Τα εικονικά κρεμαστά φωτιστικά Coolicon επανακυκλοφορούν σε όμορφα νέα μοντέλα

November 20 2023
Τα εικονικά κρεμαστά φωτιστικά Coolicon επανακυκλοφορούν σε όμορφα νέα μοντέλα
Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός και η ακατέργαστη βιομηχανική εμφάνιση που χαρακτηρίζουν τα κρεμαστά φωτιστικά από τον πατροπαράδοτο βρετανικό κατασκευαστή λαμπτήρων Coolicon χρονολογούνται από το 1933, όταν η εταιρεία κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον νέο της λαμπτήρα, ο οποίος σχεδιάστηκε για να παρέχει αποδοτικό φωτισμό χωρίς τον κίνδυνο υπερθέρμανσης. Οι λαμπτήρες εκείνης της εποχής παρήγαγαν μεγάλα ποσά θερμότητας και, ως εκ τούτου, αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια, τον οποίο οι λαμπτήρες της Coolicon κατάφεραν να αποφύγουν χάρη στο έξυπνα σχεδιασμένο πλαίσιο προβολής τους στο πάνω μέρος της σκιάς, το οποίο επέτρεπε τη διαφυγή της θερμότητας. Έκτοτε, οι αναποτελεσματικοί λαμπτήρες πυράκτωσης έχουν προ πολλού αντικατασταθεί από πιο ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, αλλά ο εμβληματικός σχεδιασμός της Coolicon συνεχίζει να υπάρχει.

Σήμερα, τα μενταγιόν κατασκευάζονται από συμπαγές ατσάλι, ενώ το καμένο σμάλτο εφαρμόζεται επίσης με το χέρι. Τα στοιχεία που προσδίδουν στον σχεδιασμό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εγγυώνται επίσης πρακτικό φωτισμό. Η ευρεία φωτεινή απόδοση της σκιάς επιτρέπει να λάμπει προς τα κάτω, κάτι που είναι ιδανικό πάνω από ένα τραπέζι φαγητού ή ένα χώρο εργασίας στο σπίτι. Ωστόσο, επειδή η κορυφή του λαμπτήρα είναι ορατή, ένα όμορφο δευτερεύον φως διαχέεται σε γωνία 360 μοιρών, παρέχοντας τόσο συμπληρωματικό οπίσθιο φωτισμό όσο και δημιουργώντας ένα πιο αρμονικό και ισορροπημένο σύστημα φωτισμού. Επειδή η πηγή φωτός είναι ορατή, μπορείτε να επιλέξετε έναν διακοσμητικό λαμπτήρα που ταιριάζει με το προσωπικό σας στυλ ή έναν λαμπτήρα μετασκευής που αναδεικνύει τον εμβληματικό σχεδιασμό της Coolicon.

Η επανέκδοση του κλασικού βιομηχανικού λαμπτήρα διατηρεί όλα τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον καθαρό σχεδιασμό που κάνει τους λαμπτήρες τόσο αναγνωρίσιμους. Ωστόσο, η λυχνιολαβή διατίθεται σε ένα κομψό νέο ορειχάλκινο σχέδιο που προσθέτει μια εκλεπτυσμένη πινελιά στον όμορφο σχεδιασμό.  

Η ανάρτηση διατίθεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και φυσικά διατίθεται και με το εμβληματικό τους σχέδιο: έναν χάρτη του μετρό του Λονδίνου. Δείτε όλα τα κρεμαστά φωτιστικά Coolicon εδώ