Νέες προσθήκες στις συλλογές φωτιστικών Tolomeo και Ilio από την Artemide σε αποκλειστικές ειδικές εκδόσεις

January 29 2024
Νέες προσθήκες στις συλλογές φωτιστικών Tolomeo και Ilio από την Artemide σε αποκλειστικές ειδικές εκδόσεις
Το 2023 ήταν η χρονιά που πολλά όμορφα ειδικά σχέδια από την ιταλική μάρκα σχεδιαστών Artemide είδαν το φως της δημοσιότητας. Αυτό περιλαμβάνει τόσο μια χριστουγεννιάτικη έκδοση της εμβληματικής αρχιτεκτονικής σειράς φωτιστικών Tolomeo, η οποία βρίσκεται σε παραγωγή από το 1987 που σχεδιάστηκε το φωτιστικό, όσο και μια αποκλειστική έκδοση Limited Edition της σειράς φωτιστικών δαπέδου Ilio με την ευκαιρία της 10ης επετείου της σειράς. Και οι δύο εκδόσεις διατηρούν τον ίδιο αυστηρό σχεδιασμό που χαρακτηρίζει την υπόλοιπη σειρά και έχουν την ίδια εξαιρετική ποιότητα ανάλογα με τις λειτουργίες τους.

Η ειδική έκδοση Tolomeo έχει ένα όμορφο χάλκινο φινίρισμα στην επιφάνεια και κυκλοφορεί σε μικρότερο μέγεθος που είναι περίπου το μισό του αρχικού επιτραπέζιου φωτιστικού. Αυτό καθιστά ένα όμορφο φωτιστικό σχεδιαστών που ταιριάζει επίσης σε μικρότερα γραφεία και επιφάνειες με περιορισμένο χώρο. Ο λαμπτήρας αποτελεί μέρος της βραβευμένης σειράς αρχιτεκτονικών λαμπτήρων Tolomeo που σχεδιάστηκε από τους Giancarlo Fassina και Michele de Lucchi για την Artemide. Από την κυκλοφορία του το 1987, το Tolomeo έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Compasso d'Oro το 1989 και το Observeur du Design Paris το 2001, και έχει κοσμήσει αμέτρητα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την όμορφη σειρά και την ιστορία της εδώ

Σχεδιασμένη από τον ίδιο τον ιδρυτή της Artemide, Ernesto Gismondi, η σειρά Ilio είναι γνωστή για τον εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό της, την καθαρή γεωμετρία και τη μινιμαλιστική έκφραση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη σειρά Ilio και της προσδίδουν την υψηλή αξία αναγνώρισής της έχουν διατηρηθεί στην επετειακή έκδοση, αλλά με ένα συναρπαστικό φινίρισμα επιφάνειας. Η επίστρωση έχει εφαρμοστεί με μια ειδική τεχνική PVD που κατέστησε δυνατή τη δημιουργία μιας απείρως διαβαθμισμένης μετάβασης από το χρυσό στο κάτω μέρος στο ασημί γκρι στην κορυφή. Η επετειακή έκδοση του Ilio έχει παραχθεί μόνο σε 2000 αντίτυπα. Κάθε αντίτυπο φέρει σειριακό αριθμό και την υπογραφή του Ernesto Gismondi. Μπορείτε να βρείτε την επετειακή έκδοση μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις ακριβώς εδώ.