Ο λαμπτήρας αρχιτέκτονα-Ευέλικτος φωτισμός για όλο το σπίτιΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΥ
Στις μέρες μας, ο λαμπτήρας αρχιτέκτονα είναι διαθέσιμος για ιδιωτικές κατοικίες, ενώ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής λύση για γραφεία και γενικούς χώρους εργασίας. Δεν έχουμε πλέον την ίδια ανάγκη να έχουμε γραφείο στο σπίτι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται στους φορητούς υπολογιστές τους. Παρά το γεγονός αυτό, η λάμπα αρχιτέκτονα - στις διάφορες επαναλήψεις της - εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της διακόσμησης και έχει λάβει ένα νέο κύμα προσοχής λόγω της συνεπούς εστίασής της στο ρετρό σχεδιασμό. Η σκανδιναβική διακόσμηση συνεχίζει να θέτει στο επίκεντρο τον λειτουργικό σχεδιασμό και τα εικονικά κλασικά μοντέλα. Ο λαμπτήρας αρχιτέκτονας ευδοκιμεί, αλλά αυτές τις μέρες χρησιμοποιεί λαμπτήρες LED εξοικονόμησης ενέργειας αντί για λαμπτήρες πυρακτώσεως. Συνεχίζει να εμφανίζεται σε νέες ερμηνείες και εμείς συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε στο νέο πλαίσιο.

Παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν 90 χρόνια από τότε που η λάμπα αρχιτέκτονα είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας, είναι εξίσου δημοφιλής όσο ποτέ στη σύγχρονη διακόσμηση. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας για πρακτικό φωτισμό, η λάμπα architect θα τις καλύψει εγγυημένα. Δάπεδο, οροφή, τοίχος ή τραπέζι - υπάρχει ένα μοντέλο για κάθε δυνατή τοποθέτηση στο σπίτι σας. Με άλλα λόγια, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το φωτιστικό στο σπίτι.

ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Αν θέλετε ένα ευέλικτο και πρακτικό φωτιστικό δίπλα στο κρεβάτι με μοντέρνα έκφραση, το φωτιστικό architect είναι το ιδανικό. Θα μπορούσατε να επιλέξετε το δημοφιλές Original 1227 wall lamp. Η εντυπωσιακή σειρά του είναι κατάλληλη ακόμη και για χρήση δίπλα σε κρεβάτια ανύψωσης. Αν χρειάζεστε ένα φωτιστικό δίπλα στο κρεβάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως φωτιστικό ανάγνωσης, το φωτιστικό architect είναι η κατάλληλη λύση. Το έντονο και συγκεντρωμένο φως εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να κουράζετε τα μάτια σας μόνο και μόνο για να διαβάσετε. Συν τοις άλλοις, έχετε μια λάμπα που φωτίζει ολόκληρο το δωμάτιο και δεν ενοχλεί τον σύντροφό σας όταν θέλει να κοιμηθεί.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Όταν επιλέγετε μια λάμπα για την κουζίνα σας, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που να σας δίνει καλό φωτισμό για το χώρο εργασίας σας. Μια λάμπα αρχιτέκτονα για τον τοίχο ή την οροφή σας είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε ευελιξία. Ο λαμπτήρας οροφής 302 ή ο λαμπτήρας τοίχου 213 της Lampe Gras είναι και οι δύο στιβαρές και απλές λύσεις που παρέχουν εκπληκτικό φως όταν ετοιμάζετε το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Τα τελευταία χρόνια, το γραφείο στο σπίτι γνωρίζει μεγάλη αναβίωση! Περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο δουλεύοντας για το σπίτι, οπότε είναι απαραίτητο να έχετε το σωστό φως που θα σας καθοδηγεί. Μάρκες όπως η Leucos έχουν κατανοήσει την αποστολή και δημιούργησαν τη συλλογή λαμπτήρων JJ. Η συλλογή περιλαμβάνει μενταγιόν, φωτιστικά τοίχου, φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ιδανικό για γραφεία, είτε στο σπίτι είτε όχι, λόγω του μεγέθους και της ευελιξίας του, που το καθιστά ιδανικό για το γραφείο σας. Όλοι οι λαμπτήρες της συλλογής είναι μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού σχεδιασμού του λαμπτήρα αρχιτέκτονα, ενώ οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες είναι αυτό που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε κλασικό λαμπτήρα αρχιτέκτονα.

Το επιτραπέζιο φωτιστικό JJ διαθέτει την ευελιξία ενός κλασικού αρχιτεκτονικού φωτιστικού, καθώς οι βραχίονες και το αμπαζούρ του μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να φωτίζουν προς διάφορες κατευθύνσεις, ώστε να έχετε πάντα το φως που χρειάζεστε. Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι επίσης εξοπλισμένα με φωτισμό LED με δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ώρες εργασίας σας. Ο κομψός σχεδιασμός διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και χρώματα με και χωρίς βάση, ώστε να υπάρχει ένα μοντέλο για όλους, ανεξάρτητα από το στυλ και τις ανάγκες σας. Στολίστε το γραφείο σας με αυτό το κλασικό: μια πρακτική και διακοσμητική προσθήκη στη διακόσμησή σας που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Θέλετε να δείτε τη μοναδική συλλογή JJ της Leucos; Βρείτε την εδώ
ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ Χρειάζεστε ένα καλό φως σε συνδυασμό με τη διάταξη του καναπέ σας ή την πολυθρόνα της επιλογής σας, όπου έχετε την τάση να κουλουριάζεστε με πλεκτά ή ένα καλό βιβλίο. Η Archi της Nordic Living εξασφαλίζει ένα απίστευτα ευέλικτο φως. Το φωτιστικό διαθέτει λειτουργία σφιγκτήρα και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε ένα ράφι ή στην άκρη ενός τραπεζιού, για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να μετακινηθεί ξανά αν χρειαστεί. Η λάμπα διατίθεται σε διάφορα χρώματα και ταιριάζει σε όλα τα στυλ διακόσμησης.

