Rasmus Larsson

Δημοφιλή έργα: Η συλλογή Ballroom, το κρεμαστό φωτιστικό Pollish και το New Wave.
Μορφωτικό υπόβαθρο: Σχεδιαστής στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας, 1999.

Ο Δανός αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει τον σχεδιαστή Rasmus Larsson από τις σειρές Herre i eget hus και Flyt eller forny. Ο Larsson είχε πάντα δημιουργική κλίση. Όταν ήταν μικρότερος, ο πατέρας του τον άφηνε να δοκιμάζει τις ιδέες του στο εργαστήριο όπου συγκόλλησε και έκανε ξυλουργικές εργασίες. Αργότερα, ο Larsson θα εργαστεί σε ένα εργοστάσιο καρεκλών στη Γερμανία, προτού μεταβεί στην Αγγλία, όπου κατάφερε να εισαχθεί στο Camperwell Art & Design School στο Λονδίνο.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ξεκίνησε την Design By Us με την πεθερά του και τον αδελφό της. Αυτές τις μέρες, ο Larsson είναι συνιδιοκτήτης της επιχείρησης με τη Lisette Bernhoft, η οποία είναι και αντιπρόσωπος πωλήσεων. Η εταιρεία αποτελείται από μια καινοτόμο ομάδα σχεδιαστών που συνεργάζονται για τη δημιουργία κάθε συλλογής. Η Design By Us έχει ανακηρυχθεί μία από τις 10 πιο επιτυχημένες εταιρείες σχεδιασμού στον κόσμο και έχει αναφερθεί σε περιοδικά όπως το Elle Decor και το Wallpaper.

Ο Rasmus Larsson προσπαθεί να συνδυάσει την αισθητική και την τεχνολογία, ενώ παράλληλα αμφισβητεί τον παραδοσιακό σχεδιασμό: "Από την αρχή, η φιλοσοφία μας ήταν να είμαστε παιχνιδιάρηδες - ότι πρέπει να υπάρχει λίγο χιούμορ. Ποτέ δεν αποφύγαμε τα χρώματα. Φυσικά, περάσαμε από περιόδους με περισσότερο μαύρο, λευκό και γκρι, επειδή αυτές ήταν οι τάσεις εκείνη την εποχή, αλλά ποτέ δεν απομακρυνθήκαμε από το DNA μας, το οποίο είναι: χρώματα".

Η υπέροχη συλλογή του Ballroom είναι μια τέλεια απεικόνιση του DNA τους, το οποίο αφορά κυρίως το γεγονός ότι δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν χρώματα. Το χρωματιστό γυαλί φυτεύεται χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλούπι. Στη συνέχεια, το άνοιγμα καθαρίζεται και βάφεται είτε με χρυσό είτε με ασημένιο χρώμα. Η ξεχωριστή χρυσή/ασημένια άκρη επανέρχεται στο σχεδιασμό της συλλογής New Wave Optic που σχεδίασε το 2017. Η ιδέα ήταν να συνδυαστούν τρία στυλ γυάλινων φωτιστικών για να δημιουργηθεί ένα κρεμαστό φωτιστικό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά διακοσμητικό φωτιστικό με σχέδιο που θυμίζει μάτι.

Είναι γνωστός για τα καινοτόμα φωτιστικά σώματα και έπιπλα με χιουμοριστική πινελιά, τα οποία συχνά εμφανίζονται σε σχέση με εργασίες εσωτερικού σχεδιασμού για καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους -ιδιαίτερα για τα Stella Nova, Mads Nørgaard, Miss Sixty και Bjørn Borg.

Είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Andrea Larsson, την οποία οι Δανοί θεατές ίσως γνωρίζουν από το Fra skrot til slot και το Vores genbrugshjem. Το σπίτι τους είναι μια απόδειξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας του ζευγαριού να συνδυάζει λεπτές αποχρώσεις και όμορφα σχήματα και να συγχωνεύει το παλιό με το νέο - και υπάρχουν, φυσικά, πολλά κομψά φωτιστικά Design By Us.
New Wave Optic Wall Όπαλ/Λευκό - Design By Us
RRP EUR 572.00
Σε απόθεμα τώρα
Εμφάνιση 36 από 85 προϊόντα
Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!