FLOS STORIES: Almendra - η νέα φωτεινή μαγεία της φύσης

February 24 2024
FLOS STORIES: Almendra - η νέα φωτεινή μαγεία της φύσης
Σε μια μαγευτική συμφωνία του σχεδιασμού και της φύσης, η Ισπανίδα σχεδιάστρια Patricia Urquiola δημιουργεί ένα αριστούργημα του φωτός - το Almendra. Αυτό το αρθρωτό σύστημα φωτισμού εξυμνεί τα σχήματα και τα χρώματα της αμυγδαλιάς με τρόπο που προκαλεί ποίηση στον αέρα. Ένα φιλόδοξο έργο που αγκαλιάζει όχι μόνο την αισθητική αλλά και τη βιωσιμότητα, όλα υποστηριζόμενα από εξαιρετικό σχεδιασμό και τεχνολογία.

Το όραμα της Patricia Urquiola για το μέλλον
"Το Almendra είναι και ο σπόρος και το φως, και ζει μέσα στο κέλυφος, σαν μια μικρή καλύβα, ένας χώρος που περιέχει τον σπόρο και τον προστατεύει. Ήθελα να εξερευνήσω την ενέργεια των αμυγδάλων. Ο λαμπτήρας εξακολουθεί να είναι ένα μηχανικό αντικείμενο, αλλά στο εγγύς μέλλον φαντάζομαι έναν λαμπτήρα που ανοίγει και κλείνει, που έχει τη δική του κινητικότητα.".

Ποιητική, φως και βιωσιμότητα σε μια όμορφη σύνθεση Το Almendra διατίθεται σε 3 διαφορετικά μοντέλα: Almendra Arch, Almendra Organic, που θυμίζει κλαδιά δέντρου, και Almendra Linear, που αποτελείται από αρθρωτά φύλλα, όπου 3, 4 ή 6 μονάδες μπορούν να ομαδοποιηθούν μαζί σε μοτίβο σταυροειδούς σχηματισμού.

Στον δρόμο προς τη βιωσιμότητα
Το Almendra συμμορφώνεται με το πρωτόκολλο ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Τα φύλλα και οι διαχύτες του είναι κατασκευασμένα από ειδικό πολυκαρβονικό που προέρχεται από υποπροϊόν της παραγωγής χαρτιού και δεν χρησιμοποιείται κόλλα για τη συναρμολόγηση του προϊόντος. Το Almendra μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρος μπορεί να ανακυκλωθεί.

Φυσική χρωματική παλέτα
Η Patricia Urquiola έχει επιλέξει μια πολύ φυσική χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τα χρώματα της αμυγδαλιάς. Όμορφα ματ φινιρίσματα, όπως Off-White, Nude, Ocher, Anthracite, συμπληρώνονται από δύο μεταλλικά χρώματα, Bay Blue Metallized και Lilac Metallized.

Αρθρωτός και ρυθμιζόμενος φωτισμός
Όλα τα μοντέλα Almendra επιτρέπουν την αλλαγή της κατεύθυνσης του φωτός κατά την εγκατάσταση. Κάθε φύλλο μπορεί να περιστραφεί σε βήματα 60º για να επιτευχθεί διαφορετική διαμόρφωση και διάθεση φωτισμού. Τα φύλλα μπορούν να τοποθετηθούν στις καθορισμένες θέσεις (A-B-C-D-E-F), εφόσον τηρείται η συμμετρία του φωτιστικού, ώστε ο λαμπτήρας να παραμένει ισορροπημένος κατά τη συναρμολόγηση.

Προσθέστε μια πινελιά φυσικής μαγείας στο σπίτι σας με την Almendra - Δείτε ολόκληρη τη σειρά εδώ

Αρχικό κείμενο από τον FLOS στο FLOS STORIES