Ηρεμιστικός φωτισμός με το τελευταίο σχεδιαστικό αριστούργημα του Alexei Iskos Calm Wall Light

March 25 2024
Ηρεμιστικός φωτισμός με το τελευταίο σχεδιαστικό αριστούργημα του Alexei Iskos Calm Wall Light
Μια μέρα, όταν ο ουκρανο-δανός σχεδιαστής Aleksej Iskos επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, έπεσε στην αντίληψή του μια διαφήμιση. Ωστόσο, δεν ήταν ούτε το περιεχόμενο ούτε το προϊόν που τράβηξε την προσοχή του σχεδιαστή, αλλά μάλλον η μορφή: το μαλακό, υφασμάτινο υλικό στο οποίο ήταν τυπωμένη η διαφήμιση φωτιζόταν με μια εξαιρετικά ευχάριστη λάμψη. Αυτή ήταν η αρχή της ιδέας για μια νέα ιδέα φωτιστικού και αποτελεί παράδειγμα της εκπληκτικής ικανότητας του Iskos να βρίσκει έμπνευση στην καθημερινή ζωή και να μεταφράζει καθημερινά αντικείμενα και φαινόμενα σε μια όμορφη γλώσσα σχεδιασμού - υλικά, οπτικά και λειτουργικά.

Οι λαμπτήρες της νέας σειράς φωτιστικών τοίχου "Calm" της Iskos χαρακτηρίζονται από το ίδιο ακριβώς ευχάριστο φωτεινό αποτέλεσμα που έδωσε το όνομα της σειράς. Το εξωτερικό του φωτιστικού καλύπτεται με ένα σφιχτά υφασμένο ύφασμα που εξομαλύνει το φως και δημιουργεί ένα διάχυτο φωτιστικό αποτέλεσμα με σταδιακή μετάβαση από τις πλευρές προς το κέντρο του φωτιστικού. Η πηγή φωτός πίσω από αυτό είναι μια μονάδα LED που δημιουργεί αποτελεσματικό φωτισμό έμφασης, ιδανικό για σχεδόν κάθε δωμάτιο. Ταυτόχρονα, το φως διαχέεται και από το πίσω μέρος του φωτιστικού, δημιουργώντας μια σκούρα αντίθεση στο πλαίσιο του φωτιστικού και ένα αρμονικό μοτίβο φωτός στον τοίχο.

Ο ίδιος ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από μια ολιστική προσέγγιση με αδιάσπαστο σχέδιο και μειωμένη εξωτερική λεπτομέρεια, αποδεικνύοντας τη μαεστρία και την τεχνογνωσία της Iskos στον σκανδιναβικό μινιμαλισμό στον εσωτερικό σχεδιασμό. Το φωτιστικό τοίχου Calm διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και χρωματικές παραλλαγές με μεμονωμένες χρωματικές λωρίδες κατά μήκος του πλαισίου που προσθέτουν ένα διακριτικό παιχνίδι χρωμάτων στον ουδέτερο σε αποχρώσεις σχεδιασμό. Ο λαμπτήρας διατίθεται επίσης με ενσωματωμένο ροοστάτη αφής για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, γεγονός που διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες εφαρμογής του λαμπτήρα. Για τη γρήγορη και εύκολη λειτουργία της λειτουργίας dimming, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα καλώδιο ειδικά για τη σειρά Calm.

Δείτε ολόκληρη τη σειρά επίτοιχων φωτιστικών Calm εδώ.