Καθαρές γραμμές και φωτεινά χρώματα σε έναν υπέροχο συνδυασμό: δείτε τη σειρά Cellu της Normann Copenhagen εδώ!

March 28 2024
Καθαρές γραμμές και φωτεινά χρώματα σε έναν υπέροχο συνδυασμό: δείτε τη σειρά Cellu της Normann Copenhagen εδώ!
Η συλλογή φωτιστικών Cellu είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού διπλωμένου χάρτινου αμπαζούρ. Ο σχεδιασμός μεταφέρεται στη σημερινή αισθητική με το κάλυμμα από πολυπροπυλένιο για αυξημένη ανθεκτικότητα, το οποίο στηρίζεται σε μια στήλη από αλουμίνιο με επίστρωση πούδρας και μια βάση από χάλυβα με επίστρωση πούδρας, αμφότερα σχεδιασμένα με μια ξεχωριστή, στιβαρή εμφάνιση.

Ο ιθύνων νους πίσω από την όμορφη συλλογή είναι ο νεαρός Δανός σχεδιαστής Simon Legald, ο οποίος αποφοίτησε από τη Σχολή Σχεδιασμού της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Δανίας το καλοκαίρι του 2012. Το έργο του αποτελείται από μικρά και μεγάλα προϊόντα, τα οποία συχνά δημιουργούνται στη διασταύρωση της χειροτεχνίας και της βιομηχανίας. Στα σχέδιά του, ο Simon Legald χρησιμοποιεί τεχνικές που είναι απαραίτητες στο σχεδιασμό και αποτελούν μέρος της έκφρασης, αναδεικνύοντάς τες οπτικά αντί να τις κρύβει. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας του Legald με την Normann Copenhagen, πολλές από τις καινοτόμες ιδέες και τις σχεδιαστικές του αντιλήψεις έχουν υλοποιηθεί σε όμορφες δημιουργίες. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη γκάμα των σχεδίων του Simon Legald εδώ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της σειράς Cellu είναι ο επιτυχημένος συνδυασμός κλασικών και μοντέρνων σχεδιαστικών στοιχείων. Η σκιά υποδηλώνει τις σαφείς αναφορές του σχεδίου στα εμβληματικά πλισέ αμπαζούρ. Ένα στοιχείο που έχει διατηρηθεί, ενώ ο σχεδιασμός στο σύνολό του έχει αποκτήσει μια σύγχρονη και ενημερωμένη αισθητική που ανταποκρίνεται στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τις εντυπωσιακές αναλογίες και τις κλασικές αναφορές του. Η βάση έχει μια πολύ χαρακτηριστική, διευρυμένη έκφραση που τονίζεται περαιτέρω από τους εντυπωσιακούς και παιχνιδιάρικους χρωματικούς συνδυασμούς της βαφής πούδρας. Έτσι, το Cellu είναι μια προφανής ένωση του παλιού και του νέου, που συνδυάζεται όμορφα σε έναν σχεδιασμό που αντλεί αναφορές τόσο στην κλασική δεξιοτεχνία όσο και στις νέες, σύγχρονες αρχές σχεδιασμού.

Η σειρά Cellu αποτελείται από επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά σε διάφορους όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς. Μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