Έξυπνος φωτισμός

Εδώ θα βρείτε τη γκάμα των έξυπνων προϊόντων μας για το έξυπνο σπίτι σας! Αγοράστε έξυπνους λαμπτήρες και λάμπες που μπορείτε να ελέγχετε με εφαρμογές και τηλεχειριστήρια και συνδέστε το φωτισμό σας με το τεράστιο Internet of Things. Ενεργοποιήστε, απενεργοποιήστε, χρονομετρήστε, αλλάξτε τη φωτεινότητα, τη θερμοκρασία και το χρώμα και πολλά άλλα - το μόνο όριο είναι η φαντασία σας. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες τιμών από πολλές μάρκες. Δείτε τα όλα εδώ!
Εμφάνιση 36 από 156 προϊόντα

Bluetooth VS. Λαμπτήρας φωτός WiFi

Αν είστε νέοι στον έξυπνο κόσμο, οι λαμπτήρες είναι πάντα ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Είναι εύκολο να τους εγκαταστήσετε, εύκολο να τους ελέγξετε και σας δίνουν μια γρήγορη εικόνα των δυνατοτήτων - αλλά τι τύπο λαμπτήρα πρέπει να επιλέξετε;

Ο ενθουσιώδης αναγνώστης θα έχει ήδη ανακαλύψει ότι υπάρχουν δύο τύποι λαμπτήρων: WiFi και Bluetooth. Και οι δύο είναι καλές επιλογές, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά. Οι λαμπτήρες Bluetooth και οι λαμπτήρες Wi-Fi είναι δύο διαφορετικοί τύποι έξυπνων λύσεων φωτισμού. Χρησιμοποιούν διαφορετικές ασύρματες τεχνολογίες για τη σύνδεση και τον έλεγχο του φωτισμού. Συνολικά, οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν ως εξής:

Λαμπτήρες Bluetooth:

 • Οι λαμπτήρες Bluetooth είναι λαμπτήρες που έχουν σχεδιαστεί για να επικοινωνούν απευθείας με συσκευές όπως smartphones ή tablets μέσω συνδεσιμότητας Bluetooth.

 • Συνήθως δεν απαιτούν εξωτερική γέφυρα ή διανομέα, καθώς συνδέονται απευθείας με τη συσκευή ελέγχου που διαθέτει λειτουργικότητα Bluetooth.

 • Οι λαμπτήρες Bluetooth είναι κατάλληλοι για μικρότερους χώρους και δωμάτια, καθώς η εμβέλεια περιορίζεται συνήθως σε περίπου 30 μέτρα.

 • Είναι εύκολο να ρυθμιστούν και να λειτουργήσουν μέσω εφαρμογών στις κινητές σας συσκευές.

  Λαμπτήρες Wi-Fi:

  • Οι λαμπτήρες Wi-Fi συνδέονται στο υπάρχον δίκτυο Wi-Fi και σας επιτρέπουν να ελέγχετε το φωτισμό από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  • Συχνά απαιτούν έναν κεντρικό κόμβο ή μια γέφυρα για να λειτουργήσουν, η οποία μπορεί να είναι ξεχωριστή συσκευή ή ενσωματωμένο μέρος του λαμπτήρα.

  • Οι λαμπτήρες Wi-Fi έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια σε σύγκριση με τους λαμπτήρες Bluetooth, καθώς βασίζονται στο δίκτυο Wi-Fi που διαθέτετε.

  • Σας επιτρέπουν να δημιουργείτε χρονοδιαγράμματα, να αυτοματοποιείτε το φωτισμό και να τον ελέγχετε μέσω εφαρμογών στις κινητές σας συσκευές ή φωνητικών βοηθών όπως η Amazon Alexa ή η Google Assistant.

   Έτσι, εν ολίγοις, η διαφορά είναι ότι οι λαμπτήρες Bluetooth συνδέονται απευθείας στη συσκευή σας και έχουν περιορισμένη εμβέλεια, ενώ οι λαμπτήρες Wi-Fi συνδέονται στο δίκτυο Wi-Fi σας, έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και περισσότερες επιλογές ελέγχου. Οι λαμπτήρες Wi-Fi μπορούν να ελέγχονται από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο - έτσι μπορείτε, για παράδειγμα, να σβήνετε τα φώτα σας στο σπίτι από τη δουλειά ή να ανάβετε τους λαμπτήρες σας λίγο πριν μπείτε στην πόρτα.

   Αναβαθμίστε το Έξυπνο Σπίτι σας με έξυπνα φώτα!
   Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας - εδώ είναι μια επισκόπηση ορισμένων από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον έξυπνο φωτισμό:

   • Απομακρυσμένος έλεγχος: Ένα από τα πιο προφανή πλεονεκτήματα του έξυπνου φωτισμού είναι η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Μπορείτε να ενεργοποιείτε, να απενεργοποιείτε, να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα και να αλλάζετε τα χρώματα των λαμπτήρων σας από το smartphone, το tablet ή ένα τηλεχειριστήριο, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό παρέχει ευκολία και ευελιξία στον έλεγχο του φωτισμού.

   • Εξοικονόμηση ενέργειας: Πολλές λύσεις έξυπνου φωτισμού σας επιτρέπουν να ορίσετε χρονοδιαγράμματα και να αυτοματοποιήσετε το φωτισμό. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με το σβήσιμο των φώτων όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μπορείτε επίσης να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες για εξοικονόμηση ενέργειας.

   • Προσαρμογή: Ο έξυπνος φωτισμός σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τον φωτισμό στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα του φωτός, να δημιουργήσετε διαφορετικές διαθέσεις και ακόμη και να ρυθμίσετε τον φωτισμό να ακολουθεί την καθημερινή σας ρουτίνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας στο σπίτι σας.

   • Ενσωμάτωση με φωνητικούς βοηθούς: Πολλά προϊόντα έξυπνου φωτισμού ενσωματώνονται με φωνητικούς βοηθούς, όπως το Amazon Alexa, το Google Assistant και το Apple HomeKit. Αυτό καθιστά εύκολο τον έλεγχο του φωτισμού χρησιμοποιώντας απλώς τη φωνητική σας εντολή.

   • Ασφάλεια: Ο έξυπνος φωτισμός μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μπορείτε να ορίσετε χρονοδιαγράμματα που επιτρέπουν στα φώτα να ανάβουν και να σβήνουν ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει πιθανούς διαρρήκτες.

   • Ανανεώσεις και μελλοντική προστασία: Πολλά προϊόντα έξυπνου φωτισμού ενημερώνονται τακτικά με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι η επένδυσή σας θα παραμείνει σχετική και ενημερωμένη για τα επόμενα χρόνια.

   • Παρακολούθηση και δεδομένα κατανάλωσης: Ορισμένα προϊόντα έξυπνου φωτισμού σας δίνουν πρόσβαση στην παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας και των μοτίβων φωτισμού. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την ενεργειακή απόδοση και τη διαχείριση του κόστους.

   • Δημιουργικότητα: Ο έξυπνος φωτισμός ανοίγει δημιουργικές δυνατότητες, καθώς μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα φωτισμού για να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες φωτισμού.

    Συνοψίζοντας, ο έξυπνος φωτισμός σας δίνει περισσότερο έλεγχο, ευκολία και τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το φωτισμό στο σπίτι σας. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και να αυξήσει την ασφάλεια.

Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με το @lampemesteren
Εμπνευστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί, από το ένα μοναδικό σπίτι στο άλλο. Κάντε tag τις φωτογραφίες σας με #yesLampemesteren και μπορεί να δείτε το σπίτι σας εδώ!