Η παράδοση του σχεδιασμού της Βόρειας και της Νότιας Ευρώπης σε μια ένδοξη ένωση: Δείτε την έκδοση Pierre Frey του φινλανδικού φωτιστικού δαπέδου 9602 εδώ

April 22 2024
Η παράδοση του σχεδιασμού της Βόρειας και της Νότιας Ευρώπης σε μια ένδοξη ένωση: Δείτε την έκδοση Pierre Frey του φινλανδικού φωτιστικού δαπέδου 9602 εδώ
Μια νέα ειδική έκδοση του εμβληματικού φωτιστικού δαπέδου 9602 του σχεδιαστή Paavo Tynell έχει βρει το δρόμο του στα σαλόνια της Δανίας. Το φωτιστικό δαπέδου, με το παρατσούκλι "κινέζικο καπέλο" λόγω του επίπεδου κωνικού σχήματος, σχεδιάστηκε από τον Φινλανδό σχεδιαστή Paavo Tynell το 1935 για το ξενοδοχείο Aulanko στη Φινλανδία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες όμορφες δημιουργίες από το χέρι του Tynell ακριβώς εδώ!

Το φωτιστικό 9602 είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Φινλανδού μετρ του φωτισμού και ένα εξαιρετικό παράδειγμα της τεχνογνωσίας του στη δημιουργία ενός λειτουργικού σχεδιασμού με διαχρονική αισθητική που το καθιστά μια πάντα στιλάτη και πάντα επίκαιρη προσθήκη στο εσωτερικό.

Η ειδική έκδοση είναι σχεδιασμένη με πλισέ βαμβακερό υφασμάτινο σκίαστρο με το εύκολα αναγνωρίσιμο μοτίβο Le Jardin de Palais που δημιούργησε ο Γάλλος σχεδιαστής και μόδιστρος Pierre Frey. Το φωτιστικό λανσάρεται σε συνεργασία με τον παριζιάνικο οίκο υφασμάτων Maison Pierre Frey, έναν μακροχρόνιο ηγέτη του στυλ και του σχεδιασμού, γνωστό για τα ζωντανά και λεπτομερή μοτίβα του. Το πολύχρωμο, ποικιλόχρωμο και σχολαστικά εκτελεσμένο μοτίβο αποτελεί μια αρμονική αντίθεση με την αυστηρή σχεδιαστική γλώσσα που χαρακτηρίζει το αριστούργημα του Paavo Tynell. Το φωτιστικό διατηρεί το φαρδύ, τριγωνικό σκίαστρο, τη γυαλιστερή ορειχάλκινη βάση και το αντίστοιχο ορειχάλκινο στοιχείο στην κορυφή του σκίαστρου που προσδίδει στη σειρά την υψηλή αναγνωρισιμότητά της. Το ανοιχτό, φαρδύ σκίαστρο εξασφαλίζει διάχυτη λάμψη από την πηγή φωτός που βρίσκεται πίσω του, καθιστώντας την 9602 τόσο αποτελεσματική όσο και διακοσμητική πηγή φωτός που συμπληρώνει τον συνολικό φωτισμό του χώρου. Ο σκελετός είναι τυλιγμένος με μπαστούνι, το οποίο προσθέτει ένα στοιχείο αφής στην εμφάνιση του φωτιστικού και συνδυάζεται όμορφα με το νατουραλιστικό μοτίβο του κήπου στη σκιά. Έτσι, η έκδοση 9602 της Pierre Frey επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ αποκλειστικότητας και προσβασιμότητας σε μια όμορφη δημιουργία.  

Μπορείτε να βρείτε την ειδική έκδοση μαζί με όλες τις άλλες όμορφες παραλλαγές του 9602 ακριβώς εδώ!