Η UMAGE είναι μια δανέζικη μάρκα που προβάλλει το περιβάλλονΣτρέφουμε το φακό στην UMAGE ως brand και στον επικεφαλής δημιουργικό διευθυντή της, Søren Ravn Christensen, και τους ρωτήσαμε για τις ιδέες τους, το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και πολλά άλλα. Βυθιστείτε σε ένα συναρπαστικό σύμπαν μαζί μας και την UMAGE και μάθετε πολλά περισσότερα για το brand και τις αξίες του.


Βρείτε όλες τις λάμπες από την UMAGE εδώ

Ένα νέο εμπορικό σήμα βλέπει το φως της ημέρας Η ιστορία της UMAGE ξεκίνησε το 2008 με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης αντίληψης ευέλικτων σχεδίων υψηλής ποιότητας.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τους Jacob Nannestad Hansen και Søren Ravn Christensen, Μαζί, παρατήρησαν ένα κενό στην αγορά για φωτισμό υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές. Ήταν επίσης σημαντικό γι' αυτούς ο φωτισμός να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων όσο και για τους τελικούς καταναλωτές.

Το μήλο δεν πέφτει μακριά από τη μηλιά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Søren -ο γιος ενός ανθρώπου που σχεδίαζε φωτιστικά τη δεκαετία του 1970- κατέληξε στο σχεδιασμό φωτιστικών.

Οι ιδέες προκύπτουν Τα σχέδια εμπνέονται κυρίως από τη φύση, αλλά και από άλλους κλάδους όπως η αρχιτεκτονική και η μόδα, όπου οι σχεδιαστές αντλούν έμπνευση από σχήματα και υλικά.

Οι νέες ιδέες πηγάζουν επίσης από τις τρέχουσες τάσεις και ανάγκες, αλλά είναι σημαντικό για την UMAGE τα νέα σχέδια να ανταποκρίνονται σε μια συγκεκριμένη ανάγκη. Η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου σχεδίου ξεκινά με τον προσδιορισμό της ανάγκης του κοινού-στόχου και την επιμέλεια προτάσεων για το πώς η UMAGE μπορεί να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην δημιουργούμε απλώς ένα νέο προϊόν, αλλά να ανταποκρινόμαστε και να ικανοποιούμε μια ανάγκη.<font size="+3" style="font-weight:100;">Ο λαμπτήρας φτερών από την UMAGE</font>

Ο λαμπτήρας φτερών από την UMAGE

Το φωτιστικό φτερό από την UMAGE EOS είναι το φωτιστικό που έβαλε την UMAGE στον χάρτη, και η αιωρούμενη ρομαντική έκφρασή του το καθιστά εντελώς μοναδικό. Το EOS είναι κατασκευασμένο με φτερό χήνας, ένα διαφορετικό και ζωντανό υλικό - και η ιστορία της δημιουργίας του είναι μια ιστορία τύχης.

"Η ιδέα ήταν να βρεθεί μια νέα προσέγγιση στα φωτιστικά που να περιλαμβάνει το δανέζικο "hygge". Θέλαμε μια απαλή και ζωντανή έκφραση - κάτι που θέλεις να αγγίξεις όταν το βλέπεις. Εκείνη την εποχή, είχαμε ένα άλλο έργο που απαιτούσε φτερά, αλλά μπορούσαμε να τα αγοράσουμε μόνο με το κιλό, οπότε ρώτησα αν μπορούσα να δανειστώ μερικά - και έτσι προέκυψε η ιδέα για το EOS, το δημοφιλές φτερωτό φωτιστικό της UMAGE." - Søren Ravn Christensen

Βρείτε όλα τα υπέροχα μοντέλα EOS εδώ

<font size="+3" style="font-weight:100;">Μια μάρκα με περιβαλλοντική συνείδηση</font>

Μια μάρκα με περιβαλλοντική συνείδηση

ΗUMAGE είναι μια μάρκα που υπερηφανεύεται για την περιβαλλοντικά συνειδητή προσέγγισή της, αλλά δεν προχωράει τα πράγματα πέρα από τα απαραίτητα - πρέπει να έχει νόημα. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα προϊόντα τους είναι επίπεδα συσκευασμένα, γεγονός που ελαχιστοποιεί την ανάγκη για συσκευασία, μειώνει το κόστος αποθήκευσης για τη μάρκα και τους πελάτες της και μειώνει τα έξοδα αποστολής, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Αλλά αυτή η προσέγγιση επεκτείνεται και στα υλικά της μάρκας και στην επιλογή των προμηθευτών. Είτε πρόκειται για έναν νέο προμηθευτή είτε για ένα νέο υλικό, η μάρκα αφιερώνει χρόνο για να βρει το τέλειο ταίρι. Είναι σημαντικό ο προμηθευτής να μπορεί να αποδείξει ότι τα υλικά και οι μέθοδοι παραγωγής του είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η μάρκα χρησιμοποιεί μόνο 100% ανακυκλωμένα υφάσματα και στόχος της είναι να παράγει μόνο επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα μέχρι το 2022.

Οι υπέροχες συσκευασίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως κουτιά αποθήκευσης και ο στόχος είναι όλες οι συσκευασίες να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες μέχρι το τέλος του 2021.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Κάθε φορά που η UMAGE πουλάει ένα ξύλινο φωτιστικό ή έπιπλο, φυτεύει ένα δέντρο. Έτσι, όταν αγοράζετε ένα ξύλινο φωτιστικό, φυτεύεται ένα νέο δέντρο για να βοηθήσετε στη φροντίδα της γης.

Βρείτε πολλά υπέροχα ξύλινα φωτιστικά από την UMAGE εδώ
Η περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη αποστολή της UMAGE διαφαίνεται επίσης στο μήνυμα που απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει μια λάμπα από την UMAGE. "Όχι μόνο μειώνετε τον αντίκτυπό σας - αγοράζετε επίσης μια ιστορία και ένα διαχρονικό σχέδιο που είναι βέβαιο ότι θα αγαπάτε και θα φυλάτε για πολλά χρόνια".