FLOS STORIES: Everday Bilboquet

November 13 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Ο Philippe Malouin χαρακτηρίζει το Bilboquet ως ένα φωτιστικό για τους millennials και τη Gen Z: μια ευέλικτη λύση φωτισμού που προσαρμόζεται στην πολύπλευρη προσέγγιση του σπιτιού που καθορίζει τις γενιές του σήμερα και του αύριο.

"Το Bilboquet είναι ένα ρυθμιζόμενο επιτραπέζιο φωτιστικό που μοιάζει απλό αλλά είναι γεμάτο προσωπικότητα, κατευθύνοντας το φως παιχνιδιάρικα και με ακρίβεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Εμπνευσμένο από τις μαγνητικές αρθρώσεις σφαιρών, το Bilboquet προσφέρει κινητικότητα για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών λειτουργιών. Είτε χρησιμοποιείται ως φως εργασίας σε ένα γραφείο, είτε για να προσφέρει μια απαλή λάμψη σε έναν τοίχο είτε για να φωτίσει ένα καλό βιβλίο, λάμπει εκεί που χρειάζεται", λέει ο Philippe Malouin.

Αρμονία σε σχήματα, υλικά και χρώματα



Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Malouin περιστρέφεται γύρω από την εγκαθίδρυση μιας συναισθηματικής σύνδεσης, δίνοντας έμφαση στη μορφική σαφήνεια και καλλιεργώντας μια ξεχωριστή οπτική ταυτότητα. Είναι ένας σχεδιαστής που επιδιώκει σταθερά την απλότητα στην παραγωγή, τη συναρμολόγηση και την αισθητική, ενώ δίνει προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα ως θεμελιώδες στοιχείο του σχεδιασμού.

Φασκόμηλο, ντομάτα και λινό



Η παιχνιδιάρικη πτυχή του Bilboquet επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της παλέτας τριών χρωμάτων στην οποία είναι κατασκευασμένος ο λαμπτήρας. Το φασκόμηλο, η ντομάτα και το λινό καθορίζουν όχι μόνο το σώμα του λαμπτήρα, αλλά και το καλώδιο και το βύσμα, με αποτέλεσμα μια συνεκτική μονοχρωματική αισθητική.

Το Bilboquet έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων. Εκτός από τον ρυθμιζόμενο κύλινδρο, το καλώδιο μπορεί είτε να παραμείνει ορατό είτε να κρυφτεί σε ένα ειδικό περίβλημα κάτω από τη βάση. Το καλώδιο μήκους δύο μέτρων διευκολύνει τη μετακίνηση του φωτιστικού μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, ο λαμπτήρας μπορεί να αντικατασταθεί και να αναβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το φωτιστικό. Το Bilboquet είναι σχεδιασμένο για μακροζωία και τα κύρια εξαρτήματά του μπορούν να αποσυναρμολογηθούν πλήρως, καθιστώντας εύκολη την επισκευή, την αντικατάσταση ή την απόρριψη των επιμέρους εξαρτημάτων με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Τόσο η κεφαλή όσο και το σώμα είναι κατασκευασμένα από βιώσιμο πολυκαρβονικό, υποπροϊόν της παραγωγής χαρτιού, αντί για υλικά με βάση το πετρέλαιο.

Δείτε τις λάμπες εδώ!