Δύο νέες, όμορφες χρωματικές παραλλαγές του Ray Pendant από την Globen Lighting

March 21 2024
Δύο νέες, όμορφες χρωματικές παραλλαγές του Ray Pendant από την Globen Lighting
Ανοιχτότητα, διαφάνεια, ελαφρότητα και χάρη είναι οι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη συλλογή φωτιστικών Ray από τη σουηδική Globen Lighting. Η συλλογή, η οποία αποτελείται από κρεμαστά, επιδαπέδια και φωτιστικά οροφής, σχεδιάστηκε και επινοήθηκε από τον Ιρλανδό σχεδιαστή Patrick Hall, ο οποίος εργάζεται επίσης ως διευθύνων σύμβουλος της Globen Lighting. Μετά από 30 χρόνια ως διευθυντής έργων και μηχανικός σχεδιασμού, ο Hall βρίσκεται πίσω από αρκετές επιτυχημένες συλλογές και σειρές φωτισμού. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη γκάμα των δημιουργιών του Hall εδώ.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των φωτιστικών της σειράς Ray είναι το ανοιχτό, διπλό μεταλλικό σκίαστρο τους. Ωστόσο, το σκληρό, συμπαγές μέσο αντισταθμίζεται από το σχήμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από απαλές καμπύλες και ελαφρά ασυμμετρία. Αυτό προσθέτει μια λεπτή κομψότητα και μια όμορφη οργανική εμφάνιση στο συνολικό σχεδιασμό, δημιουργώντας την εντύπωση ενός ελαφρού και αιωρούμενου σκιάσματος - ένα πραγματικό highlight στο εσωτερικό. Μέχρι στιγμής, τα μενταγιόν ήταν διαθέσιμα μόνο σε ουδέτερα χρώματα και σε μια παραλλαγή από ορείχαλκο. Τώρα, ωστόσο, το όμορφο σχέδιο επιστρέφει σε μια φωτεινή πράσινη και μπλε έκδοση που ενισχύει περαιτέρω το σχέδιο μέσω του όμορφου παιχνιδιού των χρωμάτων.

Η έντεχνη ανοιχτότητα του σχεδιασμού του κρεμαστού φωτιστικού αγκαλιάζει την πηγή φωτός αλλά δεν την προστατεύει, εξασφαλίζοντας σαφή, άμεσο φωτισμό, ενώ παράλληλα καθιστά τον λαμπτήρα σημαντικό οπτικό μέρος της συνολικής έκφρασης του φωτιστικού. Για τον ίδιο λόγο, το φωτιστικό είναι εφοδιασμένο με υποδοχή E27 που ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα τύπων λαμπτήρων. Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε έναν λαμπτήρα σφαίρας που συμπληρώνει όμορφα την οπτική του λαμπτήρα και προσθέτει ένα διακοσμητικό στοιχείο στο συνολικό σύνολο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του κρεμαστού φωτιστικού Ray Pendant είναι ο ευέλικτος σχεδιασμός των σκιάστρων, ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτησή τους με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να τοποθετήσετε τα φωτιστικά απέναντι το ένα από το άλλο σε ένα όμορφο εφέ καθρέφτη ή το ένα μέσα στο άλλο, δημιουργώντας μια έξυπνη αλληλεπίδραση μεταξύ του μοτίβου και στις δύο αποχρώσεις.

Δείτε και τα δύο κρεμαστά Ray εδώ