Άλλη μια υπέροχη προσθήκη στην αισθητική σειρά Globe του Werner Panton είναι τώρα διαθέσιμη σε μίνι έκδοση.

January 05 2024
Άλλη μια υπέροχη προσθήκη στην αισθητική σειρά Globe του Werner Panton είναι τώρα διαθέσιμη σε μίνι έκδοση.
Από τη σύλληψη και τη δημιουργία του το 1969, το Globen αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του δανέζικου σχεδιασμού. Στόχος του Panton με το Globen ήταν να σχεδιάσει ένα φωτιστικό που θα τραβούσε το βλέμμα και θα ενοποιούσε ένα δωμάτιο, είτε κρεμασμένο μόνο του είτε σε ομάδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα ευπροσάρμοστο φωτιστικό με μια σαφή, περιεκτική γλώσσα που είναι ταυτόχρονα απλή στο σχεδιασμό και λεπτομερής στη διακόσμηση, κατάλληλο για μυριάδες χώρους.

Με διάμετρο 28 cm, το VP Globe 28 Alu suspension είναι το μικρότερο φωτιστικό της σειράς Globe. Η ανάρτηση είναι ένα όμορφο κομμάτι από μόνη της, αλλά μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα φωτιστικά Globe, τα οποία διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων, μεγεθών, χρωμάτων και υλικών. Αυτό δημιουργεί μια συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών μεγεθών και συντονισμένων σχεδίων.

Η διακοσμητική ανάρτηση πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό σχήμα της Globe, το οποίο σε αυτή την έκδοση είναι κατασκευασμένο από κρυστάλλινο ακρυλικό με πέντε εσωτερικούς ανακλαστήρες που αναρτώνται από τρεις χαλύβδινες αλυσίδες. Η χρωματική παλέτα του διαφανούς, λαμπερού αλουμινίου συμπληρώνεται από αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε, οι οποίες είναι όμορφες και ορατές χάρη στη λιτή χρήση του χρώματος. Όταν ανάβει, ο λαμπτήρας φωτίζει και αντανακλά το εσωτερικό των ανακλαστήρων αλουμινίου, δημιουργώντας έμμεσο φωτισμό που απλώνεται απαλά και χωρίς θάμβωση στο δωμάτιο.

Μπορείτε να ανακαλύψετε το κρεμαστό φωτιστικό VP Globe 28 Alu και όλες τις άλλες όμορφες επιλογές της σειράς Globe του Verner Panton εδώ.