Αντικαταστήστε τα κεριά σας με αληθοφανή φώτα LED

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση κεριών LED στα σπίτια έχει αυξηθεί σημαντικά. Πολλοί άνθρωποι απέφευγαν τα κεριά που λειτουργούσαν με μπαταρίες επειδή έμοιαζαν πολύ τεχνητά. Ακούγεται επίσης συχνά ότι τα ψεύτικα κεριά δεν σκορπούν την ίδια θαλπωρή με τα κεριά. Αλλά χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία LED, τα φώτα γίνονται όλο και πιο αληθοφανή. Σήμερα, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τη διαφορά μεταξύ ενός παραδοσιακού κεριού και μιας έκδοσης LED.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα που γνωρίζουμε από τα κεριά, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια τα έξυπνα κεριά LED. Είτε στο σπίτι, είτε σε ένα κατάστημα ή εστιατόριο, δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στην εμφάνιση ή στο ζεστό ατμοσφαιρικό φως.

Γιατί πρέπει να επιλέξετε κεριά LED


Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η αυθεντική και ζεστή αίσθηση εξαφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε τεχνητά κεριά. Με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά, εκτός αν σας την επισημάνετε. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

Η ασφάλεια είναι ένα από αυτά και ίσως το πιο σημαντικό. Για παράδειγμα, γύρω στα Χριστούγεννα, οι πυροσβέστες καλούνται μερικές φορές σε πυρκαγιές που προκαλούνται από ξεχασμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια με κεριά. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια λάμπα LED αν ξεχαστεί είναι να μείνει από ρεύμα. Δεν ζεσταίνεται, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να καούν τα παιδιά ή τα ζώα πάνω στο κερί.

Η αντικατάσταση των παραδοσιακών κεριών σας με LED έχει επίσης οφέλη για το εσωτερικό κλίμα του σπιτιού σας. Δεν κάνουν αιθάλη όπως τα κεριά και επομένως δεν ενοχλούν τα μάτια, τη μύτη ή τους πνεύμονές σας - ακόμη και με πολλά κεριά αναμμένα ταυτόχρονα. Τα κεριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την παραδοσιακή λύση, επειδή χρησιμοποιούν μπαταρίες. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το οικονομικό όφελος χρησιμοποιώντας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.  Με το ηλεκτρικό φως, μπορείτε επίσης να αφήσετε το φως να "καίει" στο περβάζι του παραθύρου όταν λείπετε, ώστε να εξακολουθεί να φαίνεται ότι κάποιος είναι στο σπίτι.
Ως εναλλακτική λύση για τα κεριά σε όλο το σπίτι

Ως εναλλακτική λύση για τα κεριά σε όλο το σπίτι

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι κεριών - κεριά τσαγιού, κεριά στήλης και κεριά τσαγιού - διατίθενται όλα σε διαφορετικές εκδόσεις LED. Με τα παραδοσιακά κεριά τσαγιού, έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τα κεριά σε μικρές θήκες τσαγιού στο τραπέζι ή στο περβάζι του παραθύρου. Ταιριάζουν επίσης τέλεια σε ένα μικρό φανάρι εσωτερικού χώρου, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς το φανάρι να ζεσταθεί ή να γίνει αιθάλη.

Εάν έχετε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο φανάρι ή φωταγωγό, τα κεριά στήλης LED μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και εδώ. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε μια δημιουργική διακόσμηση ή ένα στεφάνι της έλευσης, καθώς δεν κινδυνεύετε να καούν τα κεριά και να αναφλέξουν εύφλεκτα υλικά, ενώ αποφεύγετε επίσης να τρέξει κερί από το κερί στο πλάι και να καταστρέψει τραπεζομάντιλα, περβάζια παραθύρων και άλλες επιφάνειες.

Πιο πρόσφατα, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε τα κλασικά κεριά κορώνα με LED, τα οποία μοιάζουν εξ αποστάσεως με τα συνηθισμένα κεριά. Έχουν το ίδιο μέγεθος με το παραδοσιακό κερί κορώνα και επομένως χωράνε εύκολα στο αγαπημένο σας κηροπήγιο, όπου η ζωντανή, χορεύουσα φλόγα προσφέρει ένα γοητευτικό φως.

Κεριά LED με τηλεχειριστήριο και χρονοδιακόπτη


Όλο και περισσότερα κεριά LED διαθέτουν τη δυνατότητα λειτουργίας χρονοδιακόπτη ή/και τηλεχειριστηρίου. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Με ένα τηλεχειριστήριο, μπορείτε να ανάβετε και να σβήνετε τα κεριά σας χωρίς να χρειάζεται να τα βγάλετε από το κηροπήγιο ή το φανάρι. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα κεριά να σβήνουν αυτόματα- συχνά μετά από 4, 6, 8 ή 10 ώρες, που είναι και ο χρόνος καύσης πολλών παραδοσιακών κεριών. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε να σβήσετε τα κεριά σας και να χρησιμοποιήσετε περιττή ενέργεια της μπαταρίας.
Uyuni Lighting: Φώτα LED με μοναδικές 3D φλόγες

Uyuni Lighting: Φώτα LED με μοναδικές 3D φλόγες

Η δανέζικη εταιρεία Uyuni Lighting διαθέτει μια σειρά από φωτιστικά που λειτουργούν με μπαταρίες και είναι από τα πιο δημοφιλή στην αγορά. Η φλόγα δεν έχει φυσική κίνηση και επομένως δεν καταναλώνει περιττές ποσότητες ενέργειας από την μπαταρία. Χάρη στην τεχνολογία LED, τα τεχνητά κεριά τους έχουν μια ιδιαίτερα αληθοφανή φλόγα που δίνει την αίσθηση μιας μικρής γλώσσας φωτιάς που στέκεται και τρεμοπαίζει ελαφρά. Είτε επιλέξετε κεριά τσαγιού, κεριά στήλης ή κεριά κορώνας, θα έχετε τη ζεστή ατμόσφαιρα που γνωρίζουμε από το φως των κεριών. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα κεριά που εξασφαλίζει θαλπωρή χωρίς να επηρεάζει το κλίμα του εσωτερικού σας χώρου.

Εμπνευσμένη από τον κρυστάλλινο νυχτερινό ουρανό πάνω από τις αλυκές Uyuni της Νότιας Αμερικής, γεννήθηκε η ιδέα για τη μοναδική τρισδιάστατη φλόγα. Ο νυχτερινός ουρανός πάνω από τις απομονωμένες αλυκές είναι πεντακάθαρος λόγω του καθαρού αέρα και της απόστασης από το πλησιέστερο ενοχλητικό φως. Η επιθυμία του σχεδιαστή να φέρει τους μακρινούς γαλαξίες σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο οδήγησε στην καινοτόμο σειρά κεριών με το απαλά τρεμάμενο φως.

Δείτε τη σειρά κεριών LED εδώ!