Κομψά κλασικά design σε νέες, πρακτικές εκδόσεις για εξωτερικούς χώρους - δείτε το κρεμαστό και επιδαπέδιο φωτιστικό Satellite για εξωτερικούς χώρους από την GUBI εδώ!

August 16 2023
Κομψά κλασικά design σε νέες, πρακτικές εκδόσεις για εξωτερικούς χώρους - δείτε το κρεμαστό και επιδαπέδιο φωτιστικό Satellite για εξωτερικούς χώρους από την GUBI εδώ!
Από τότε που η σειρά Satellite είδε το φως της δημοσιότητας το 1953, αυτός ο ιδιαίτερος λαμπτήρας είναι γνωστός και αγαπητός στον κόσμο του ντιζάιν. Ο ιθύνων νους πίσω από αυτή την όμορφη δημιουργία είναι ο γαλλο-ουγγρικής καταγωγής σχεδιαστής Mathieu Matégot, ο οποίος εφηύρε μια εντελώς νέα τεχνική κατασκευής για να δώσει στο φωτιστικό το χαρακτηριστικό σκίαστρο rigitulle που κοσμεί όλα τα φωτιστικά της σειράς Satellite. Η τεχνική rigitulle χαρακτηρίζεται από το διάτρητο μοτίβο και τη λεπτή από χαρτί δομή που επιτρέπει στο μέταλλο να κάμπτεται σε καλλιτεχνικά σχήματα, δίνοντάς του μια αφράτη εμφάνιση που θυμίζει τούλι. Το λεπτεπίλεπτο αλλά ισχυρό ριγκιτούλ σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό επιμήκες και στρογγυλό σχήμα δίνει επομένως την εντύπωση ότι ο λαμπτήρας Satellite αιωρείται στο διάστημα σαν ζέπελιν. Ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από ένα ασύμμετρο, τριγωνικό εξωτερικό σκίαστρο που κάθεται σαν καπέλο στην κορυφή του λαμπτήρα, έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να είναι ένας σχεδιαστικός λαμπτήρας υψηλής αισθητικής αξίας, γλυπτικός και προσανατολισμένος στο σχήμα.

Δείτε ολόκληρη τη σειρά Satellite εδώ

Με τις νέες προσθήκες στη σειρά Satellite, ο όμορφος σχεδιασμός μπορεί να απολαμβάνεται και σε εξωτερικούς χώρους. Τα φωτιστικά, τα οποία περιλαμβάνουν φωτιστικά δαπέδου και κρεμαστά φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη και χρωματικές παραλλαγές, έχουν όλα την αξιολόγηση IP65, η οποία τα προστατεύει από τις επιδράσεις του ανέμου και των καιρικών συνθηκών. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τοποθέτηση σε σκεπαστή βεράντα ή μπαλκόνι για απόλαυση τα μεγάλα καλοκαιρινά βράδια.

Οι λαμπτήρες είναι επίσης ιδανικοί για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς το τακτοποιημένο σχέδιο οπών στο σκίαστρο από ριγκιτούλ επιτρέπει στο φως από την πηγή φωτός στο εσωτερικό να διεισδύει με απαλή λάμψη σε όλο το μήκος του λαμπτήρα. Ταυτόχρονα, θωρακίζει το φως ώστε να μην τυφλώνει αλλά να λάμπει απαλά και ευχάριστα στο περιβάλλον. Με το Satellite έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους - άμεσο φωτισμό σε μια λάμψη χωρίς θάμβωση.

Δείτε όλα τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου από τη σειρά Satellite εδώ