FLOS STORIES: To-Tie - Όλα εξαρτώνται από το όνομα

September 29 2023
FLOS STORIES: To-Tie - Όλα εξαρτώνται από το όνομα
Το νέο μοναδικό επιτραπέζιο φωτιστικό από τον Μιλανέζο σχεδιαστή Guglielmo Poletti

Το To-Tie είναι το νεότερο φωτιστικό της Flos και αποτελεί την πρώτη παραγγελία σχεδιασμού φωτισμού από τον συναρπαστικό νέο δημιουργό Guglielmo Poletti, γνωστό για την προτίμησή του στον "αυτοεξηγηματικό" σχεδιασμό. Και το To-Tie ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτή την περιγραφή: ένα ξεχωριστό επιτραπέζιο φωτιστικό όπου η ουσία περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, συναρμολογείται αποκλειστικά με μηχανική τάση και ονομάζεται με έναν τίτλο που ολοκληρώνει τέλεια αυτό το έργο τέχνης.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός αλλά απλός σχεδιασμός που ξεδιπλώνεται γύρω από μια κίνηση σύμπλεξης χωρίς τη χρήση βιδών, κόλλας ή συγκόλλησης. Η έξυπνη δομή όχι μόνο καθιστά το φωτιστικό εξαιρετικά βιώσιμο, αλλά επιτρέπει επίσης στα διάφορα στοιχεία να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες. Η πηγή φωτός είναι ενσωματωμένη σε μια ράβδο αλουμινίου που χρησιμεύει επίσης ως λαβή, ενώ το καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο τροφοδοτεί τη λάμπα αλλά είναι επίσης το κρίσιμο στοιχείο που τα συνδέει όλα μαζί.

Η συλλογή To-Tie περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές λάμπες, η καθεμία με το κατάλληλο μέγεθος και τις σωστές αναλογίες για συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Το μικρότερο μοντέλο είναι κατάλληλο για φωτιστικό δίπλα στο κρεβάτι, η ψηλότερη έκδοση μπορεί να τοποθετηθεί σε μια κονσόλα και η μεγαλύτερη θα δείχνει υπέροχη σε ένα χαμηλό τραπέζι στο σαλόνι. Όπου κι αν τοποθετηθούν, οι λαμπτήρες To-Tie θα ξεχωρίζουν χάρη στη μοναδική και ξεχωριστή σύνθεσή τους.

Ο Guglielmo Poletti έφτασε σε αυτό το ορόσημο της καριέρας του μέσα από ένα ασυνήθιστο και μη γραμμικό ταξίδι, το οποίο αντικατοπτρίζει με πολλούς τρόπους το καλλιτεχνικό του έργο. Μια τυχαία διάλεξη που παρακολούθησε άναψε μια σπίθα ενδιαφέροντος που τον οδήγησε σταδιακά στον κόσμο του σχεδιασμού, όπου εργάστηκε ως ασκούμενος και παρακολούθησε εργαστήρια με δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες του σχεδιασμού, πριν ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στην Ακαδημία Σχεδιασμού του Αϊντχόβεν.

Σήμερα, ο Poletti δραστηριοποιείται από το δικό του στούντιο στο Μιλάνο, το οποίο σχεδίασε και ανακαίνισε προσωπικά. Η δημιουργική διαδικασία του Poletti πηγάζει από την τέχνη της δημιουργίας και τις εις βάθος έρευνες σε δομικές εντάσεις και υλικά, τα οποία χρησιμοποιεί για να αναδείξει τα διαισθητικά του οράματα. Η δημιουργική ελευθερία και η μοναδική τεχνογνωσία που προσφέρει η Flos στους σχεδιαστές επέτρεψε τη μετάφραση της πειραματικής του προσέγγισης σε ένα βιομηχανικό προϊόν φωτισμού. Αυτός ο πρώτος λαμπτήρας για τη Flos αποπνέει το πνεύμα και την ιδιοφυΐα των αδελφών Castiglioni και μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ένας πραγματικός λαμπτήρας της Flos.

Δείτε όλες τις λάμπες To-Tie εδώ!

Αρχικό κείμενο από τον FLOS IN FLOS STORIES