της απλότητάς τους- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μοντέλα αυτής της σειράς στο ίδιο δωμάτιο χωρίς αυτό να είναι υπερβολικό. Η Jannie μόλις μετέφερε το AJ Table στο γραφείο του σπιτιού της και το αντικατέστησε με ένα PH 3/2 - το AJ μετακινείται στην πραγματικότητα συχνά, μια ακόμη απόδειξη ότι αυτά τα φωτιστικά λειτουργούν σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα αν νομίζετε ότι ένα δωμάτιο χρειάζεται φρεσκάρισμα. Ο νέος και διαφορετικός φωτισμός κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε δοκιμάστε να αλλάξετε μερικά από τα φωτιστικά σας αν ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του @bytved μέσω Instagram
Εδώ είναι ένα άλλο AJ Floor - ένα υπέροχο φωτιστικό που ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά σχέδια διακόσμησης. Φαίνεται υπέροχο δίπλα στον τοίχο με χρωματιστό σοβά Kabe, όμορφα γκρι κηροπήγια Kähler και μια καρέκλα AC2 από τα έπιπλα Andersen. Η διακόσμηση είναι πλήρης και το AJ Floor ολοκληρώνει τη διακόσμηση.

Η εικόνα προσφέρθηκε από @solgt_til_stanglakrids μέσω Instagram

Panthella MINI από την Louis Poulsen είναι ένα άλλο πολύ δημοφιλές φωτιστικό σαλόνι. Είναι ένα σχετικά νέο μοντέλο, αλλά μπορεί ήδη να βρεθεί σε πολλά σπίτια. Το Panthella MINI έχει διάμετρο μόλις 25 εκατοστά και λόγω του μικρού του μεγέθους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις.

Διατίθεται σε ροζ, κόκκινο, μοβ, μπλε, πορτοκαλί, κίτρινο, δύο αποχρώσεις του πράσινου, λευκό, μαύρο, λαμπερό νέο χρώμιο και οπαλ ακρυλικό όπως φαίνεται στην εικόνα.

Διαθέτει ενσωματωμένη πηγή φωτός LED και ροοστάτη 3 βημάτων, οπότε αυτό το φωτιστικό σχεδιασμού από την Louis Poulsen είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά όμορφο και πραγματικά χρήσιμο.
Το Panthella MINI είναι κατασκευασμένο με μεταλλική οθόνη, η οποία ήταν η αρχική ιδέα του Verner Panton με το φωτιστικό το 1971, αλλά δεν μπορούσε να κατασκευαστεί με την τεχνολογία που ήταν διαθέσιμη εκείνη την εποχή. Το μεταλλικό σκίαστρο είναι λευκό στο εσωτερικό του, το οποίο αντανακλά το φως προς τα κάτω προς το πόδι και στη συνέχεια προς τα πάνω στο δωμάτιο - ένα πραγματικά υπέροχο φωτιστικό που θα λειτουργήσει παντού.

Το Panthella MINI σε οπαλ χρώμα, όπως φαίνεται εδώ, ξεχωρίζει πραγματικά από το πλήθος, καθώς η υπόλοιπη σειρά χρησιμοποιεί μεταλλικά σκιαγραφικά. Αν επιλέξετε το ακρυλικό οπάλ, θα φωτίζεται ολόκληρη η οθόνη, οπότε καλό είναι να σκεφτείτε τις ανάγκες σας σε φωτισμό πριν αποφασίσετε ποιο Panthella MINI θα αγοράσετε.

Η εικόνα προσφέρθηκε από τον πελάτη μας @homehappydk μέσω Instagram

Όταν πρόκειται για δημοφιλή φωτιστικά σώματα σαλονιού, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γλυκό Flowerpot VP3 από την &tradition.  Πρόκειται για ένα best seller που δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Το VP3 σχεδιάστηκε από τον Verner Panton και διατίθεται και ως κρεμαστό σε δύο διαφορετικά μεγέθη και σε μια σειρά από υπέροχα χρώματα. Εδώ στο Luminaireemesteren το ξεκάθαρο best seller χρώμα είναι το ματ ανοιχτό γκρι, ενώ επιτυχία σημειώνει και το νέο ματ μαύρο - μπορείτε να το δείτε εδώ.

Χρησιμοποιήστε το Flowerpot στο σαλόνι, στο κομοδίνο σας ή στο δωμάτιο των παιδιών - με αυτό το υπέροχο κλασικό σχέδιο οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Δείτε ολόκληρη τη σειρά Flowerpot εδώ.

Η εικόνα προσφέρθηκε από τον πελάτη μας @_bylilli μέσω Instagram