Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna από τον Poul Henningsen

September 01 2023
Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna από τον Poul Henningsen
Το PH 2/2 Luna είναι το φετινό φωτιστικό Limited Edition της Louis Poulsen.

Αρχικά σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Poul Henningsen το 1939, το PH 2/2 επανακυκλοφορεί τώρα ως αποκλειστικό συλλεκτικό αντικείμενο για τους λάτρεις του design. Πίσω από την επανέκδοση βρίσκεται η Louis Poulsen, η οποία κάθε χρόνο μπαχαρώνει τη ζωή των λάτρεις του design με λαμπτήρες κύρους σε περιορισμένες εκδόσεις.

Ο φετινός λαμπτήρας περιορισμένης έκδοσης ήταν αρχικά γνωστός ως λαμπτήρας κομοδίνου, καθώς ο Poul Henningsen είχε κατά νου ακριβώς το κομοδίνο όταν σχεδίασε το PH 2/2. Ο αρχικός λαμπτήρας έχει εκπληκτική ομοιότητα με τη νεοεκδοθείσα έκδοση, με το χαρακτηριστικό καμπυλωτό πλαίσιο και τις εκπληκτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Το πλαίσιο, η βάση και η υποδοχή είναι κατασκευασμένα από όμορφα βουρτσισμένο ορείχαλκο, και οι λεπτές γραμμές κορυφώνονται στην κομψή κατασκευή από οπάλιο γυαλί με φυσητό στόμιο.

Σε αληθινό στυλ Poul Henningsen, οι αποχρώσεις βασίζονται στο σύστημα τριών αποχρώσεων του σχεδιαστή, το οποίο χρονολογείται από το 1926. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθούν αποχρώσεις που ελαχιστοποιούν την αντανάκλαση από τους φτωχούς λαμπτήρες της εποχής.

Ο λαμπτήρας κομοδίνου του Poul Henningsen

Ο αρχικός λαμπτήρας κομοδίνου του Poul Henningsen, που κυκλοφόρησε το 1939, ήταν μικρότερος από τη νέα περιορισμένη επανέκδοση που δημιούργησε ο Louis Poulsen. Αρχικά, το PH 2/2 είχε ύψος μόλις 230 χιλιοστά - ενώ το νέο φωτιστικό κομοδίνου έχει ύψος 320 χιλιοστά. Αυτό καθιστά το φωτιστικό πιο ευέλικτο και σημαίνει ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και σε ένα γραφείο, για παράδειγμα.

Αλλά οι πρακτικές προσθήκες δεν σταματούν εδώ. Εκτός από το αυξημένο ύψος, η Louis Poulsen έχει επίσης καταστήσει την κεφαλή του φωτιστικού περιστρεφόμενη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθύνετε το φως ακριβώς προς την κατεύθυνση όπου χρειάζεστε φως.