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Το γραφείο στο δωμάτιο του παιδιού σας θα πρέπει να φωτίζεται σωστά, ώστε να μπορεί να κάνει τις εργασίες του, να εξασκείται στη ζωγραφική ή να εργάζεται σε άλλες μικρές δημιουργικές εργασίες. Το Το επιτραπέζιο φωτιστικό τύπου 75 είναι το κλασικό φωτιστικό αρχιτέκτονα που στέκεται όρθιο και διατίθεται σε διάφορους εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Το επιτραπέζιο φωτιστικό Type 75 είναι μια διακοσμητική και πρακτική λύση για το παιδικό σας δωμάτιο που λειτουργεί τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Το μοναδικό επιτραπέζιο φωτιστικό διατίθεται σε δύο μεγέθη με μέγιστο ύψος 50 και 66 cm αντίστοιχα - μεγέθη που καθιστούν το φωτιστικό κατάλληλο και για χρήση ως φωτιστικό στο κομοδίνο.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Η σύγχρονη διακόσμηση χρησιμοποιεί το φωτιστικό αρχιτέκτονα σε διάφορα νέα πλαίσια. Μια από τις πιο εντυπωσιακές και δημιουργικές ερμηνείες είναι ο γιγαντιαίος λαμπτήρας αρχιτέκτονα: ο Λαμπτήρας δαπέδου Tolomeo Mega. Η συλλογή Tolomeo της Artemides φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή φωτιστικά αρχιτέκτονα και η συλλογή έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία από το 1987 που λανσαρίστηκε.

Το ξεχωριστό φωτιστικό δαπέδου προσφέρει ύψος και εμβέλεια που σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε πάνω από την τραπεζαρία σας ή να το χρησιμοποιήσετε για να φωτίσετε το τραπέζι του καφέ σας. Δεν απαιτείται τοποθέτηση στους τοίχους ή στην οροφή, οπότε ο λαμπτήρας είναι εύκολο να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα διακόσμησή σας. Ακριβώς όπως και οι μικρότερες λάμπες αρχιτέκτονα, το φως από τη λάμπα mega είναι ρυθμιζόμενο, καθιστώντας την απλή στη χρήση αν θέλετε να μετακινήσετε το τραπέζι σας για να χωρέσετε περισσότερους καλεσμένους για δείπνο. Ο λαμπτήρας δημιουργεί ελευθερία στη διακόσμησή σας και συμβάλλει σε μια μοναδική έκφραση που είναι βέβαιο ότι θα κάνει εντύπωση.  

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ 1920 Ο Γάλλος μηχανικός Bernard Albin-Gras σχεδίασε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 τον επαναστατικό λαμπτήρα γραφείου με ρυθμιζόμενο βραχίονα και σφαιρική άρθρωση. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εφεύρεσή του ήταν ευρέως διαδεδομένη σε γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες εργασίας και άλλους χώρους που είχαν ανάγκη από ευέλικτο φωτισμό εργασίας. Ο λαμπτήρας έγινε ανάρπαστος από τους αρχιτέκτονες και διαδόθηκε σαν πυρκαγιά στην κοινότητά τους - εξ ου και το όνομά του. Ο Bernard Gras πούλησε τα δικαιώματα του λαμπτήρα του, και τότε ήταν που ο πρώτος λαμπτήρας Gras μπήκε στην παραγωγή.

Το 1932, ένας άλλος μηχανικός, ονόματι George Carwadine, αντικατέστησε τους ρυθμιζόμενους σφαιρικούς συνδέσμους με ένα σύστημα ελατηρίων που αποτελούνταν από τέσσερα ελατήρια τα οποία μπορούσαν να μετακινηθούν χωρίς να χάσουν τη θέση τους. Το αμπαζούρ εστίαζε το φως σε έναν χώρο εργασίας, ενώ η βαριά βάση δημιουργούσε σταθερότητα -ακόμα και όταν χρησιμοποιούσατε όλο το εύρος του φωτιστικού. Λίγα χρόνια αργότερα, ο λαμπτήρας μπήκε στην παραγωγή ως "Anglepoise 1208", ενώ αργότερα προστέθηκε ο πιο κομψός "Anglepoise 1227", ο οποίος εξακολουθεί να κατασκευάζεται και να πωλείται μέχρι σήμερα.

Ο λαμπτήρας αρχιτέκτονα δεν είναι πλέον ο πορτοκαλί ρετρό λαμπτήρας που αποτελούσε βασικό στοιχείο στα γραφεία για πολλά χρόνια. Η γκάμα των αρχιτεκτονικών λαμπτήρων μας διαθέτει μια σειρά από απίστευτες ερμηνείες - μερικές είναι πιο πιστές στο κλασικό ρετρό σχέδιο από άλλες, ενώ μερικές προσφέρουν μια σκανδιναβική έκφραση σε μια επιλογή χρωμάτων. Αυτό που έχουν όλες κοινό είναι ο εύκαμπτος βραχίονας και το συγκεντρωμένο φως τους, κατάλληλο για χρήση σε όλο το σπίτι.

Δείτε τη γκάμα των φωτιστικών ARCHITECT ΕΔΩ