Το φωτιστικό δαπέδου Meter της Pholc είναι ένα αρμονικό μείγμα φωτισμού και αρχιτεκτονικής.

January 03 2024
Το φωτιστικό δαπέδου Meter της Pholc είναι ένα αρμονικό μείγμα φωτισμού και αρχιτεκτονικής.
Η σκανδιναβική συνεργασία μεταξύ της σουηδικής εταιρείας φωτισμού Pholc και του δανέζικου σχεδιαστικού διδύμου Maria Bruun και Anne Dorte Vester είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σκανδιναβικού μινιμαλισμού με γνώμονα τον σχεδιασμό και έχει ως αποτέλεσμα μια μνημειώδη πηγή φωτός που τραβάει τα βλέμματα όλων και ενσωματώνεται άψογα στο εσωτερικό: το Meter. Πήρε το όνομά της από το εντυπωσιακό ύψος του ενός μέτρου, αλλά διατίθεται και σε μικρότερη έκδοση μισού μέτρου. Το λιτό, αποφασιστικό όνομα της σειράς αντικατοπτρίζει την εφευρετικότητα και την πειθαρχία που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό της. Κατά το σχεδιασμό του Meter, οι Bruun και Wester διασταύρωσαν το design με την αρχιτεκτονική και την τέχνη, δίνοντας έμφαση στην αφαίρεση, με αποτέλεσμα ένα μινιμαλιστικό και εξαιρετικά απλό σχέδιο που αποπνέει χαρακτήρα σε κάθε λεπτομέρεια.

Ο σχεδιασμός του Meter θυμίζει μια στήλη που βρέθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Η μεγάλη διάμετρος και το εντυπωσιακό ύψος του, σε συνδυασμό με τη λευκή επένδυση και τις όμορφες ακμές που διατρέχουν το μήκος του φωτιστικού, συμπληρώνουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του και το καθιστούν μια αισθητική προσθήκη που ταιριάζει ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους όπου προτιμώνται η απλότητα και οι ουδέτεροι τόνοι.

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός ενισχύεται όμορφα όταν το φωτιστικό είναι ενεργοποιημένο, φωτίζοντας ολόκληρη τη δομή με μια απαλή, ατμοσφαιρική λάμψη. Επειδή το σκίαστρο καλύπτει πλήρως την πηγή φωτός, το φως εισέρχεται στον χώρο μόνο έμμεσα μέσω του λεπτού λευκού υφάσματος, εξασφαλίζοντας μια απαλή, ομοιόμορφη κατανομή του φωτός. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο ρυθμιστή φωτεινότητας, παρέχοντας τον κατάλληλο οπίσθιο φωτισμό για κάθε στιγμή και κάθε χρήση.

Δείτε το φωτιστικό δαπέδου Meter και στα δύο μεγέθη εδώ.