Εμπλουτίστε το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σας με ένα αληθινό κλασικό δανέζικο έπιπλο. Δείτε τα όμορφα επιτραπέζια φωτιστικά με ορείχαλκο εδώ!

April 01 2024
Εμπλουτίστε το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σας με ένα αληθινό κλασικό δανέζικο έπιπλο. Δείτε τα όμορφα επιτραπέζια φωτιστικά με ορείχαλκο εδώ!
Η συλλογή Classic Collection της Warm Nordic συγκέντρωσε μια σειρά από όμορφες δημιουργίες από Δανούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 50 και 60, οι οποίες ταιριάζουν υπέροχα σε σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, είτε το στυλ είναι μινιμαλιστικό, κλασικό είτε μοντέρνο. Πολλά σχέδια από αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν μια διαχρονική εμφάνιση και μια υπερβολή στη δεξιοτεχνία που ξεχωρίζει από τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Ως αποτέλεσμα, τα κλασικά σχέδια προσθέτουν μια μοναδική πινελιά στους εσωτερικούς χώρους, και όταν συνδυάζονται με σύγχρονα σχέδια, το σπίτι αποκτά ένα προσωπικό και αγκαλιάζον στυλ.

Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της καλαμποκιού του σπουδαίου σχεδιασμού είναι ο Svend Aage Holm-Sørensen, ο οποίος, ως τεχνίτης σιδηρουργός, είχε μια έντονη κατανόηση των δυνατοτήτων των διαφορετικών υλικών και ήξερε πώς να τα επαναπροσδιορίσει. Σήμερα, το στυλ του Holm-Sørensen ως σχεδιαστή δεν απευθύνεται μόνο στη σκανδιναβική αγορά, αλλά και η διεθνής αγορά δείχνει ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη και πειραματική έκφραση του σχεδιαστή. Η δανέζικη μάρκα σχεδιαστών Warm Nordic έχει επανεκδώσει αρκετές από τις όμορφες δημιουργίες της Holm-Sørensen. Μπορείτε να τις βρείτε όλες ακριβώς εδώ.

Το 1952, ο Holm-Sørensen σχεδίασε τη σειρά επιτραπέζιων φωτιστικών Brass Top, η οποία αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα της εκπληκτικής ικανότητας του δανέζικου σχεδιασμού να συνδυάζει την εφευρετικότητα και την απλότητα σε όμορφες δημιουργίες που έχουν μια ξεκάθαρα μοντέρνα, σκανδιναβική εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα κομψά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν το κλασικό στυλ. Το ομώνυμο επάνω μέρος της σκιάς, το αντίστοιχο πλαίσιο και το σφαιρικό στοιχείο στο άκρο του κορδονιού έλξης είναι κατασκευασμένα από μασίφ ορείχαλκο, προσδίδοντας στο φωτιστικό μια σαφώς κλασική εμφάνιση. Ωστόσο, το ασύμμετρο λακαρισμένο μεταλλικό αμπαζούρ και ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της βάσης καθιστούν το φωτιστικό ένα συναρπαστικό μάτι που τραβάει τα βλέμματα με μοναδική προσωπικότητα. Το σκίαστρο διαθέτει επίσης χαρακτηριστικές οπές φωτός κατά μήκος της άκρης, προσθέτοντας μια επιπλέον διάσταση στο φωτιστικό αποτέλεσμα και δημιουργώντας την υπογραφή της συλλογής φωτιστικών. Μπορείτε να βρείτε όλες τις όμορφες χρωματικές παραλλαγές του πανέμορφου σχεδιαστικού φωτιστικού εδώ.