Βραβευμένα σχέδια

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award και Bobedres Design Awards. Υπάρχουν πολλά βραβεία που μπορείτε να κερδίσετε αν παράγετε ένα καλό σχέδιο - εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις ιστορίες για τα σημαντικά βραβεία και να δείτε τα φωτιστικά που έχουν κερδίσει.

Βραβευμένοι λαμπτήρες στο Lampemesteren

Κάθε χρόνο απονέμονται βραβεία σχεδιασμού σε όλο τον κόσμο και τα καλύτερα από τα καλύτερα καινοτόμα προϊόντα τιμώνται με βραβεία και τρόπαια. Τα πολλά αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού σηματοδοτούν εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καθορίζουν την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί το επάγγελμα του σχεδιαστή - και τα βραβεία αποτελούν μια διάσημη σφραγίδα ποιότητας σχεδιασμού που σημαίνει ότι οι σχεδιαστές μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους βραβευμένους.
 
Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φωτισμού, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα από τα φωτιστικά που έχουν λάβει βραβεία όλα αυτά τα χρόνια - και στα παρακάτω άρθρα μπορείτε να εξερευνήσετε τα πολλά βραβευμένα μοντέλα που εμπνέουν και σαγηνεύουν, και μπορείτε να διαβάσετε για τα διάφορα βραβεία και τη σημασία τους!

IF DESIGN AWARD

Το iF Design Award είναι ένα ιστορικό, πολυπόθητο και παλιό βραβείο σχεδιασμού - στην πραγματικότητα, προηγείται του Red Dot Award κατά δύο χρόνια, όταν απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1953, γεγονός που το καθιστά τον παλαιότερο ανεξάρτητο θεσμό σχεδιασμού στον κόσμο. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και το 2022, 11.000 σχέδια από 57 διαφορετικές χώρες χρειάστηκε να δώσουν σκληρή μάχη για να κερδίσουν.

Ο θεσμός ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και να εμπνεύσει το βιομηχανικό σχεδιασμό στη Γερμανία της δεκαετίας του 1950, η οποία εξακολουθούσε να παλεύει με τα επακόλουθα του πολέμου. Στο Ανόβερο, το οποίο επιλέχθηκε από τις βρετανικές δυνάμεις κατοχής ως εμπορικό κέντρο της Δυτικής Γερμανίας, ο επιχειρηματίας Philip Rosenthal ένωσε τις δυνάμεις του με την BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) και την Hannover Messegesellschaft για να ιδρύσει το iF e.V - που σήμαινε Die Gute Industrieform - και αργότερα το Industrie Forum.

Το iF βοήθησε στη μετατροπή της έννοιας του γερμανικού σχεδιασμού σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα: ανθεκτικό, προσεγμένο και ακριβές. Σήμερα, σχεδιαστές από όλο τον κόσμο μπορούν να διαγωνιστούν - και μεταξύ των κατασκευαστών λαμπτήρων, οι Light-Point, Santa & Cole και Luisa Prandina είναι όλοι νικητές!

Δείτε όλους τους νικητές του iF Design Award και διαβάστε την ιστορία εδώ!

COMPASSO D'ORO

Όταν σκέφτεστε χώρες με εμβληματικό design, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιταλία έρχεται στο μυαλό σας. Από την αυγή του χρόνου, η χώρα των μπότες υπήρξε πρωτοπόρος στην αισθητική και τον σχεδιασμό - και είτε είστε λάτρεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας, της αρχιτεκτονικής ή του φωτισμού, η Ιταλία έχει μια βαθιά και μακρά παράδοση στον σχεδιασμό μερικών από τα πιο εκλεκτά προϊόντα στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Από το 1954, οι καλύτεροι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να σηκώσουν τη χρυσή πυξίδα (Compasso d'Oro) για το σχεδιασμό εμβληματικών, αθάνατων προϊόντων. Η Alfa Romeo Brera, η Fiat 500, η γραφομηχανή Olivetti και η πρωτότυπη καρέκλα με φασόλια είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν κερδίσει το βραβείο - καθώς και φωτιστικά από την Artemide, τη Luceplan και τη Flos, μεταξύ άλλων.

Δείτε όλους τους νικητές του βραβείου Compasso d'Oro και διαβάστε την ιστορία εδώ!

RED DOT AWARD

Το βραβείο Red Dot είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυπόθητα βραβεία στον κόσμο του σχεδιασμού. Από το 1955, τα καλύτερα βραβεία της εποχής επιλέγονται κάθε χρόνο από μια σκληρή κριτική επιτροπή - και σήμερα το βραβείο είναι εξίσου ελκυστικό όπως ήταν πριν από 50 χρόνια.

Σήμερα, τόσο το βραβείο Red Dot όσο και το βραβείο Red Dot: Red Dot Award: Brands & Communication Design και Red Dot Award: Brands & Communication Design: Design Concept, αλλά εξακολουθεί να είναι το Red Dot Award: Product Design που είναι πραγματικά περιζήτητο. Εδώ, η καινοτομία, η λειτουργικότητα και η μακροζωία ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού προϊόντος μετριέται από τους 50 ειδικούς που αποτελούν την κριτική επιτροπή Red Dot. Σχεδιαστές από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για την πολυπόθητη σφραγίδα ποιότητας που είναι η σφραγίδα Red Dot.

Το βραβείο ουσιαστικά δίνεται σε οτιδήποτε έχει σχεδιαστεί με καινοτόμο και προσεγμένο τρόπο. Προβολείς, ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες, καροτσάκια και θερμάστρες αέρα-αέρα - αλλά φυσικά είναι οι λαμπτήρες που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα εδώ στο Lampemesteren. Από τις μάρκες που πουλάμε, οι Nordlux, IP44, Light-Point και Blomus έχουν κερδίσει βραβεία!

Δείτε όλους τους νικητές των βραβείων Red Dot εδώ

BO BEDRES DESIGN AWARDS

Τα Βραβεία Σχεδιασμού παρουσιάζονται από τα περιοδικά Bo Bedre, Costume Living και Bolig Magasinet και απονέμονται στους καλύτερους Δανούς σχεδιαστές και ταλέντα του σχεδιασμού. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται μια μεγάλη εκδήλωση βράβευσης όπου οι διάφοροι σχεδιαστές είναι παρόντες για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Τα Βραβεία Σχεδιασμού γιορτάζουν προϊόντα στις κατηγορίες Σχεδιασμός της Χρονιάς, Επιστροφή της Χρονιάς, Πράσινη Ιδέα της Χρονιάς, Έπιπλα της Χρονιάς, Σχεδιαστής της Χρονιάς, Δημιουργικό της Χρονιάς, Καινοτόμος της Χρονιάς, Firebrand της Χρονιάς, Ταλέντο της Χρονιάς και φυσικά Λάμπες της Χρονιάς, με τις οποίες εμείς εδώ στο Lampemesteren ασχολούμαστε ιδιαίτερα!

Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται οι Yuh από την Louis Poulsen, Mutatio από την Le Klint και Tip από την Muuto - και φυσικά πολλοί άλλοι.

Δείτε όλους τους νικητές των Bo Bedre Design Awards εδώ