Λειτουργικός φωτισμός εγκιβωτισμένος σε εικαστικά: δείτε τη σειρά IXA από την Artemide

March 07 2024
Λειτουργικός φωτισμός εγκιβωτισμένος σε εικαστικά: δείτε τη σειρά IXA από την Artemide
Ο κομψός σχεδιασμός συναντά την ευέλικτη λειτουργικότητα στη νέα σειρά φωτιστικών IXA, που σχεδιάστηκε από το διεθνές στούντιο σχεδιασμού Foster + Partners για την ιταλική Artemide. Οι λαμπτήρες χαρακτηρίζονται από τη μοναδική σχεδιαστική τους ιδέα, η οποία έχει την ισορροπία, την ισορροπία και την αρμονία στο επίκεντρο κάθε απόφασης που λαμβάνεται σχετικά με την οπτική γλώσσα σχεδιασμού και τη λειτουργική διάταξη του λαμπτήρα. Κατά το σχεδιασμό του IXA, οι Foster + Partners εμπνεύστηκαν από τα δυναμικά γλυπτά του Αμερικανού γλύπτη Alexander Calder, τα οποία συμπυκνώνουν την ιδέα της κομψής ισορροπίας μέσω της ακρίβειας και της εκλεπτυσμένης δεξιοτεχνίας. Κάθε ένα από τα διάφορα επιτραπέζια, επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά της σειράς μοιράζεται την ίδια σφαιρική κεφαλή φωτιστικού και το ίδιο λεπτό πλαίσιο, ενώ ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με αντίβαρο για να δημιουργούν ένα όμορφο παιχνίδι μεταξύ ελαφρότητας και βαρύτητας στα αντίθετα σχήματα.

Βασική αρχή στο σχεδιασμό της όμορφης νέας συλλογής φωτιστικών IXA είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ της οπτικής αισθητικής των φωτιστικών και των λειτουργικών τους ιδιοτήτων. Χάρη στον έξυπνο συνδυασμό βαρών και αντίβαρων, κάθε φωτιστικό μπορεί να περιστραφεί με διάφορους τρόπους, επιτρέποντας τη ρύθμιση τόσο του πλαισίου όσο και της κεφαλής του φωτιστικού και την αλλαγή της κατεύθυνσης του φωτός. Αρκετά από τα φωτιστικά είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένους ροοστάτες στην κεφαλή του λαμπτήρα. Αυτοί σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός αδιαβάθμητα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, δίνοντάς σας ευελιξία και έλεγχο του ίδιου του φωτισμού.

Κάθε ένας από τους διαφορετικούς τύπους λαμπτήρων της σειράς IXA διατίθεται σε τρεις χρωματικές παραλλαγές: λευκό, μαύρο και κίτρινο, όλες σε ένα όμορφο μονόχρωμο χρωματικό σχήμα που τονίζει όμορφα την καλλιτεχνική έκφραση του λαμπτήρα.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την όμορφη σειρά ακριβώς εδώ.