FLOS STORIES: Morrison για τον πλανήτη μας!

March 15 2024
FLOS STORIES: Morrison για τον πλανήτη μας!
Πώς να διακρίνετε ένα βιώσιμο αντικείμενο από ένα μη βιώσιμο; Δεν είναι πάντα εύκολο να το ξεχωρίσει κανείς με την πρώτη ματιά, ειδικά όταν έχουμε έναν λαμπτήρα με μειωμένο μέγεθος και άψογες γραμμές.

Η Oplight δείχνει ότι τα τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν με σεβασμό στο περιβάλλον. Παρόλο που τα πάχη είναι ελάχιστα, δεν χρησιμοποιήθηκε κόλλα για τη συναρμολόγηση των διαφόρων τμημάτων. Επομένως, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν, να αντικατασταθούν μεμονωμένα και να ανακυκλωθούν ξεχωριστά ανάλογα με το υλικό.

Πρώτον, το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο, το οποίο είναι ένα ελαφρύ, ανθεκτικό υλικό που ανακυκλώνεται εύκολα. Το χρώμα αποτελείται από βαφή σε σκόνη, η οποία δεν απαιτεί διαλύτες στη διαδικασία βαφής, επειδή ακόμη και οι μέθοδοι παραγωγής λαμβάνονται υπόψη στη συνολική περιβαλλοντική επίπτωση.

Η πηγή LED στο εσωτερικό της Oplight είναι εξαιρετικά αποδοτική, δηλαδή εκπέμπει μεγάλη ποσότητα φωτός σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνει, με διάρκεια ζωής πάνω από 50.000 ώρες. Εάν παρουσιαστεί βλάβη ή γίνουν διαθέσιμες πιο αποδοτικές πηγές φωτός, η πλακέτα μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να χρειάζεται να απορριφθεί ο υπόλοιπος λαμπτήρας, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Αυτό είναι εφικτό επειδή η πλακέτα LED δεν είναι κολλημένη στην ψύκτρα όπως συνήθως και η αντικατάστασή της δεν απαιτεί πρόσθετο εξελιγμένο εξοπλισμό. Αντίθετα, μπορεί να γίνει από έναν κανονικό ηλεκτρολόγο χωρίς να μεταφερθεί ο λαμπτήρας στο κατάστημα για αναβάθμιση.

Ο διαχύτης, δηλαδή το διαφανές κάλυμμα που χρησιμεύει και ως φακός, είναι κατασκευασμένος από πολυκαρβονικό υλικό που μορφοποιείται με έγχυση. Λόγω της ελαστικότητάς του, κουμπώνει στη θέση του, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί για την πρόσβαση στην πηγή LED και να επανατοποθετηθεί χωρίς να διακυβεύεται η ελαστικότητα. Σε περίπτωση που σπάσει, μπορεί προφανώς να επαναχρησιμοποιηθεί και να αντικατασταθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Oplight είναι μια λάμπα με μέλλον που προορίζεται να διαρκέσει πολύ καιρό και τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο.

Δείτε τα φωτιστικά τοίχου Oplight από τη Flos εδώ