FLOS STORIES: Wanders' Skynest συνδυάζει τεχνολογία και ποίηση

June 29 2024
FLOS STORIES: Wanders' Skynest συνδυάζει τεχνολογία και ποίηση
Ο δημιουργικός και ποιητικός σχεδιασμός του Marcel Wanders αποκτά μια νέα διάσταση με το Skynest, τον τελευταίο σχεδιασμό φωτισμού για τη Flos. Συνδυάζοντας την τυπική κομψότητα με την τεχνική καινοτομία, το Skynest είναι τόσο καλλιτεχνικό όσο και εκλεπτυσμένο. Με μια λωρίδα LED πλεγμένη σε έναν υφασμάτινο σωλήνα, το Skynest δημιουργεί ένα σχήμα που μοιάζει με καλάθι και είναι τόσο αισθητικά ευχάριστο όσο και τεχνολογικά προηγμένο.

Το Skynest αποτελείται από 24 λωρίδες φωτός LED που καλύπτονται από μια δίχρωμη υφασμάτινη δομή. Το φως εκπέμπεται μόνο από τη λευκή πλευρά, ενώ το χρώμα του υφάσματος παραμένει ορατό στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός των διαφορετικών φωτεινών στοιχείων με 48 έγχρωμες μπάρες και στις δύο πλευρές ζωντανεύει το φωτιστικό. Το αποτέλεσμα είναι μια αιθέρια, φωτεινή παρουσία που είναι σαφώς εμπνευσμένη από τον κόσμο της χειροτεχνίας, αλλά με μια απροσδόκητη τεχνολογική ανατροπή.

Η διαισθητική ιδέα του Wanders να χρησιμοποιήσει την υφαντική ως νέα πηγή φωτός είναι επαναστατική και εκπληκτική. Ενώ η ύφανση αμπαζούρων είναι σχεδόν τυπική στον εμπνευσμένο από τη χειροτεχνία φωτισμό, η αλλαγή προοπτικής - κάνοντας το καλάθι την ίδια την πηγή φωτός - μετατρέπει το Skynest σε ένα καινοτόμο κομμάτι σχεδιασμού. Δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ δύο κόσμων που συγκλίνουν όλο και περισσότερο στη σύγχρονη εποχή μας.

Το ίδιο το όνομα, Skynest, είναι επίσης εξαιρετικά συμβολικό: ξυπνά μνήμες από τα προηγούμενα αριστουργήματα του Wanders και φέρνει στο μυαλό την εικόνα μιας αιωρούμενης φωτεινής φωλιάς - ένα ονειρικό και ποιητικό όραμα. Το Skynest είναι επίσης ένα παράδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο και πλήρως ανακυκλώσιμο πλαστικό (PL). Κάθε μέρος συγκρατείται στη θέση του από ειδικούς μικροσυνδέσμους και δεν χρησιμοποιείται κόλλα για τη συναρμολόγηση των διαφόρων μερών. Ολόκληρος ο λαμπτήρας μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί για επισκευές και αντικαταστάσεις.

Το Skynest του Marcel Wanders δεν είναι απλώς μια λάμπα, αλλά μια καλλιτεχνική ερμηνεία του φωτός που συνδυάζει όμορφα την παραδοσιακή αισθητική της χειροτεχνίας με τη σύγχρονη τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός δίνει νέα ζωή στο φωτισμό και εμπνέει με τη δημιουργική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγισή του.

Δείτε ολόκληρη τη σειρά Skynest της Flos εδώ

Αρχικό κείμενο από την FLOS στο FLOS STORIES