Φως και ζεστασιά από τον σκοτεινό βορρά - φωτιστικό δαπέδου Pilke Signature 64

April 11 2024
Φως και ζεστασιά από τον σκοτεινό βορρά - φωτιστικό δαπέδου Pilke Signature 64
Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το Pilke Signature 64 Floor Lamp ως άλλη μια υπέροχη προσθήκη στη μεγαλύτερη ιδιοφυΐα του φινλανδικού κατασκευαστή φωτιστικών Pilke μέχρι σήμερα, τη συλλογή φωτιστικών Pilke Signature.

Ειδικά το φωτιστικό δαπέδου, το οποίο διατίθεται σε τρία όμορφα χρώματα, αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι της εμβληματικής σειράς Pilke Signature. Η ονομασία "64" παραπέμπει στις διαστάσεις του φωτιστικού, οι οποίες είναι 64 εκατοστά σε μήκος, πλάτος και ύψος, υποδηλώνοντας έναν καλά μελετημένο σχεδιασμό. Όπως όλα τα φωτιστικά αυτής της σειράς, συναρμολογείται χωρίς κόλλα ή βίδες, και η ιδέα έχει μεταφερθεί και στο φωτιστικό δαπέδου Pilke Signature 64, το οποίο συναρμολογείται χωρίς βάση ή στύλο. Με αυτόν τον τρόπο, ο σχεδιασμός διατηρεί την τελειότητά του, οπότε τίποτα δεν μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί. Το σκίαστρο μπορεί επίσης να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους, με τη δυνατότητα να το σηκώσετε σε ένα συμμετρικό προφίλ ή να το γείρετε υπό γωνία για να γίνει ασύμμετρο, ανάλογα με το ποια εμφάνιση σας αρέσει περισσότερο.

Δείτε περισσότερες όμορφες παραλλαγές του φωτιστικού δαπέδου Pilke Signature 64 και της υπόλοιπης σειράς Pilke Signature εδώ.

Όταν ο Φινλανδός σχεδιαστής Tuuka Halonen δημιούργησε τη σειρά Pilke Signature, ήταν ένας φόρος τιμής στις ισχυρές παραδόσεις της ξυλουργικής στην πατρίδα του. Η χαρακτηριστική φινλανδική πινελιά είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια του όμορφου σχεδιασμού, από το κομψό κόντρα πλακέ που χρησιμοποιείται ως υλικό για το φωτιστικό μέχρι το περίπλοκο γεωμετρικό μοτίβο λυγαριάς που παραπέμπει στην προσοχή στη λεπτομέρεια και τη φινέτσα που διαπερνά τον πολιτισμό των Σάμι. Καθώς η Φινλανδία είναι επίσης γνωστή για τους σκοτεινούς χειμώνες της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Φινλανδοί έχουν γίνει μάστορες στη δημιουργία αποτελεσματικού και άνετου φωτισμού που σκορπά ελπίδα και χαρά κατά τους σκοτεινούς μήνες που ο ήλιος μόλις και μετά βίας εμφανίζεται. Φυσικά, όλα τα φωτιστικά Pilke Signatur είναι χειροποίητα στη Φινλανδία.